در انتخابات روز یکشنبه ناظرانی از اتحادیه اروپا در جمع ناظران بینالمللی حاضر بودند که حدود ۱۵ سال از آخرین حضورشان برای نظارت بر انتخابات این کشور نفتخیز آمریکای لاتین میگذشت.
بنا بر اعلام شورای ملی انتخابات ونزوئلا، حزب حاکم در انتخابات روز یکشنبه به پیروزی قابل توجهی دست یافته است و موفق شده ۲۰ کرسی از مجموع ۲۳ کرسی فرمانداریهای کشور و نیز شهرداری کاراکاس را از آن خود کند.
این پیروزی برای نیکلاس مادورو و هم حزبیهایش در حالی رقم میخورد که بخشی از جامعه بینالملل انتخاب مجدد او به مقام ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۸ را به رسمیت نشناخته است. در انتخابات محلی دوره پیش در سال ۲۰۱۷، حزب حاکم ۱۹ کرسی را از آن خود کرده بود و ۴ کرسی به اپوزیسیون رسیده بود.
از نکات مهم انتخابات روز یکشنبه حضور ناظرانی از اتحادیه اروپا در جمع ناظران بینالمللی بود که حدود ۱۵ سال از آخرین حضورشان برای نظارت بر انتخابات این کشور نفتخیز آمریکای لاتین میگذشت.
بیش از ۸ میلیون نفر ازحدود ۲۱ میلیون واجد شرایط این کشور ۳۰ میلیون نفری برای انتخاب بیش از ۳ هزار فرماندار و شهردار و اعضای شوراها در این انتخابات شرکت کردند. طبق آمارهای رسمی نرخ مشارکت ۴۱.۸ درصد اعلام شده است.
مخالفان دولت چپگرای مادورو که انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ و پارلمانی ۲۰۲۰ را تحریم کرده بودند در نهایت در انتخابات نوامبر ۲۰۲۱ شرکت کردند. به اعتقاد برخی ناظران، چندپارگی اپوزیسیون در این انتخابات و عدم موفقیت آنها در تشکیل جبهه واحد را باید از دلایل پیروزی حزب حاکم سوسیالیست دانست.
تلویزیون دولتی ونزوئلا در حالی از «پیروزی تاریخی انقلاب و وفاداران چاوز» خبر داده که خوان گوایدو که از سوی دستکم ۵۰ کشور دنیا با عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا شناخته شده بود در مورد این انتخابات به این اکتفا کرد که: «یک چیز قطعی است اینکه مادورو مشروعیت نداشته و نخواهد داشت.» در همین حال انریکه کاپریلس که تاکنون دوبار در انتخابات ریاست جمهوری در رتبه دوم قرار گرفته ساعتی پیش از اعلام نتایج نسبت به بسته شدن با تاخیر حوزههای رایگیری و احتمال تقلب از سوی دولت هشدار داده بود.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
قرار است هیات نظارتی اتحادیه اروپا فردا سهشنبه گزارش خود در مورد کیفیت برگزاری انتخابات را ارائه دهد.
این انتخابات از یک سو برای حزب حاکم که برای برچیده شدن دستکم بخشی از تحریمها بویژه در بخش نفت و انرژی تلاش میکند و از سوی دیگر برای گروههای اپوزیسیون که خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آماده میکنند، یک آزمون مهم محسوب میشد.
بحران اقتصادی در این کشور نفت خیز طی چند سال گذشته عمیقتر شده است و نرخ تورم بسیار بالا زندگی روزمره تعداد زیادی از ونزوئلاییها را مختل کرده است.