اولین روز ۷۶امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل؛ بایدن: ایران به توافق هسته‌ای بازگردد ما نیز برمی‌گردیم

نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد
نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس‌جمهوری ایالات متحده همچنین گفت که واشنگتن اولویت را به «دیپلماسی» می‌دهد و از نیروی نظامی تنها به عنوان «آخرین ابزار» استفاده خواهد کرد.

آگهی

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه در جریان سخنرانی در هفتاد و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل درباره رابطه با چین گفت که کشورش به دنبال «جنگ سرد» جدیدی نیست.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده همچنین گفت که واشنگتن اولویت را به «دیپلماسی» می‌دهد و از نیروی نظامی تنها به عنوان «آخرین ابزار» استفاده خواهد کرد.

آخرین اخبار و گزارش‌ها از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

21.09.2021
23:01

«طالبان خواستار اختصاص وقت برای سخنرانی در مجمع عمومی شد»

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه گزارش داد که گروه طالبان خواستار اختصاص وقت برای سخنرانی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده است.
بنا به این گزارش گروه طالبان سهیل شاهین را به عنوان سفیر افغانستان در سازمان ملل معرفی کرده است. رویترز گزارش داد که امیرخان متقی، وزیر خارجه دولت طالبان روز دوشنبه در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار سخنرانی برای شرکت‌کنندگان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شد.
نامه امیرخان متقی و معرفی سهیل شاهین به عنوان نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد به معنای رویارویی با غلام اسحاق‌زی، نماینده دولت سرنگون شده اشرف غنی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان در مقر سازمان ملل در نیویورک است.
پذیرش احتمالی سفیر طالبان از سوی سازمان ملل متحد می‌تواند دستاورد مهمی برای دولت معرفی شده از سوی این گروه در راستای کسب مشروعیت بین‌المللی و به رسمیت شناخته شدن باشد.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان
21.09.2021
22:25

رئیس‌جمهوری پرو خواستار دسترسی بدون تبعیض به واکسن کرونا شد

پدرو کاستیلو، رئیس‌جمهوری پرو در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار دسترسی بدون تبعیض همه ساکنان کره زمین به واکسن کرونا شد. 
وی همچنین در بخشی از سخنانش بر لزوم مبارزه با معضل گرسنگی در سطح جهان تاکید کرد.
رئیس‌جمهوری پرو
21.09.2021
22:12

سیسی: مصر به ارتقای حقوق بشر در داخل متعهد است

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر در پیامی ضبط‌شده به نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورش به ارتقای حقوق بشر در داخل متعهد است.
وی درباره مناقشه اسرائیل با فلسطینی‌ها افزود که تنها راه‌حل این مناقشه دستیابی به راه‌حلی «منصفانه و جامع» خواهد بود. 
رئیس‌جمهوری مصر
21.09.2021
21:52

رئیس‌جمهوری کرواسی: توافق هسته‌ای با ایران از پایه‌های ثبات در خاورمیانه است

زوران میلانوویچ، رئیس‌جمهوری کرواسی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورش نگران است تا افغانستان بار دیگر به مرکز تروریسم تبدیل شود. 
وی همچین توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با ایران را یکی از پایه‌های ثبات در منطقه خاورمیانه دانست. زوران میلانوویچ در همین راستا از تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای برجام حمایت کرد. 
رئیس‌جمهوری کرواسی
21.09.2021
21:37

رئیس‌جمهوری چین: دخالت نظامی به نام دموکراسی تنها خسارت به بار می‌آورد

شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین در پیامی ضبط‌شده به نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که دخالت نظامی در کشورهای دیگر به نام دموکراسی تنها خسارت به بار می‌آورد. وی همچنین بر لزوم همکاری‌های برد-برد بین کشورهای جهان تاکید کرد. 
رئیس‌جمهوری چین افزود که پکن هرگز به دنبال آسیب زدن به کشورهای دیگر یا قلدری نیست. 
رئیس‌جمهوری چین
21.09.2021
21:18

رئیس‌جمهوری سوئیس: همه‌گیری کرونا فاجعه بشری است

گای پارملن، رئیس‌جمهوری سوئیس در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد همه‌گیری ویروس کرونا را «فاجعه بشری» خواند. وی همچنین بر لزوم همبستگی بین انسان‌ها در دوران همه‌گیری بیماری «کووید ۱۹» تاکید کرد. 
رئیس‌جمهوری سوئیس خواستار دسترسی همه کشورها به واکسن کرونا شد. 
وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم جدی گرفتن معضل تغییرات آب و هوایی تاکید کرد. 
رئيس‌جمهوری سوئیس
21.09.2021
21:03

اردوغان: جهان هنوز راه‌حلی برای بحران پناهجویان افغان و سوری پیدا نکرده است

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که جهان هنوز راه‌حلی برای بحران پناهجویانی که از افغانستان و سوریه مهاجرت کرده‌اند پیدا نکرده است. 
رئیس‌جمهوری ترکیه در همین راستا نسبت به افزایش مهاجرت به دلیل تغییرات آب و هوایی هشدار داد. وی افزود که تغییرات آب و هوایی تفاوتی بین کشورها و انسان‌ها قائل نخواهد شد و همگان از آن آسیب خواهند دید.
رئیس‌جمهوری ترکیه افزود که توافقنامه پاریس درباره تغییرات آب و هوایی ماه آینده برای تصویب به پارلمان ترکیه ارسال خواهد شد. 
رئیس‌جمهوری ترکیه
21.09.2021
20:40

رئیسی: سیاست ظلم حداکثری هنوز رها نشده است

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران در بخشی از سخنان ضبط‌شده‌ای که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد پخش شد آمریکا را متهم کرد که هنوز «سیاست ظلم حداکثری» را رها نکرده است.
رئیس‌جمهوری ایران گفت: «ما چیزی بیشتر از حق خود نمی‌خواهیم. ما خواستار اجرای حقوق بین‌الملل هستیم. همه طرف‌ها باید به توافق هسته‌ای و قطعنامه سازمان ملل متحد در عمل پایبند بمانند.»
وی افزود: «پانزده گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبندی ایران به تعهدات خود را تائید کرده است اما آمریکا به تعهد خود که لغو تحریم‌هاست عمل نکرده است. نقض عهد کرده است. از برجام خارج شده است، تحریم‌های بیشتری را بر ملت من تحمیل کرده است.»
ابراهیم رئیسی گفت: «ما به وعده‌های دولت آمریکا اطمینان نداریم.»
او در عین حال بار دیگر تاکید کرد که ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست.
رئیس‌جمهوری ایران در بخش پایانی سخنانش گفت: «جمهوری اسلامی ایران گفتگویی را مفید می‌داند که نتیجه آن لغو تحریم‌های ظالمانه باشد.»
رئیس‌جمهوری ایران
21.09.2021
20:20

رئیسی: امروز آمریکا از عراق و افغانستان خارج نمی‌شود بلکه اخراج می‌شود

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران در ابتدای سخنرانی‌ ضبط‌شده‌اش در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایران را «پیشروترین کشور در نظام سیاسی انتخابی در غرب آسیا» توصیف کرد. 
وی با اشاره به پرتاب شدن شهروندان افغان از هواپیمای آمریکایی در آستانه تکمیل خروج نظامیان این کشور از افغانستان گفت: «نظام سلطه بی‌اعتبار است؛ چه در داخل چه در خارج.»
رئيس‌جمهوری ایران گفت که آمریکا به جای تغییر «روش زندگی» خود با جهان تنها «روش جنگ» خود را با جهان تغییر می‌دهد.
وی وضع تحریم را «روش جدید جنگ آمریکا با ملت‌ها» خواند.  
ابراهیم رئیسی در سخنانش همچنین ویروس کرونا را «بانگ بیدارباشی» توصیف کرد تا به گفته وی مشخص شود که «امنیت تک تک انسان‌ها به هم وابسته است.»
او درباره تحولات افغانستان نیز اظهار داشت: «اگر در افغانستان حکومتی فراگیر با مشارکت موثر تمام اقوام اداره کشور را در دست نگیرد امنیت به افغانستان باز نخواهد گشت. قیم‌مآبی نیز همانند اشغالگری محکوم به شکست است.»
ابراهیم رئیسی درباره مناقشه اسرائیل با فلسطینی‌ها نیز گفت که «طرح معامله قرن نیز مانند سایر طرح‌های تحمیلی قبلی شکست خورد.»
رئیس‌جمهوری ایران
21.09.2021
19:56

رئیسی: تحریم علیه ایران، با برنامه هسته‌ای شروع نشد با ملی شدن صنعت نفت در سال ۱۹۵۱ میلادی آغاز شد

رئیس جمهوری ایران در این نشست از طریق ویدئویی ضبط شده گفت: دو حادثه حمله به ساختمان کاپیتول در ۶ ژانویه و سقوط شهروندان افغانستان از هواپیما در فرودگاه کابل نشان داد که آمریکا نه در داخل و نه در خارج اعتباری ندارد. و آمریکا به دنبال هژمونی است که عامل بی ثباتی است.
وی اقزود: تحریم آمریکا علیه ایران با برنامه هسته‌ای شروع نشد و به سال ۱۹۵۱ میلادی بازمی‌گردد به ملی شدن صنعت نفت و برافکندن دولتی که منتخب بود. 
آقای رئیسی گفت: تحریم ها اجازه نداد که ایران واکسن مورد نیازش را از بازارهای بین المللی تهیه کند و مجبور به تولید آن در داخل کشور شد. 

آقای رئیسی همچنین با اشاره به داعش و نام بردن از قاسم سلیمانی گفت که حضور نظامی آمریکا در سوریه و عراق مهم‌ترین مانع تحقق دموکراسی و اراده مردم است و راه حل بحران یمن نیز با گفتگوهای سازنده بین یمنی‌ها قابل حل است. 

وی در ادامه افزود: پروژه مقابله با ملت ایران به طور کامل شکست خورده است. همه طرف‌ها باید به توافق هسته‌ای متعهد باشند.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نخست وزیر اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران تمام خطوط قرمز را رد کرده است

واکنش فن درلاین به فسخ «قرارداد قرن»: رفتاری که با فرانسه شد غیرقابل قبول است

ویکتوریا نولاند، جانشین موقت وندی شرمن کیست و موضعش در قبال ایران و برجام چیست؟