برخی از شخصیتهای سیاسی و نهادها پس از آنکه نیروهای طالبان به حومه کابل رسیدند و بخشهای بیشتری از شهرهای افغانستان را در اختیار گرفتند، به این موضوع واکنش نشان دادند.
برخی از شخصیتهای سیاسی و نهادها پس از آنکه نیروهای طالبان به حومه کابل رسیدند و بخشهای بیشتری از شهرهای افغانستان را در اختیار گرفتند، به این موضوع واکنش نشان دادند.
زاهد حافظ چودری، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی محلی گفت: «ما نگران وضعیت رو به وخامت در افغانستان هستیم. ما هیچ تصمیمی برای بستن سفارت خود نگرفتهایم.»
الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش به خبرگزاری این کشور گفت: «درگیری و بیثباتی در منطقه دیر یا زود به اروپا و در نتیجه به اتریش سرایت میکند.»
مارگاریتیس شیناس، کمیسرِ امور مهاجرت اتحادیه اروپا در توییتی با استناد به گفتوگوی خود با یک رسانه ایتالیایی گفت: «زمان در حال سپری شدن است و ما چقدر میتوانیم منتظر بمانیم تا بازنگری کاملی درباره قوانین مهاجرت و پناهندگی اروپا که مورد نیاز است، داشته باشیم.»
ملاله یوسفزی، برنده نوبل صلح که ۹ سال پیش هدف گروه طالبان قرار گرفت در توییتی نوشت: «ما در شوک کامل شاهد قدرت گرفتن طالبان در افغانستان هستیم. من عمیقا نگران زنان، اقلیتها و مدافعان حقوق بشر هستم. قدرتهای جهانی، منطقهای و محلی باید خواستار آتشبس فوری شوند و کمکهای فوری بشردوستانه و محافظت از پناهندگان و غیرنظامیان ارائه شود.»
یک مقام ناتو به خبرگزاری فرانسه گفت که یافتن راه حل سیاسی برای درگیریهای افغانستان «اضطراریتر از همیشه» است.
وی افزود: «ما از تلاش افغانها برای یافتن راه حل سیاسی برای این درگیریها حمایت میکنیم که بیش از هر زمان دیگر ضروری است.»
همچنین ناتو در بیانیهای اعلام کرد که به تداوم عملیات در فرودگاه کابل کمک میکند تا افغانستان را با جهان مرتبط نگه دارد.
این نهاد تاکید کرد که امنیت پرسنل آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. ناتو تصریح کرد که به طور مداوم تحولات این کشور را ارزیابی میکند.