دیوار برلین به طول ۱۵۵ کیلومتر مرز نمادین میان شرق هوادار شوروی و غرب پیرو ایالات متحده آمریکا بود. غربیها نام آن را «دیوار شرم» گذاشتند و شرقیها آن را «دیوار محافظت در برابر فاشیسم» مینامیدند.
نیمه شب ۱۲ تا بامداد ۱۳ اوت ۱۹۶۱ سربازان جمهوری دموکراتیک آلمان شرق و غرب برلین را با کشیدن سیم خاردار از یکدیگر جدا کردند.
این حصار در سالهای بعد به شکل دیواری به طول ۱۵۵ کیلومتر مرز نمادین میان شرق هوادار شوروی و غرب پیرو ایالات متحده آمریکا بود. غربیها نام آن را «دیوار شرم» گذاشتند و شرقیها آن را «دیوار محافظت در برابر فاشیسم» مینامیدند.
دیوار برلین تا ۲۸ سال بعد، ۹ نوامبر ۱۹۸۹ پابرجا بود. برآورد میشود در این ۲۸ سال ۱۴۰ تا ۲۶۰ نفر، عمدتا شهروندانی که از شرق به غرب میگریختند، جان خود را بر سر عبور از دیوار برلین از دست دادند.
روز پنجشنبه و در شصتمین سالگرد آغاز جدایی میان شرق و غرب، رهبران آلمان فدرال به قربانیان دیوار برلین ادای احترام کردند. فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهوری آلمان خطاب به شهروندان این کشور گفت: ماجرای دیوار به ما نشان میدهد که دموکراسی و آزادی به مراقبت و تعهد نیاز دارند. مردم شرق برای سالها از شرکت در انتخابات آزاد محروم بودند. در انتخابات امسال شرکت کنید و این واقعیت را به یاد داشته باشید.
سقوط دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ و پس از اصلاحات سیاسی و اقتصادی میخائیل گورباچف، رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی، عملا به چهار دهه جنگ سرد پایان داد و جهان را وارد دورهای جدید کرد.