NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سی سال پس از سقوط دیوار برلین؛ رونمایی از مجسمه لنین در آلمان غربی سابق

مجسمه لنین در شهر گلزنکیرشن آلمان رونمایی شد
مجسمه لنین در شهر گلزنکیرشن آلمان رونمایی شد Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سی سال پس از سقوط دیوار برلین؛ رونمایی از مجسمه لنین در آلمان غربی سابق

آگهی

بیش از سی سال از سقوط دیوار برلین میگذرد و برای اولین بار تندیسی از یک رهبر کمونیست شوروی در آلمان غربی سابق رونمایی شد.

آیا لنین نمادی از آینده است؟ یک حزب سیاسی افراطی چپ آلمانی گویا جواب آری به این سوال می‌دهد. این حزب که «حزب مارکسیست-لنینیست آلمان» نام دارد روز شنبه ۳۱ خرداد اقدام به رونمایی از تندیسی قدیمی در شهر گلزنکیرشن آلمان کرد.

به گفته برگزارکنندگان رونمایی، حدود ۸۰۰ نفر در این مراسم که به شکل جشن برگزار شده بود، شرکت کردند. این تندیس ۲.۱۵ متر ارتفاع دارد و در سال ۱۹۵۷ در جمهوری چک ساخته شده است. قرار بود این تندیس در ماه مارس در مقابل مقر حزب مارکسیست-لنینیست آلمان جاسازی شود که به دلیل شیوع کرونا این مراسم رونمایی عقب افتاد.

رهبر این حزب، گابی فختنر درباره تندیس در مصاحبه با ای اف پی می‌گوید: «(لنین) متفکری بود که بر زمانه خود پیشی داشت. او متفکری بود با ارزش تاریخی جهانی بالا. او یک رزمنده پیشگام در راه آزادی و دموکراسی بود.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

در حالی که امروزه انتقاداتی به سرمایه‌داری وارد شده و تلاش‌های متنوعی برای یافتن راه‌کارهای سیاسی دیگر دیده می‌شود، گابی فختنر می‌گوید که حزبش به عدم بحث و گفتگو درباره سوسیالیسم به عنوان راهکار جایگزین جدی سرمایه‌داری انتقاد دارد.

خیلی‌ها در آلمان با نظرات او مخالف هستند. به گفته پلیس، قرار است تظاهرات و اعتراض‌هایی علیه رونمایی این مجسمه برگزار شود.

قشر سیاسی دولت این منطقه تلاش کرده بود با کمک قانون از این رونمایی جلوگیری کند. اما موفق نشده بود. احزاب منتخب شورای شهر گلزنکیرشن غربی در قطعنامه‌ای نوشتند: «لنین نماد خشونت، سرکوب، تروریسم و رنج‌های انسانی وحشتناک است.»

اما رهبر حزب چپ افراطی حزب خود را بسیار نوگرا می‌داند و به گفته او این حزب «از چهره‌های بزرگ تاریخ الهام می‌گیرد». گابی فختنر بدین ترتیب از لنین، کارل مارکس، فردریش انگلس، مائو تزتونگ و جوزف استالین تقدیر و تمجید می‌کند.

رویکر این حزب کوچک در روزهایی که بسیاری از تندیس‌های شخصیت‌های تاریخی به زیر کشیده می‌شوند به نوعی انگشت نماست.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

برگزاری سالروز تولد لنین پس از ۱۵۱ سال در روسیه

سی‌امین سالگرد همگرایی دو آلمان؛ آیا یکپارچگی به طور کامل محقق شده است؟

ضربه کرونا بر اقتصاد؛ آلمان خود را برای رکود اقتصادی آماده می‌کند