NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

وزیر خارجه عربستان نسبت به گفتگوهای «اکتشافی» با ایران ابراز خوشبینی کرد

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی
فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

محمد بن‌ سلمان، ولیعهد عربستان پایان ماه آوریل برای نخستین بار و با لحنی آشتی‌جویانه‌ در سخنانی اعلام کرد که کشورش تمایل دارد روابط خوبی با ایران داشته باشد؛ اظهاراتی که در تهران نیز مورد استقبال قرار گرفت.

آگهی

وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز سه‌شنبه نسبت به گفتگو با ایران که به تازگی از سرگرفته شده، به صورت مشروط ابراز خوشبینی کرد.

فیصل بن فرحان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتیجه رسیدن این مذاکرات تاکید کرد که گفتگوها میان دو کشور بزرگ رقیب در منطقه هنوز در مرحله «اکتشافی» است.

آقای بن فرحان که برای شرکت در دو اجلاس بین‌المللی به پاریس سفر کرده بود در این مصاحبه تصریح کرد: «ما گفتگوهای اکتشافی را که به تازگی آغاز کرده‌ایم و هنوز در ابتدای راه هستیم.»

مذاکرات اخیر میان تهران و ریاض پس از یک دوره پر‌تنش با واسطه‌گری مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق آغاز شد اما این گفتگوها تا مدت‌ها محرمانه مانده بود.

دولت ایران نیز پس از آنکه خبر آغاز گفتگوهای این کشور با عربستان رسانه‌ای شد رسما آن‌را مورد تایید قرار داد.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در ادامه مصاحبه با خبرگزاری فرانسه یادآور شد: «امیدواریم ایرانیان متوجه شوند که به نفع آنهاست با همسایگان خود به روشی مثبت کار کنند تا این همکاری منجر به برقراری امنیت، ثبات و رفاه شود. اگر آنها ببینند که این به نفع آنها است، می توانم امیدوار باشم. در حال حاضر، ما در مرحله اولیه (مذاکرات) هستیم.»

تهران و ریاض سال ۲۰۱۶ در پی یک سری اختلافات و تنش‌ها و پس از حمله به سفارت عربستان در پایتخت ایران رسما روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند.

دو کشور هم‌اکنون درگیر جنگ‌های نیابتی در منطقه هستند و هر یک از اردوگاه‌های مخالف بویژه در مناقشات داخلی سوریه و یمن حمایت می‌کنند.

مقامات عربستان سعودی از سوی دیگر پرونده هسته‌ای و برنامه موشک‌های بالستیک ایران را از نزدیک دنبال می‌کنند و نسبت به تقویت قوای نظامی بزرگترین رقیب خود در منطقه نگران هستند.

دولتمردان سعودی که پیش‌تر ایران را «بزرگترین حامی تروریسم» و نیز مهم‌ترین تهدید منطقه‌ای خوانده بودند به تازگی رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است.

محمد بن‌ سلمان، ولیعهد عربستان پایان ماه آوریل برای نخستین بار اعلام کرد که کشورش تمایل دارد روابط خوبی با ایران داشته باشد؛ اظهاراتی که در تهران نیز مورد استقبال قرار گرفت.

فیصل بن فرحان در ادامه گفتگو با خبرگزاری فرانسه در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران بر سیاست منطقه‌ای تهران گفت که فکر نمی‌کند این مسئله نقش پررنگی در معادلات داشته باشد زیرا به گفته او علی خامنه‌ای، رهبر ایران در این زمینه تصمیم‌گیر اصلی است.

وی تصریح کرد: «نقش رهبر ایران کلیدی است، بنابر این ما فکر نمی‌کنیم که تغییری اساسی در سیاست خارجی ایران ایجاد شود.»

تمایل ریاض به تنش‌زدایی با تهران در حالی مطرح شده است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در صدد بازگرداندن کشورش به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با تهران است و مقامات سعودی نیز با انتقادهایی از سوی واشنگتن در خصوص نحوه مداخله نظامی این کشور در یمن و نیز مسائل حقوق بشری مواجه شده‌اند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

استقبال حسن‌ نصرالله از آغاز گفت‌وگوها میان ایران و عربستان

ایران از «تغییر لحن» عربستان سعودی استقبال کرد

واکنش ایران به گفتگوهای مستقیم تهران و ریاض در بغداد: از گفتگو با عربستان استقبال می‌کنیم