ٓٓژنرال مکنزی: نگران ایستادگی ارتش افغانستان هستم، توان انجام حملات هوایی را پس از خروج حفظ میکنیم

ژنرال ارشد آمریکایی مسئول نظامیان این کشور در خاورمیانه میگوید خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان میتواند به فروپاشی ارتش افغانستان بینجامد.
ژنرال مککنزی در اظهارات روز پنجشنبه خود در مجلس سنا تاکید کرد که خروج آمریکا از افغانستان میتواند باعث بروز مشکلات جدی برای حفاظت افغانها از خود بشود.
این نظامی بلندپایه آمریکایی همچنین اظهار داشت ارتش افغانستان حتی پس از خروج نیروهای آمریکایی به حمایت نیاز خواهند داشت در غیر این صورت حتما با فروپاشی مواجه خواهد شد. آقای مککنزی در ادامه افزود: «من نگران توانایی نیروهای دولت افغانستان برای حفاظت از سفارت ایالات متحده در این کشور هستم.»
آقای مککنزی با اشاره به اینکه بعد از این انجام عملیات هوایی و در افغانستان با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین ساده نخواهد بود افزود: «ما حضور نظامی قابل توجهی در کشورهایی که افغانستان را احاطه کردهاند نظیر پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان نداریم. در نتیجه انجام عملیاتهای ضد تروریستی در افغانستان به سادگی میسر نخواهد بود.»
این ژنرال آمریکایی در ادامه تاکید کرد که فاصله جغرافیایی پایگاههای آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس باعث میشود پرواز پهپادها چندین ساعت طول بکشد و این هم موجب دشواری هرچه بیشتر انجام عملیات در افغانستان میشود.
در عین حال او صراحتا اعلام کرد که آمریکا قصد دارد نفوذ نظامی و توانایی انجام حملات هوایی در افغانستان را پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور حفظ کند. مککنزی اظهار داشت که راهبرد آمریکا در کوتاه مدت آوردن منابع اضافی برای پیشتیبانی از خروج ایمن نیروهای نظامی از این کشور خواهد بود.
اظهارات این ژنرال ارشد آمریکایی در حالی مطرح میشود که تنها یک هفته تا آغاز عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان زمان باقی است. آقای مککنزی همچنین تاکید کرد که برنامهریزان نظامی در حال جستجوی راههایی برای ادامه کار در افغانستان هستند.
مککنزی همچنین با اشاره به اینکه انجام عملیات در اففانستان غیرممکن نخواهد بود، تاکید کرد که این کار اصلا نیست و ما دیگر چشمانداز و ظرفیتهای کنونی را نخواهیم داشت.
یک مقام دفاعی آمریکایی به سیانان گفته است که آقای مککنزی برای ارائه پشتیبانی هوایی از نیروهای آمریکایی در افغانستان خواستار اعزام یک ناوهواپیمابر به منطقه شده است. ناو هواپیمابر آیزنهاور در حال حاضر در منطقه حضور دارد. علاوه بر این ارتش در حال بررسی استقرار چندصد نیروی زمینی اضافی برای تامین امنیت به ویژه در مناطق دور افتادهای در افغانستان است که نیروهای آمریکایی در آنجا مستقر هستند.
جو بایدن، رئيس جمهوری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که کلیه نیروهای آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱، از افغانستان خارج میشوند.
این موضوع نگرانی برخی از فرماندهان نظامی آمریکایی را برانگیخته است. ژنرالهای نظامی میگویند، نگران هستند این مسئله باعث قدرت گرفتن بیشتر طالبان شود و دست دولت را هم در مذاکرات صلح با این گروه تضعیف کند.
این در حالیست که اشرف غنی، رئيس جمهوری افغانستان روز پنجشنبه در یک سخنرانی در قندهار از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان استقبال کرد و افزود: «تعهد ما این است که با عزت این نیروهای خارجی را از کشور خارج کنیم. هیچ اتفاق ناگواری رخ نمیدهد. ما از وطن خود حفاظت کردیم و باز هم میکنیم.»
آمریکا حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز در افغانستان دارد و طبق برنامهریزی انجام شده تا ۱۱ سپتامبر تمام آنها را از این کشور خارج خواهد کرد. ناتو که بیش از ۷ هزار نیروی نظامی از کشورهای مختلف در افغانستان دارد گفته است طبق همین جدول زمانبندی شده نسبت به خروج نیروهایش از افغانستان اقدام میکند.