هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در واکنش به این تصمیم ضمن انتشار پیامی در همبستگی با طارق الاوس، ناکامی این نامزدی در برابر تهدیدها و حملات نژادپرستانه را برای دموکراسی کشورش وحشتناک توصیف کرد.
یک پناهنده سوری در آلمان که قصد داشت به عنوان نامزد حزب سبزها به پارلمان این کشور راه یابد به دلیل حملات نژادپرستانهای که «گسترده» و «ترسناک» توصیف شده، نامزدی خود را پس گرفت.
طارق الاوس در صورت ادامه این راه و کسب موفقیت در انتخابات نخستین پناهندهای لقب میگرفت که به کرسی نمایندگی در پارلمان آلمان دست می یافت.
این فرد ۳۱ ساله یکی از صدها هزار پناهجوی سوری گریخته از جنگ و خونریزی در کشورش است که سال ۲۰۱۵ به واسطه سیاست درهای باز آنگلا مرکل موفق شد وارد آلمان شود و مجوز پناهندگی و اقامت در این کشور را دریافت کند.
طارق الاوس در خصوص تصمیم خود برای انصراف از نامزدی پارلمان میگوید: «سطح بالای تهدیدها برای من و قبل از همه برای نزدیکانم مهمترین دلیل برای پس گرفتن نامزدی پارلمان بود.»
حزب سبزها که طارق قصد داشت را با قرارگرفتن در فهرست این تشکل سیاسی وارد بوندستاگ شود با انتشار بیانیهای از انصراف وی خبر داده و به نقل از این پناهنده سوری نوشته: «این نامزدی نشان داد که ما در همه احزاب، در سیاست و در جامعه به ساختارهای قدرتمند برای مبارزه با نژادپرستی ساختاری و نیز کمک به افرادی که از این حملات آسیب دیدهاند، نیاز داریم.»
مرد جوان سوریتبار ماه فوریه مسئولان حوزه انتخابیه اوبرهاوزن-دینزلاکن در منطقه روهر را از تصمیم خود برای انصراف از نامزدی حزب سبز برای ورود به بوندستاگ آگاه کرده بود.
وی پس از اتخاذ این تصمیم اعلام کرده برای مدتی از فعالیت و زندگی سیاسی کنارهگیری خواهد کرد.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در واکنش به این تصمیم ضمن انتشار پیامی در همبستگی با طارق الاوس از علت کنارهگیری پناهنده سوری از نامزدی انتخابات پارلمان ابراز تاسف کرد و نوشت: این برای دموکراسی ما وحشتناک است که در برابر تهدیدها و حملات نژادپرستانه ناکام میماند.
شهروند سابق دمشق سوریه با جسارت به خرج دادن جهت ورود به رقابت انتخاباتی در کشوری که پس از پناهجویی میزبانش شده بود، قصد داشت ضمن دفاع از حقوق بشر صدای صدها هزار پناهجویی باشد که از کشور خود گریخته و به آلمان پناه برده بودند.
به گزارش مهاجر نیوز طارق الاوس هفت سال پیش و پیش از ترک سوریه در شهرهای حلب و دمشق به تحصیل در رشته حقوق اشتغال داشت و با آغاز جنگ داخلی در کشورش، در تظاهرات صلح آمیز شرکت میکرد.
وی سپس با گسترش یافتن مناطق جنگی در سوریه در زمینه کمکهای بشر دوستانه با صلیب سرخ همکاری کرد و سپس سال ۲۰۱۵ از کشورش خارج شد. طارق مسیر رسیدن به اروپای مرکزی را از ترکیه و سپس با ورود به جزیره لزبوس آغاز کرد.
این جوان سوری پس از ورود به آلمان ابتدا در یک سالن ورزشی اسکان داده شد و سپس به تدریج فعالیت برای حزب محیط زیستی سبزها را آغاز کرد که شش ماه مانده به انتخابات پارلمانی در آلمان اقبال به سوی آن رو به افزایش است.
وی همچنین یکی از بنیانگذاران و نیز سخنگوی سازمان نجات مهاجران در دریا موسوم به زیبروکه Seebrücke بوده است.
طارق الاوس در گفتگو با روزنامه «برلینر زیتونگ» گفته بود که نخستین کلمات به زبان آلمانی را با ترجمه بخشهایی از قانون اساسی آلمان و به کمک گوشی هوشمند خود فرا گرفته بود.
وی برای آنکه در انتخابات پارلمانی آلمان شرکت کند میبایست تابعیت این کشور را ماه سپتامبر و حداکثر تا روز برپایی انتخابات در روز بیست و ششم این ماه بدست میآورد.
آلمان بیشتر شمار اجتماع سوریها در اروپا را در خود جای داده است. به گزارش منابع محلی حدود ۷۹۰ هزار سوری طی ده سال در این کشور مستقر شدند.