NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دانمارک توقف واکسن آسترازنکا را سه هفته دیگر تمدید کرد

واکسن آسترازنکا
واکسن آسترازنکا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین خبر مرتبط با واکسن آسترازنکا که در رسانه‌ها بازتاب داشته،‌ تایید ایمنی ۷۵ درصدی این واکسن پس از به روز رسانی مجدد داده‌ها توسط شرکت سازنده است.

آگهی

مقامات بهداشتی دانمارک روز پنجشنبه از تمدید دوباره تعلیق موقت واکسیناسیون کرونا با محصول دارویی تولید شده توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی آسترازنکا خبر دادند.

طبق اعلام مقامات بهداشتی دانمارک، این کشور تا سه هفته دیگر از واکسن آسترازنکا در برنامه واکسیناسیون و ایمن‌سازی خود بر ضد بیماری کووید۱۹ استفاده نخواهد کرد.

سورن بروستروم، مدیر کل آژانس بهداشت ملی در دانمارک در جریان یک کنفرانس خبری ضمن اعلام این تصمیم تصریح کرد: «ما امروز تصمیم گرفتیم که تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا را برای سه هفته دیگر تمدید کنیم.»

وی در ادامه توضیح داد: «برای نتیجه گیری کامل از تحقیقات جاری در خصوص ارتباط احتمالی میان استفاده از این واکسن و موارد نادر اما جدی گزارش شده از ایجاد لخته خون در میان تعدادی از دریافت کنندگان واکسن به زمان بیشتری نیاز است.»

این تصمیم در حالی از سوی دولت دانمارک اتخاذ شده که نهاد‌های تنظیم کننده مقررات بهداشتی و دارویی در اروپا و نیز سازمان جهانی بهداشت پیش‌ از این بر «ایمن و موثر» بودن واکسن آکسفورد/آسترازنکا تاکید کرده بودند.

آژانس دارویی اروپا پنجشنبه هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد که واکسن آسترازنکا خطر ترومبوآمبولیک یا لختگی خون را افزایش نمی‌دهد.

ایمر کوکه، مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا در این خصوص تاکید کرد که کمیته ایمنی مامور تحقیق روی اثرات جانبی واکسن آسترازنکا به یک نتیجه علمی روشن دست یافته و آن «ایمن و موثر» بودن این واکسن است.

گفتنی است که دانمارک به همراه اتریش و نروژ از جمله نخستین کشورهایی بودند که پس از گزارش موارد مشکوک مرگ و لختگی خون در میان چند شهروند دریافت کننده واکسن آسترازنکا، استفاده از این واکسن را به صورت موقت به حال تعلیق درآوردند.

پس از تردید‌های مطرح شده بسیاری از کشورهای بزرگ اروپایی از جمله هلند،‌ایرلند،‌آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و سوئد نیز همین مسیر را در پیش گرفتند اما برخی از آنها پس از تایید مجدد ایمنی واکسن آسترازنکا توسط سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا واکسیناسیون با این محصول را از سر گرفتند.

آخرین خبر مرتبط با واکسن آسترازنکا که در رسانه‌ها بازتاب داشته،‌ تایید ایمنی ۷۶ درصدی این واکسن پس از به روز رسانی مجدد داده‌ها توسط شرکت سازنده است.

دریافت دوز دوم آسترازنکا برای زیر ۵۵ ساله‌ها بی‌خطر است

برخی کشورها نظیر فرانسه که استفاده از واکسن آسترازنکا را به حال تعلیق درآورده بودند به موجب تایید نهاد‌های ناظر بر وضعیت بهداشت و دارو در قاره بار دیگر استفاده از این محصول را از سرگرفتند؛ با این تفاوت که شهروندان بالای ۵۵ سال از این پس در فرانسه مجاز به دریافت واکسن آسترازنکا هستند.

نهاد عالی ناظر بر بهداشت فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد آندسته از شهروندان زیر ۵۵ سال که به موجب دستورالعمل قبلی (اولویت سنی ۵۰ سال به بالا برای دریافت واکسن) نخستین دوز واکسن را دریافت کرده‌اند نباید با تصمیم جدید نگران دریافت دوز دوم باشند.

دومینیک لو گلودک، مدیر نهاد عالی ناظر بر بهداشت فرانسه در جریان یک گفتگوی خبری همچنین اعلام کرد مسئله دریافت‌ واکسن‌های مختلط (به عنوان مثال دریافت آسترانزنکا در دوز نخست و فایزر یا مدرنا در دوز دوم) در دست بررسی است زیرا برای مقابله با انواع مختلف ویروس کرونا به چنین رویکردی نیاز وجود خواهد داشت.

مقامات فرانسوی همانند دیگر کشورهای اروپایی اولویت فعلی و شماره یک خود را واکسیناسیون کرونا قرار داده و در تلاش‌اند تا ضمن تسهیل و سرعت بخشیدن به این کارزار، مقابله با همه‌گیری بیماری کووید۱۹ را به بهترین نحو ممکن پیش‌ ببرند.

بر اساس یک مطالعه تازه از سوی شرکت خدمات مالی فرانسوی و چند ملیتیِ «اویلر هرمس» که نتایج آن روز پنجشنبه منتشر شد، تاخیر در کارزار واکسیناسیون کرونا برای اروپا دست کم ۱۲۳ میلیارد یورو خسارت به همراه خواهد داشت.

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اتحادیه اروپا: تا سهم عادلانه واکسن را نگیریم آسترازنکا صادر نمی‌کنیم

حمله به سیاستمداران اروپایی در گرماگرم انتخابات؛ نخست‌وزیر دانمارک در کپنهاگ مورد سوءقصد قرار گرفت

جوانترین نماینده تاریخ پارلمان اروپا با ایده‌های «سبز» به رقابت با جریان راست می‌رود