بسیاری از کشورهای اروپایی طی روزهای گذشته به دنبال دریافت گزارشهایی از لخته شدن خون افراد واکسینه شده با واکسن آسترازنکا استفاده از این واکسن را به حالت تعلیق در آوردند.
اداره دارویی اروپا روز سه شنبه اعلام کرد که «قویا» باور دارد مزایای استفاده از واکسن شرکت داروسازی آسترازنکا در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» بیشتر از خطرات آن است اما بررسی این موضوع ادامه خواهد یافت.
بسیاری از کشورهای اروپایی طی روزهای گذشته به دنبال دریافت گزارش هایی از لخته شدن خون افراد واکسینه شده با واکسن آسترازنکا استفاده از این واکسن را به حالت تعلیق در آوردند. اداره دارویی اروپا روز سه شنبه اعلام کرد که شواهدی مبنی بر اینکه واکسن آسترازنکا منجر به لخته شدن خون می شود در دست نیست.
امر کوک، رئیس اداره دارویی اروپا گفت که هزاران نفر هر سال در سراسر اروپا به دلایل مختلف به لختی خون دچار می شوند. وی افزود گزارشی از لختگی خون در آزمایش های بالینی بر روی افرادی که واکسن آسترازنکا به آنها تزریق شده دریافت نشده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
رئیس اداره دارویی اروپا افزود که کارشناسان این نهاد گزارش های دریافت شده را «بسیار موشکافانه» تحلیل می کنند و در نهایت روز پنجشنبه توصیه خود در زمینه استفاده یا عدم استفاده از واکسن آسترازنکا را اعلام خواهند کرد.
استفاده از واکسن آسترازنکا با توجه به سهم بالای واکسن های این شرکت داروسازی در سفارش های اتحادیه اروپا بر کارزار واکسیناسیون در برابر ویروس کرونا در کشورهای عضو این اتحادیه تاثیرگذار خواهد بود.
واکسن آسترازنکا در مقایسه با برخی واکسن های دیگر مانند «فایزر-بیون تک» یا «مدرنا» ارزان تر است و به تدارکات کمتری برای انتقال و ذخیره نیاز دارد. به همین دلیل واکسن آسترازنکا نقش مهمی در ساز و کار «کوواکس» در راستای تامین واکسن برای کشورهای فقیر جهان پیدا کرده است.
سازمان جهانی بهداشت و شرکت آسترازنکا نیز اعلام کرده اند که شواهدی مبنی بر تاثیر واکسن این شرکت بر افزایش احتمال لخته شدن خون در دست ندارد. بنا به اعلام شرکت داروسازی آسترازنکا در مجموع ۳۷ مورد لختگی خون در میان بیش از ۱۷ میلیون نفر از افرادی که با واکسن این شرکت در اتحادیه اروپا و بریتانیا واکسینه شده اند گزارش شده است.
شرکت آسترازنکا تاکید کرده که این رقم کمتر از آمار معمول لختگی خون در افراد عادی است. بنا به اعلام این شرکت این آمار همچنین مشابه گزارش های دریافتی از لختگی خون در میان افرادی است که با واکسن های دیگر واکسینه شده اند.
کشورهای بلژیک، لهستان، رومانی و یونان از جمله کشورهایی هستند که استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف نکرده اند. مخالفان تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا بر این باور هستند که ضرر توقف استفاده از این واکسن بیشتر از عوارض جانبی احتمالی خواهد بود.