عوارض نادر برخی واکسن‌های کرونا؛ شناسایی دلیل احتمالی لختگی خون پس از تزریق

واکسن آسترازنکا
واکسن آسترازنکا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نتیجه تحقیق پژوهشگران نشان می‌دهد که لختگی خون پس از تزریق برخی از انواع واکسن‌های کرونا ممکن است با استفاده از آدنوویروس‌ها در واکسن‌ها در ارتباط باشد.

آگهی

گروهی از دانشمندان بر این باور هستند که دلیل احتمالی لختگی خون در گروه اندکی از افراد را پس از تزریق واکسن‌های «آسترازنکا» و «جانسون اند جانسون» یافته‌اند.

نتیجه تحقیق پژوهشگران در این باره که در نشریه «سایِنس اَدوَنسِز» (Science advances) منتشر شده است نشان می‌دهد که لختگی خون پس از تزریق برخی از انواع واکسن‌های کرونا ممکن است با آدنوویروس‌های مورد استفاده در واکسن‌ها در ارتباط باشد.

این آدنوویروس‌ها حامل اطلاعات ژنتیکی به داخل سلول هستند. امری که در نهایت به واکنش سیستم ایمنی بدن و تولید پادتن در برابر بیماری «کووید ۱۹» می‌انجامد.

به گفته دانشمندان نوعی از آدنوویروس (ChAdOx1) که در واکسن آسترازنکا مورد استفاده قرار گرفته است در موارد نادر به پروتئین «پی اف ۴» (PF4) می‌چسبد و منجر به واکنش ناخواسته سیستم ایمنی بدن می‌شود. این واکنش احتمالا باعث می‌شود که پادتن‌ها هم به این پروتئین بچسبند و لختگی خون شکل بگیرد.

شماری از کشورهای اروپایی چند ماه پیش استفاده از واکسن آسترازنکا را به دلیل دریافت گزارش‌هایی مبنی بر لختگی خون افراد واکسینه‌شده متوقف کردند.

دانشمندان معتقدند که لختگی خون پس از تزریق برخی از انواع واکسن کرونا بسیار به ندرت روی می‌دهد. به گفته آنها تنها خون افرادی لخته می‌شود که در بدنشان زنجیره‌ای از رویدادهای پیچیده پس از تزریق واکسن رخ می‌دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزارت بهداشت ایران به شناسایی واکسن تقلبی آسترازنکا واکنش نشان داد

اداره دارویی اروپا: مزایای تزریق واکسن آسترازنکا بیشتر از خطرات آن است

چند کشور اروپایی به طور موقت استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کردند