NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آژانس دارویی اتحادیه اروپا مهر تایید زد: واکسن آسترازنکا ایمن و موثر است

آژانس دارویی اروپا
آژانس دارویی اروپا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آژانس دارویی اتحادیه اروپا در عین حال تاکید کرده که در جایگاهی قرار ندارد که «ارتباط قطعی» میان دریافت واکسن آکسفورد/آسترازنکا و اختلالات نادر گزارش شده در خصوص انعقاد‌های خونی را نفی کند.

آگهی

آژانس دارویی اتحادیه اروپا در نهایت روز پنجشنبه ضمن انتشار نتیجه تحقیقات جامع‌تر خود در باره ایمنی واکسن آسترازنکا بر استفاده از این محصول دارویی مهر تایید مجدد زد.

نهاد ناظر و کنترل کننده وضعیت توزیع و استفاده از دارو در اتحادیه اروپا پیش‌تر در پی تردیدهایی مرتبط با عوارض خطرناک استفاده از واکسن کرونای تولید شده توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی آسترازنکا تاکید کرده بود که تحقیقات اولیه هیچ یافته تازه‌ای دال بر ارتباط استفاده از این واکسن و لختگی خون نشان نمی‌دهد.

آژانس دارویی اروپا با این وجود اعلام کرده بود به تحقیقات خود برای کسب اطمینان بیشتر نسبت به کم‌خطر بودن عوارض جانبی این واکسن ادامه می‌دهد.

نتیجه تحقیقات مکمل این نهاد اروپایی در نهایت روز پنجشنبه منجر به تایید مجدد استفاده از واکسن کرونای آکسفورد/آسترازنکا شد.

ایمر کوکه، مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا در جریان یک نشست خبری از طریق ویدیوکنفرانس تاکید کرد که کمیته ایمنی مامور تحقیق روی اثرات جانبی واکسن آسترازنکا به یک نتیجه علمی روشن دست یافته و آن «ایمن و موثر» بودن این واکسن است.

خانم کوکه افزود: مزایای استفاده از این واکسن برای محافظت در برابر بیماری کووید۱۹ که مبتلایان به آن با خطر مرگ و بستری شدن در بیمارستان روبرو هستند، بسیار بیشتر از عوارض و خطرات احتمالی ناشی از تزریق آن است.

مدیر دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت نیز روز پنجشنبه ساعاتی قبل از کنفرانس خبری مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا ضمن دعوت به کنار گذاشتن ترس و تردید به سران کشورهای اروپایی توصیه کرد که برای نجات جان انسان‌ها همچنان استفاده از واکسن آسترازنکا را در دستور کار خود قرار دهند.

تحقیقات جامع انجام شده توسط متخصصان این نهاد ناظر اروپایی که مقر آن در آمستردام است همچنین نشان می‌دهد که این واکسن خطر ترومبوآمبولیک یا لختگی خون را افزایش نمی‌دهد.

آژانس دارویی اروپا در عین حال تاکید کرده که در جایگاهی قرار ندارد که «ارتباط قطعی» میان دریافت واکسن آکسفورد/آسترازنکا و اختلالات نادر گزارش شده در خصوص انعقاد‌های خونی را نفی کند.

مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا در این خصوص تصریح کرد: «بر اساس شواهد موجود و پس از روزها تجزیه و تحلیل عمیق، ما هنوز نمی توانیم به طور قطعی ارتباط بین موارد گزارش شده و واکسن را رد کنیم.»

به گفته خانم کوکه، بنابر این کمیته بررسی ایمنی در آژانس دارویی اروپا توصیه می‌کند نسبت به خطرات احتمالی و بالقوه استفاده از این دارو آگاهی‌بخشی لازم صورت گیرد و اطمینان حاصل شود که این موارد در اطلاعات مرتبط با دارو درج خواهد شد.

وی در ادامه از جانب کمیته ایمنی آژانس دارویی اروپا توصیه کرد که توجه استفاده کنندگان واکسن به بیماری‌های نادر گزارش شده جلب شود و برای کمک به توقف و کاهش عوارض جانبی احتمالی ناشی از این دارو اطلاعاتی کامل‌تر در اختیار متخصصان بهداشت و افراد واکسینه شده قرار گیرد.

مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا در پایان ضمن اشاره به انجام تحقیقات تکمیلی بیشتر برای روشن شدن علت موارد نادر ابتلا به بیماری‌های گزارش شده در پی استفاده از واکسن آسترازنکا گفت: «اگر من بودم، فردا واکسن می‌زدم.»

حدود پانزده کشور اروپایی از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا در پی انتشار گزارش‌هایی مرتبط با موارد مرگ و ابتلا به اختلالات خونی در اتریش، نروژ و دانمارک پس از دریافت واکسن آسترازنکا، استفاده از این واکسن را به حال تعلیق درآوردند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حساسیت بیش از حد یا روراستی؛ چرا کشورهای اسکاندیناوی تزریق آسترازنکا را تعلیق کردند؟

گام‌های ترکیه به سوی آغوش روسیه؛ هاکان فیدان: اگر عضو اتحادیه اروپا بودیم به بریکس علاقمند نمی‌شدیم

برآورد زمان رویارویی نظامی اروپا با روسیه؛ اولین کمیسر دفاع اتحادیه: اروپا آماده شود