آمریکا از شمار کارکنان بخش‌های دیپلماتیک خود در عراق می‌کاهد

سفارت آمریکا در بغداد
سفارت آمریکا در بغداد Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

واشنگتن پیش‌تر با شدت گرفتن حملات بر ضد منافع خود در عراق، ضمن تعیین یک ضرب الاجل، تهدید به بستن نمایندگی دیپلماتیک خود در این کشور کرده بود؛ تهدیدی که سبب شد تا گروه‌های تحت حمایت ایران از اواسط اکتبر به نوعی آتش بس تن دهند و حملات خود را متوقف کنند.

آگهی

سفارت آمریکا در بغداد تصمیم دارد به دلیل مسائل امنیتی و تهدیدهای موجود برخی از کارکنان خود را از عراق خارج کند.

خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه با اعلام این خبر به نقل از برخی مقامات عراقی تصریح کرد که این تصمیم در پی حملات راکتی ماه‌های اخیر به منافع ایالات متحده در این کشور اتخاذ شده است.

یک منبع عراقی که نام و عنوان وی مشخص نشده به خبرگزاری فرانسه گفت: «خروج جزئی کارکنان دیپلماتیک ایالات متحده در پی نگرانی‌های امنیتی مسئولان سفارت آمریکا انجام می‌شود و افراد یاد شده دوباره به محل کار خود بازخواهند گشت؛ این تنها یک اقدام احتیاطی است.»

یک منبع دیگر عراقی نیز بدون اشاره به شمار دقیق دیپلمات‌های آمریکایی که قرار است از این کشور خارج شوند به خبرگزاری فرانسه گفت که «این عقب‌نشینی جزئی است و تنها با هدف به حداقل رساندن خطرات صورت می‌گیرد.»

وزارت امور خارجه آمریکا بدون اظهار نظر رسمی در خصوص این تصمیم تنها به ذکر این نکته اکتفا کرده که حفظ امنیت نمایندگان دیپلماتیک ایالات متحده و همچنین شهروندان و منافع این کشور «اولویت اصلی » است.

بر اساس این گزارش ماتیو تولر، سفیر ایالات متحده آمریکا در عراق به گفته وزارت امور خارجه این کشور همچنان در بغداد به سر می‌برد.

واشنگتن همواره از گروه‌های تحت حمایت ایران به عنوان مسئول حملات راکتی و حمله با بمب‌های جاده‌ای بر ضد نیروها و منافع خود در عراق یاد کرده و در همین راستا دو بار به نشانه تلافی و اقدام متقابل پایگاه‌های کتائب حزب‌الله، یکی از همین گروه‌ها را بمباران کرده است.

واشنگتن پیش‌تر با شدت گرفتن حملات بر ضد منافع خود در عراق، ضمن تعیین یک ضرب الاجل تهدید به بستن نمایندگی دیپلماتیک خود در این کشور کرده بود؛ تهدیدی که سبب شد تا گروه‌های تحت حمایت ایران از اواسط ماه اکتبر به نوعی آتش بس تن دهند و در نتیجه حملات خود را متوقف کنند.

برغم توافق آتش‌بس یاد شده حملات راکتی به صورت پراکنده باز هم در چندین محله پایتخت عراق ادامه یافت که آخرین آن هفدهم نوامبر سبب جان باختن یک دختر بچه شد.

مسئولان عراقی و برخی مقامات غربی با این حال بر تداوم آتش‌بس و قطع حملات تاکید دارند؛ این در حالیست که واشنگتن برای تضمین ملاحظات امنیتی، گزینه‌های مختلفی از جمله کاهش جزئی و موقت کارکنان دیپلماتیک خود را در نظر گرفته است.

از سوی دیگر خبرهای تایید نشده حکایت از آن دارد که ایران نیز به نیروهای نیابتی خود تاکید کرده که تا پیش از انتقال قدرت در کاخ سفید از دست زدن به هرگونه حمله و تحریک نظامی بر ضد منافع ایالات متحده در منطقه، به خصوص در عراق خودداری کنند.

دونالد ترامپ در حالی که تنها چند هفته دیگر قرار است کاخ سفید را به جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده تحویل دهد اما همچنان بر سیاست «فشار حداکثری» به ایران تاکید دارد.

برخی تحلیل‌گران و نیز مقامات کشورهای منطقه احتمال اقدام نظامی در آخرین روزهای ریاست جمهوری دونالد ترامپ را منتفی نمی‌دانند و معتقدند که یک تحریک یا بی ملاحظه‌گی در شرایط پرتنش کنونی برای روشن کردن یک جنگ تمام عیار کافی است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سفارت آمریکا در ترکیه هشدار امنیتی صادر و خدمات ویزا را متوقف کرد

قتل یک کارمند سفارت آمریکا در اوکراین؛ پلیس در جستجوی مظنون است

حمله به پایگاه حشد الشعبی در جنوب بغداد؛ شبه‌نظامیان عراقی: یک پایگاه اسرائیلی را هدف قرار دادیم