NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اشرف غنی در اولین روز «نشست ۲۰۲۰ افغانستان»: کمک خیریه نمی‌خواهیم

انفجارهای کابل
انفجارهای کابل Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نشست دو روزه ژنو از روز دوشنبه ۲۳ نوامبر به ابتکار مشترک دولت فنلاند،‌ دولت افغانستان و سازمان ملل متحد بطور مجازی در پایتخت سوئیس برپا شده است.

آگهی

شرکت کنندگان در نشست دو روزه ژنو با موضوع افغانستان همگی به اتفاق بر کاهش خشونت به عنوان کلید اصلی پیشرفت روند صلح در این کشور تاکید کردند.

این نشست در برحه حساس کنونی که مذاکرات میان دولت مرکزی و نمایندگان گروه شورشی طالبان در دوحه آغاز شده،‌ برپا می‌شود.

نشست ژنو از سوی دیگر در حالی برگزار می‌شود که گفته شده قفل مذاکرات میان کابل و نمایندگان گروه طالبان که چندی است به دلیل تشدید خشونت‌ها در افغانستان به بن بست خورده،‌ به تازگی گشوده شده و دو طرف برای ادامه گفتگو‌ها اعلام‌ آمادگی کرده‌اند.

حنیف اتمر، وزیر امور خارجه افغانستان در نخستین روز این نشست تاکید کرد که کاهش خشونت باید ماحصل همه‌ تلاش‌های صلح در کشورش باشد.

وی در این خصوص از اقدام «پر خطر کابل» در آزاد کردن هزاران زندانی طالبان بدون حصول توافقی مشخص یاد کرد و گفت که برغم این اقدام خشونت‌ها همچنان پا برجا است و کاهش نیافته است.

معصوم ستانکزی، رییس هیئت مذاکره‌کنندۀ افغانستان نیز با اشاره به چهار دهه خشونت در کشورش تاکید کرد که گفتگو با طالبان در شرایط کنونی دشوار است اما به اعتقاد وی «کوتاه‌ترین راه برای برقراری صلح» در کشورش تلقی می‌شود.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان یکی دیگر از سخنرانان روز نخست نشست ژنو از گفتگوهای جاری در دوحه به عنوان فرصتی برای هر دو طرف مناقشه در افغانستان یاد کرد و در عین حال یاد آور شد که تلفات غیرنظامیان برغم شروع مذاکرات صلح در دوحه کاهش نیافته است.

از سوی دیگر استفانو پونتیکورو، نماینده غیرنظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی،‌ ناتو در افغانستان نیز طی سخنانی بر لزوم مبارزه جدی با فساد اداری در افغانستان تاکید کرد و گفت که نیروی مامور آموزش ناتو و صندوق اعتماد ارتش ملی افغانستان به مبارزه با فساد و ایجاد نهاد‌های امنیتی قوی کمک می‌کنند.

اشرف غنی: خیریه نمی‌خواهیم

در این نشست که جلب حمایت و کمک مالی برای پیشبرد صلح در افغانستان را محور اصلی خود قرار داده، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالهادی ارغندیوال، وزیر دارایی در سخنانی به اهمیت تداوم کمک‌های بین‌المللی برای تقویت ثبات و توسعه این کشور تاکید کردند.

رئیس جمهوری افغانستان در بخش نخست سخنان خود که به راه‌های توسعه اقتصادی کشورش اختصاص داشت خطاب به جامعه جهانی گفت: «افغانستان کمک خیریه نمی‌خواهد، اتصال می‌خواهد.»

وی در ادامه ضمن درخواست همکاری جامعه جهانی با دولت تحت رهبری‌اش تصریح کرد که افغانستان با ثبات و دموکراتیک برای منطقه و کل جهان با اهمیت خواهد بود.

رولا غنی، همسر محمد اشرف غنی و بانوی اول افغانستان از دیگر سخنرانان روز نخست نشست ژنو بود. وی ضمن طرح درخواست زنان کشورش برای حمایت جامعه جهانی از صلح و ثبات در کشورش گفت: «زنان افغان از جامعۀ جهانی توقع دارند تا روند صلح را به رهبری حکومت و مالکیت مردم افغانستان صادقانه حمایت کرده و در راستای حفظ ارزش‌‌های دموکراتیک، مدنی و حقوق بشری به‌تعهدات شان، پایبند باشند.»

دریافت کمک چهار ساله جهانی به میزان سالانه ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برای ثبات و توسعه افغانستان، درخواستی است که کابل در چارچوب دومین راهبرد ملی خود قرار است در نشست ژنو آنرا با شرکت کنندگان در میان بگذارد.

نشست دو روزه ژنو از روز دوشنبه ۲۳ نوامبر به ابتکار مشترک دولت فنلاند،‌ دولت افغانستان و سازمان ملل متحد در پایتخت سوئیس و بصورت مجازی برپا شده است.

در این نشست که به دلیل شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ به صورت اینترنتی برگزار می‌شود علاوه بر مسئولانی از سازمان ملل و کشورهای سازمان‌دهنده (افغانستان و فنلاند)،‌ نمایندگانی از ۱۰۰ کشور و نهاد بین‌المللی به صورت مجازی شرکت دارند.

آگهی

دولت کابل اینک پس از تصمیم دولت ترامپ برای کاهش نظامیان آمریکایی در این کشور تا اواسط ماه ژانویه آینده برای تامین امنیت و نیز توسعه آینده خود پس از برقراری صلح به کمک‌‌های بین‌المللی نیاز مبرم دارد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

غنی و عبدالله در واشنگتن؛ طالبان حلقه محاصره شهر پلخمری را تنگ‌تر کرد

دو انفجار در ولایت بامیان افغانستان دست‌کم ۱۷ کشته برجا گذاشت

نبرد با نمادهای غربی؛ نوشابه‌های انرژی‌زا چگونه طالبان را شکست داد؟