از سوی دیگر گزارشها از تشدید حملات پهپادی نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی حکایت دارد که گفته میشود با حمایت و پشتیبانی ارتش ترکیه صورت گرفته است.
ترکیه روز دوشنبه خواستار توقف «فوری» هرگونه حمایت از نیروهای خلیفه حفتر، مرد قدرتمند شرق لیبی شد.
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه که پس از نشستی با وزرای کشور لیبی و مالت در جریان یک کنفرانس خبری مشترک در آنکارا سخن میگفت ضمن طرح این هشدار تاکید کرد: «لازم است هر گونه حمایت و کمک به حفتر کودتاچی که مانع برقراری صلح، آرامش و حفظ تمامیت ارضی لیبی است هر چه سریعتر متوقف شود.»
وزیر دفاع ترکیه همچنین خلیفه حفتر را مانعی بزرگ برای برقراری صلح و امنیت در لیبی خواند و تاکید کرد که کشورش به همکاری با دولت وفاق ملی در زمینه «آمورش و مشاوره نظامی» با هدف حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور ادامه خواهد داد.
این سخنان وزیر دفاع ترکیه در حالی ایراد می شود که تنشها در لیبی طی روزهای اخیر و به خصوص پس از تهدیدهای مصر بیش از پیش تشدید شده است.
قاهره به تازگی تهدید کرده که در صورت پیشروی نیروهای نظامی دولت وفاق ملی به سوی شهر استراتژیک «سرت» در لیبی مداخله نظامی خواهد کرد.
حملات پهپادی منتسب به ترکیه
از سوی دیگر گزارشها از تشدید حملات پهپادی نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی حکایت دارد که گفته میشود با حمایت و پشتیبانی ارتش ترکیه صورت گرفته است.
این حملات به گفته منابع امنیتی با بیست فروند پهپاد تهاجمی از یک پایگاه مخفی در خارج از پایتخت لیبی بر ضد مواضع نیروهای نظامی تحت هدایت خلیفه حفتر انجام میشود.
وزارت دفاع بریتانیا اوایل ماه جاری میلادی انجام عملیات نظامی توسط هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه در لیبی را مورد تایید قرار داده بود؛ این در حالیست که آنکارا همواره بر حمایت و پشتیبانی طرابلس در زمینه آموزش نیروهای نظامی تاکید دارد.
یک مسئول ارشد وزارت دفاع بریتانیا اخیرا در جریان کنفرانسی با موضوع «تهدیدها و فرصتها» در جنگ مدرن اعلام کرد که پهپادهای ترکیه از اواسط سال گذشته میلادی برای انجام عملیات به میدان نبرد جنگ داخلی در لیبی فرستاده شده بودند.
برخی کارشناسان دفاعی معتقدند که ترکیه از میادین نبرد در نقاط مختلف برای آزمایش و بهینهسازی پهپادهای ساخت این کشور جهت بهره برداری گستردهتر در آینده استفاده میکند.
ترکیه به همراه کشورهایی چون قطر و ایتالیا از دولت وفاق ملی به ریاست فائز سراج حمایت میکند. این در حالیست که گفته میشود فرانسه به همراه کشورهایی چون عربستان سعودی، مصر، یونان، روسیه و امارات از رقیب او یعنی خلیفه حفتر پشتیبانی میکنند.
لیبی، کشوری که بیشترین ذخایر نفتی در قاره آفریقا را در اختیار دارد پس از سرنگونی معمر قذافی دستخوش جنگی داخلی شد که این کشور را به دو پاره تقسیم کرده است.
دولت وفاق ملی که حمایت جامعه بینالمللی را به همراه دارد در غرب این کشور قدرت را به دست گرفته و خلیفه حفتر، ژنرال سابق ارتش لیبی در زمان حکومت معمر قذافی به همراه نظامیان ارتش ملی خودخوانده این کشور کنترل شرق و بخشی از مناطق جنوبی را در دست دارند.
مناقشه لیبی طی بیش از یکسال گذشته صدها کشته برجای گذاشته که شمار زیادی از آنها را غیرنظامیان تشکیل میدهند. این مناقشه همچنین بیش از دویست هزار نفر را از خانه و کاشانه خود آواره کرده است.