رجب طیب اردوغان همچنین تاکید دارد که اگر اتحادیه اروپا به شیوهای مناسب از دولت وحدت ملی تحت رهبری فایز السراج حمایت نکند به «ارزشهای بنیادین خود از جمله دمکراسی و حقوق بشر خیانت کرده است.»
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه میگوید که اگر دولت حاکم در طرابلس سرنگون شود جهان با خطر ظهور مجدد «تروریسم اسلامی» مواجه خواهد شد.
رئیس جمهوری ترکیه در مصاحبهای با مجله پولیتیکو که یک روز پیش از کنفرانس بین المللی برلین برای حل مناقشه لیبی منتشر شد تهدید کرد که سقوط دولت مورد تایید جامعه بین المللی در لیبی با خطر قدرت گرفتن گروههای جهادی و ظهور مجدد «تروریسم اسلامی» در اروپا همراه خواهد بود.
آقای اردوغان در این مصاحبه تصریح میکند: «در صورت سقوط دولت مشروع لیبی اروپا با مجموعهای از مشکلات و تهدیدهای جدید مواجه خواهد شد.»
رئیس جمهوری ترکیه در ادامه میگوید: «سازمانهای تروریستی نظیر داعش (گروه موسوم به خلافت اسلامی) و القاعده که در سوریه و عراق متحمل شکست نظامی شدند در صورت سقوط طرابلس فرصت و زمینه مناسب برای رشد دوباره پیدا میکنند.»
رجب طیب اردوغان همچنین تاکید میکند که اگر اتحادیه اروپا به شیوهای مناسب از دولت وحدت ملی تحت رهبری فایز السراج حمایت نکند به «ارزشهای بنیادین خود از جمله دمکراسی و حقوق بشر خیانت کرده است.»
آقای اردوغان در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به خلیفه حفتر، مرد قدرتمند در شرق لیبی که وی نیز از آوریل سال گذشته به بهانه مبارزه با تروریسم با نیروهای نظامی تحت امر خود برای تصرف طرابلس به سوی پایتخت لیبی لشگر کشی کرده، میگوید: «رها کردن سرنوشت لیبی به دست یک جنگافروز، اشتباهی تاریخی خواهد بود.»
تحلیلگران امیدوارند که نبردهای خونین میان دو طرف مناقشه در لیبی که تاکنون بیش از ۲ هزار کشته برجای گذاشته با طرح آتش بسی که به ابتکار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و همتای ترک وی از دوازدهم ماه جاری میلادی کلید خورد با همراهی جامعه بین الملل تداوم یابد. گفتنی است که خلیفه حفتر پس از مذاکرات فشرده در نهایت حاضر نشد سند این طرح آتش بس را امضا کند.
این در حالیست که اروپاییها نگران آنند که مداخلات خارجی و به خصوص اعزام نیروهای نظامی ترکیه به طرابلس به بزرگتر شدن ابعاد این مناقشه و گسترش آن در سطح بین الملل منجر شود.
رئیس جمهوری ترکیه ماموریت سربازان کشورش در لیبی را آموزش نیروهای امنیتی لیبی عنوان کرده و گفته است که کشورش بدین تریتب در مبارزه آنها با تروریسم و قاچاق انسان مشارکت خواهد کرد.
تکلیف مناقشه لیبی قرار است این بار در پایتخت آلمان مشخص شود. فائز السراج، رئیس دولت مورد تایید جامعه بین الملل در طرابلس و خلیفه حفتر که کنترل مناطق شرقی این کشور را در دست دارد به برلین دعوت شدهاند تا روز یکشنبه با حضور مقامات بلند پایهای از کشورهای آمریکا، بریتانیا، روسیه، فرانسه، چین، ایتالیا، ترکیه، مصر، امارات عربی متحده، الجزایر و کنگو در جریان یک کنفرانس بینالمللی اختلافات موجود را حل و فصل کنند.