روسیه و ترکیه روز چهارشنبه خواستار برقراری آتش بس در لیبی از روز دوازدهم ژانویه شدند اما دو جناح رقیب در لیبی تاکنون پاسخ روشنی به این درخواست ندادهاند.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه ضمن هشدار در خصوص تهدیدهای ناشی از بالاگرفتن مناقشه لیبی بر منطقه خواستار گفتگو میان طرفین درگیر برای پایان یافتن بحران در این کشور شد.
وزیر امور خارجه فرانسه که در ادامه سفر دورهای خود به شمال آفریقا روز پنجشنبه از مصر وارد تونس شد در بدو ورود به این کشور نسبت به اوضاع جاری در لیبی هشدار داد و توافقنامه همکاری نظامی میان آنکارا و طرابلس را مورد انتقاد قرار داد.
آقای لودریان که پیشتر به صورت تلویحی از خلیفه حفتر، فرمانده سابق ارتش در زمان معمر قذافی و حاکم فعلی نواحی نفت خیز شرق لیبی حمایت کرده بود در قاهره به همراه همتاهای مصری، یونانی و قبرسی خود توافق نظامی میان آنکارا و دولت حاکم بر طرابلس را «پوچ و بی ارزش» توصیف کرده بود.
دولت وحدت ملی مستقر در طرابلس که مشروعیت جامعه بینالمللی را به همراه دارد برای تقویت توان نظامی خود جهت مقابله با نظامیان تحت امر خلیفه حفتر پیشتر از آنکارا درخواست کمک کرده بود.
نیروهای تحت امر خلیفه حفتر که از آنها به عنوان ارتش ملی لیبی نام برده میشود از آوریل گذشته تا کنون برای تصرف طرابلس به سوی پایتخت لشگر کشی کردهاند.
نبرد و درگیری میان دولت وحدت ملی و نظامیان تحت امر خلیفه حفتر در اطراف طرابلس که طی ماههای گذشته بر شدت آن افزوده شده نگرانی جامعه جهانی را نیز به همراه داشته است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه نسبت به بالا گرفتن قریب الوقوع خشونت در حومه طرابلس هشدار داد و خواستار راه حل سیاسی برای بحران جاری در این کشور شد.
این هشدار پس از آن مطرح شد که ابتدای هفته جاری در جریان حمله هوایی به یک مدرسه نظامی در طرابلس دست کم ۳۰ نفر کشته و حدود ۳۳ نفر نیز زخمی شدند.
روسیه و ترکیه روز چهارشنبه خواستار برقراری آتش بس در لیبی از روز دوازدهم ژانویه شدند اما دو جناح رقیب در لیبی تاکنون پاسخ روشنی به این درخواست ندادهاند.
وزیر امور خارجه فرانسه در حالی نسبت به خطرهای ناشی از بالاگرفتن خشونتها در لیبی هشدار داده است که سه روز پیش شهر استراتژیک سرت واقع در شرق طرابلس به تصرف نیروهای مارشال خلیفه حفتر درآمد. ژان ایو لودریان پس از مطرح شدن احتمال تقویت نیروهای نظامی وفادار به دولت حاکم بر پایتخت لیبی توافقنامههای امضاء شده میان آنکارا و طرابلس را خارج از قواعد بین الملل و تشدید کننده بحران در این کشور توصیف کرده است.
یک مورد از این توافقنامهها که بیشر از سایرین مورد انتقاد قرار گرفته به ترکیه اجازه میدهد از حقوق بیشتری در مناطق وسیعی از شرق مدیترانه برخوردار شود که مصر و یونان بر سر آن ادعا دارند.
توافق دیگری که میان آنکارا و طرابلس به امضا رسید به همکاری نظامی مربوط میشود. پارلمان ترکیه به تازگی لایحهای را تصویب کرد که براساس آن آنکارا اجازه خواهد داشت تا برای حمایت از دولت وحدت ملی لیبی به این کشور نیروی نظامی اعزام کند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه گذشته اعلام کرده بود که اعزام تدریجی نظامیان کشورش به لیبی آغاز شده است. آقای اردوغان پیش از این گفته بود که نیروهای نظامی آنکارا در طرابلس هر نوع کمکی به دولت لیبی خواهند کرد تا بتواند علیه ژنرال «کودتاگر» تحت حمایت کشورهای مختلف اروپایی و عربی مقاومت کند.