خرسندی بریتانیا از رد مخالفت با تعلیق پارلمان در دیوان عالی اسکاتلند

دولت بریتانیا از تصمیم دیوان عالی اسکاتلند مبنی بر منع تعلیق فعالیت پارلمان این کشور استقبال کرد.
دیوان عالی ادینبرا که عالیترین نهاد قضایی در اسکاتلند است، روز پنجشنبه ۶ شهریور مخالفت با تصمیم بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا برای تعلیق کار پارلمان در ماه آینده را وارد ندانست.
یک سخنگوی دولت بریتانیا روز جمعه ۸ شهریور با اعلام خرسندی از این تصمیم اسکاتلند گفت: «ما از این که دادگاه علیه ممنوعیت [تعلیق پارلمان] رأی داده خوشحالیم. هیچ دلیل شایستهای برای منع تعلیق وجود ندارد.»
در پی شکایت احزاب اسکاتلندی مخالف دولت بوریس جانسون که تصمیم او را برای تعویق آغاز به کار پارلمان، غیرقانونی میدانند، قضات دیوان عالی ادینبرا این اعتراض را وارد ندانستند.
نشست رسیدگی کامل به این پرونده هنوز برگزار نشده و بنابراین هنوز حکم نهایی دادگاه در این زمینه نیز هنوز صادر نشده است. ظاهرا لندن امیدوار است که این روند مشمول مرور زمان شود و تا آغاز بازگشایی مجلس به طول بینجامد. سخنگوی دولت برتیانیا در این زمینه گفت: «باید توجه داشت که جلسه دادگاه برای رسیدگی کامل به این موضوع قرار است هفته آینده برگزار شود و روند رسیدگی تا پیش از ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) پایان نخواهد یافت [...] دولت باید یک برنامه قانونی ملی و استوار را ارائه کند، اما اعضا پارلمان نیز از کنترل روند خروج ما از اتحادیه اروپا منع نخواهند شد.
بوریس جانسون که به دنبال اجرای برکسیت بدون توافق در تاریخ ۳۱ اکتبر است، بازگشایی مجلس را تا روز ۱۴ اکتبر به تعویق انداخت تا مبادا نمایندگان در راه خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا سنگاندازی کنند.
بیشتر بخوانید:
- اروپا چه درسی میتواند از برکسیت بیاموزد؟
- برکسیت؛ نخستوزیر بریتانیا به دنبال مذاکرات جدید با رهبران اروپایی
- کارزار رهبر حزب کارگر بریتانیا برای برکناری جانسون و تعویق برکسیت
بعد از اعلام تصمیم آقای جانسون مبنی بر تعلیق موقتی مجلس، موج عظیمی از مخالفتها با این اقدام در بریتانیا به راه افتاد و مخالفان توانستند برای کارزار منع تعلیق مجلس، یک میلیون و ۶۰۰ هزار امضا جمع کنند.
با این حال به نظر میرسد که موافقت ملکه با تصمیم آقای جانسون راه را بر هر گونه مخالفتی بسته و مجلس تا پیش از تاریخ پایان تعلیق بازگشایی نمیشود.
آلمان: ۳۱ اکتبر برکسیت اجرا میشود
اتحادیه اروپا با آن که با برکسیت بدون توافق مخالف است، اما انتظار دارد خروج بریتانیا در تاریخ مقرر یعنی ۳۱ اکتبر عملی شود.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه ۸ شهریور در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در هلسینکی، پایتخت فنلاند گفت: «ما نمیتوانیم شاهد بازگشایی پرونده برکسیت باشیم. فرض ما بر این است که برکسیت در تاریخ ۳۱ اکتبر اجرا میشود. ما هر چه در توان داریم به کار میبریم تا مانع اجرای برکسیت بدون توافق شویم. اما دولت بریتانیا به وضوح گفته است که در نبود توافق [در مورد مرز ایرلند] برکسیت بدون توافق اتفاق خواهد افتاد.»
نخست وزیر بریتانیا روز سهشنبه ۵ شهریور گفته بود که بدون لغو پشتوانه مرزی ایرلند چشماندازی برای دستیابی به توافق برکسیت وجود ندارد. بوریس جانسون در آن روز با بیان این جمله مکالمه تلفنی با رئیس کمیسیون اروپا اطمینان داده بود که بریتانیا هرگز زیرساخت، پاسگاه مرزی و ایست بازرسی در مرز ایرلند شمالی با ایرلند برپا نخواهد کرد.
موضوع ایرلند یکی از مهمترین موارد اختلاف بریتانیا با اتحادیه اروپا در پرونده برکسیت است، زیرا مرز میان ایرلند شمالی که در قلمرو بریتانیاست با جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپاست، محل اختلاف اصلی در مبادلات زمینی کالا و رفت و آمد شهروندان خواهد بود.