سپاه پاسداران در بیانیه خود موانع پیشرفت کشور را «قبیلهگرایی سیاسی و جناحی»، «اعتماد به نسخه بیگانه» و «عدم مبارزه جدی با فقر، فساد و تبعیض» عنوان کرده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی، کارنامه جمهوری اسلامی را در آستانه ورود به دهه پنجم را «بشدت در معرض تهدید و تهاجم جبهه استکبار و دشمنان میهن اسلامی» توصیف کرده است.
در این بیانیه نشانه های این تهدید و تهاجم را از جمله «القای ناکارآمدی نظام در حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم»، «ایجاد شکاف بین نسل جوان و آیندهسازان کشور با نظام»، «به چالش کشیدن نفوذ منطقهای و عمق راهبردی جمهوری اسلامی در غرب آسیا» و «تلاش در تضعیف و محدودسازی توان دفاعی کشور در سطح شکنندگی و فروپاشی برابر تهاجم خارجی»، عنوان کرده است.
سپاه پاسداران در بیان خود موانع پیشرفت کشور را «قبیلهگرایی سیاسی و جناحی»، «اعتماد به نسخه بیگانه» و «عدم مبارزه جدی با فقر، فساد و تبعیض» عنوان کرده اما تاکید کرده است که انقلاب اسلامی به پشتوانه پختگی و نشاط چهل سالگی، اهداف و آرمانهای بلند خود را دنبال میکند.
در این بیانیه، سپاه جایگاه خود را جایگاه «مطالبه گری» از دولت، مجلس و تمام دستگاههای مسئول توصیف کرده است و تاکید کرده که برای تحقق شعار «حمایت از کلای ایرانی» مشارکت در عرصه اقتصادی را برای خود فریضه ای مقدس می داند.
این بیانیه نظام جمهوری اسلامی را «الگوی نوینی با شاخصه مردم سالاری دینی» توصیف کرده و نوشته است: «ایران اسلامی به پشتوانه رهبری شجاع و دوراندیش، ملّتی هوشمند و بصیر و نیروهای مسلحی مقتدر، توانمند و جنگآزموده و اندوختههای ناشی از نبرد با اردوگاه متحد دشمنان در هشت سال دفاع مقدس و نیز جبهه مقاومت اسلامی، مهیای پاسخ درخور به هرگونه ماجراجویی بوده و در عین حال ذهن خود را نیز هیچگاه از تمرکز بر رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی و استیفای حقوق ملت فلسطین دور نخواهد ساخت.»
علی شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت، بیانیه سپاه را سیاسی توصیف کرده با این حال در توئیتی گفته است که ترجیح می دهد به آن نپردازد.