گروه بین المللی اقدام مالی علیه پولشویی و حمایت مالی از تروریسم (FATF) در تازه ترین گزارش خود که روز جمعه ۳ تیرماه منتشر شد، تصمیم خود مبنی بر ادامه تعلیق تحریمهای ایران را اعلام کرده است.
این گروه ویژه که از جمله نهادهای بین المللی ناظر بر فعالیت های مالی ایران بعد از توافق هسته ای برجام است، در سال ۱۹۸۹ و به ابتکار کشورهای عضو (جی۷) شکل گرفت و اجرای توصیه های آن میتواند به همکاری بانکهای بینالمللی با بانکهای ایران پس از برداشته شدن تحریم های هسته ای یاری کند.
در گزارش (افایتیاف) آمده است که با توجه به گام هایی که ایران در جهت اجرای «برنامه عمل» آن گروه برداشته، تعلیق تحریم ها را تمدید می کند اما از ایران می خواهد در جهت رفع کاستی ها و تکمیل اقداماتی که در نظر گرفته شده تلاش ورزد.
اقدامات مورد نظر این گروه بین المللی، شامل اجرای استانداردهایی است که کاهش خطر پولشوئی و نیز تامین مالی تروریسم و تولید سلاح های کشتار جمعی را تضمین می کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نشست های گروه اقدام مالی به طور معمول سه بار در سال تشکیل می شود که در آن وضعیت کشورها از نظر میزان انطباق با استانداردهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم مورد بررسی قرار گرفته و در پایان، نظرها و تصمیمهای اعضا در قالب بیانیههای پایانی آن منتشر می شود.
بنا به همین گزارش، در جریان نشست ۲۴ ژوئن ۲۰۱۶، (چهارم تیرماه ۱۳۹۵) این گروه، نام ایران برای اولین با در بیانیه پایانی آن از فهرست کشورهایی که لازم است علیه آنها اقدام های متقابل اتخاذ شود، حذف شد.
هرچند مقامهای مسئول دولت ایران از گزارش جدید گروه (افایتیاف) استقبال کردهاند، اما مشکل دیگری که بر سر راه همکاری بانکهای بینالمللی با بانکهای ایران قرار دارد، عدم همکاری بسیاری از بانک ها به خاطر وضع تحریم های جدید غیر هسته ای علیه ایران از سوی کنگره آمریکا است که حتی قبل از اجرایی شدن آنها موجب تردید و نگرانی این بانک ها در تصمیم برای همکاری با ایران می شود.