NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شورای نگهبان ممنوعیت نامزدی اقلیت‌های مذهبی برای انتخابات شوراها را ابلاغ می‌کند

شورای نگهبان ممنوعیت نامزدی اقلیت‌های مذهبی برای انتخابات شوراها را ابلاغ می‌کند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

عباس‌علی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد نظریه فقهای شورای نگهبان درباره ممنوعیت نامزدی شهروندان ایرانی متعلق به اقلیت‌های مذهبی به رسمیت شناخته شده، در روزنامه رسمی منتشر و به رئیس‌ جمهوری ابلاغ خواهد شد.

اخنلاف میان هیات‌های نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا و شورای نگهبان پس از انتشار ابلاغیه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان برای رد صلاحیت اقلیت‌های دینی نامزد در انتخابات شوراها آغاز شد. آقای جنتی با اشاره به یک سخنرانی روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸، نامزدی اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها را مغایر شرع دانسته بود. این سخنان در تعارض با قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا، مصوب سال ۱۳۷۵ است؛ قانونی که مثل سایر مصوبات مجلس برای اجرایی شدن از صافی شورای نگهبان رد شده است.

پس از انتشار این ابلاغیه، اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتی‌ها در مجلس شورای اسلامی ایران، با اخطار قانون اساسی، نظریه فقهی شورای نگهبان را خلاف قانون اساسی ایران و مغایر اصل عدالت و برابری خواند. قاسم نیکویی، دیگر نماینده مجلس هم با تفسیری مشابه، نظر آقای جنتی را خلاف قانون اساسی توصیف کرد. پس از این دو اعتراض، علی لاریجانی با ارسال نامه‌ای برای اعضای هیات‌های نظارت بر انتخابات شوراها، خواستار اجرای «مر قانون» شد؛ امری که به منزله رد نظر فقهی شورای نگهبان است.

اگرچه شورای نگهبان، طبق قانون اساسی وظیفه تفسیر اصول قانون اساسی را دارد اما تفسیر قوانین عادی به عهده مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی شورای نگهبان روز پنجشنبه ۳۱ فروردین، در مصاحبه با ایسنا گفت: «اگر شخصی یا خود فقها نسبت به همه قوانین و مقررات تردید داشته باشند که مصوبه‌ای خلاف شرع است، می توانند از فقهای شورای نگهبان درخواست رسیدگی کنند. فقها آن را بررسی می‌کنند، اگر خلاف شرع بود اعلام می‌کنند، و به منزله امری لازم الاجرا برای همه خواهد بود؛ این نظریه فقهی را طبق آیین نامه برای رییس جمهور و روزنامه رسمی ارسال می کنیم.»

آقای کدخدایی در پاسخ به پرسشی درباره امکان ورود شورای نگهبان به قوانینی که لازم الاجرا هستند گفت: «بله، فقط در جهت و بعد شرعی می تواند ورود کند، دیگر محدود به زمان نیست و در آیین نامه مجلس هم آمده است.» به گزارش ایسنا وی با اشاره به شورای شهر یزد افزود: «برای مثال در یزد شهروند زرتشتی رییس شورای شهر بود، ولی با نظریه اخیر فقهای شورای نگهبان از این به بعد در آن شهری که بیشتر آنها مسلمان هستند غیر مسلمان نمی تواند عضو شورای شهر شود.»

سخنگوی شورای نگهبان اطلاعات دقیقی درباره شهرهایی در ایران که اکثر جمعیت آن مسلمان نیستند، نداده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایران یک تبعه اتریش را آزاد کرد

ایران برای مذاکره در مورد برجام در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد

دیپلمات سابق ایران به یورونیوز: اگر در آینده جنگی دربگیرد، آن حمله روسیه به ایران خواهد بود