رئیس سازمان بهزیستی ایران در «کنگره بینالمللی توسعه مطالعات اجتماعی سلامت» اعلام کرد که ۲۵ درصد افراد جامعه «به نوعی با اختلالات روانی دست به گریبان هستند.» در آخرین آمار اعلام شده، یک مقام وزارت بهداشت گفته بود ۲۱.۱ درصد مردم کشور اختلالات روانی دارند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور روز پنجشنبه دوم دی ماه، یکی از مشکلات موجود در جامعه امروز ایران را اختلالات روانی خواند و گفت که در حال حاضر ۲۰۰ هزار نفر در کشور دارای اختلالات روانی مزمن هستند.
وی ضمن اعلام این آمار گفت: «زنان ۱.۳ درصد بیشتر از مردان در معرض اختلالات روانی و افسردگی هستند و افراد بیوه هم بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.» همچنین به گفته رئیس سازمان بهزیستی ۷۰ درصد همبستگی مثبت بین فقر و اختلالات روانی وجود دارد.
وزیر بهداشت:
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) May 8, 2016
آمار افسردگی در کشور بالا است/ مردم را ناامید نکنیدhttps://t.co/AVA4lk8P2Opic.twitter.com/WSAtVt3D5Z
در آخرین آمار رسمی اعلام شده در این زمینه، احمد حاجبی رئیس وقت اداره سلامت روان وزارت بهداشت ایران گفته بود ۲۱ درصد از جمعیت کشور دچار اختلالات روانی هستند که یک درصد از این اختلالات در زمره انواع شدید به شمار میرود. در اردیبهشت ماه امسال هم وزیر بهداشت ایران اعلام کرده بود که ۱۲ درصد از مردم ایران دچار افسردگی هستند. پیشتر رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفته بود که بیماریهای روحی و روانی در ایران هشت درصد بیشتر از متوسط جهانی است.
در همین راستا احمد آریایی نژاد، عضو کمیسیون بهداشت مجلس نهم نیز سال گذشته گفته بود که حدود ۱۲ میلیون بیمار اعصاب و روان در ایران وجود دارد که در ازای این تعداد بیمار، تنها ۴۰ هزار تخت روانپزشکی در کشور موجود است.
در سال ۱۳۹۲، خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «اختلالات روانی تهرانیها ۸۰۰ برابر شد» از اختلال روانی چهار میلیون نفر در تهران خبر داد و نوشت که این آمار در سال ۱۳۴۲ شمسی پنج هزار نفر بوده است.
برشی از روزنامه اطلاعات، سال ۱۳۴۲ هجری شمسی