نمایندگان ۱۷۵ کشور جهان روز جمعه با حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک، با امضای پیمان پاریس درباره تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، نخستین گام برای عملی
نمایندگان ۱۷۵ کشور جهان روز جمعه با حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک، با امضای پیمان پاریس درباره تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، نخستین گام برای عملی ساختن آن را برداشتند.
چین و آمریکا، دو کشوری که مسئول بیشترین حجم انتشار گازهای گلخانه ای در جهان اند، از جمله امضاکنندگان این پیمان بودند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا برای نشان دادن اهمیت این پیمان برای نسل های آینده، در این نشست با نوه کوچکش حضور یافته بود.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه گفت: «هرگز در تاریخ سازمان ملل پیش نیامده بود که ۱۷۰ کشور جمع شوند و پیمانی را به اتفاق هم امضا کنند. این پیمان اکنون چیزی بیش از یک تعهد است و تبدیل به متنی خواهد شد که وارد قوانین بین الملل می شود و برگشت ناپذیر است.»
لئوناردو دی کاپریو، هنرپیشه و سفیر صلح سازمان ملل نیز گفت: «امروز می توانیم به همدیگر تبریک بگوییم. اما این کار قطعاً معنایی نخواهد داشت اگر به کشورتان برگردید و از اجرای وعده هایی که در چهارچوب این پیمان تاریخی داده اید سر باز بزنید. اکنون زمان اقدامی قوی و بی سابقه است.»
امضاکنندگان پیمان مقابله با تغییرات اقلیمی خود را متعهد می کنند که برای محدود کردن افزایش گرمای زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد تلاش کنند.
پیش نویس این پیمان در سال ۲۰۱۵ در نشست پاریس تهیه شد و به تأیید ۱۹۵ کشور شرکت کننده در آن نشست رسید. باقی کشورهایی که در نشست نیویورک حضور نیافتند، در انتظار اجازه پارلمانهای خود برای امضای این پیمان اند.