NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پژوهش جدید دانشگاه آمریکایی: آشپزی با اجاق گازهای خانگی خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش می‌دهد

اجاق گاز
اجاق گاز Copyright CANVA
Copyright CANVA
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یافته‌های تازه پژوهشگران نشان می‌دهد که روشن کردن شعله‌های اجاق گاز موجب انتشار یک ماده شیمیایی مرتبط با افزایش خطر ابتلا به سرطان خون و سایر سرطان های سلول‌های خونی در فضای خانه می‌شود.

آگهی

نتایج یک بررسی جدید که به رهبری دانشگاه آمریکاییِ استنفورد انجام شده، نشان می دهد که هر شعله گازی یک اجاق آشپزی که به دمای ۱۷۶ درجه سانتیگراد می‌رسد، سطح بنزنِ سرطانزا را در داخل خانه به بیش از میزان موجود در دود ناشی از سوختن سیگار و تنباکو افزایش دهد. 

یافته‌های این پژوهش که شماره ۱۵ ژوئنِ نشریه علمی Environmental Science & Technology منتشر شده، تایید کرده که بنزن حاصل از روشن بودن شعله‌های گازی در سراسر خانه حرکت می‌کند و ساعت‌ها در هوای خانه باقی می‌ماند.

بنزن که یک ماده شیمیاییِ سمی است، در شعله‌های آتش و سایر محیط‌های با دمای بالا، مانند شراره‌های موجود در میادین نفتی و پالایشگاه‌ها، تشکیل می‌شود. 

هر چند که تهویه خوب می‌تواند به کاهش غلظت آلاینده‌های هوا کمک می‌کند، اما یافته‌های پژوهش استنفورد نشان می‌دهد که هودهای تهویه هوای آشپزخانه‌ها نیز همواره در کاهش غلظت بنزن و سایر آلاینده‌های ناشی از روشن کردن شعله‌های گاز موثر نیستند.

محققان دانشگاه استنفورد توصیه کرده‌اند که افزون بر تهیه هودهای تهویه هوای مناسب و باز گذاشتن کامل پنجره‌های منزل به هنگام آشپزی با اجاق گازی، خانوارهایی که قادر به تغییر نصب اجاق‌های برقی و القایی نیستند، بهتر است از کتری برقی، دستگاه توستر، آرام‌پز برقی و امثالهم برای کاهش مصرف گاز استفاده کنند. 

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

مطالعه پیشین این دانشگاه نیز تایید کرده بود که اجاق‌های گازسوز با انتشار گاز متان و آلاینده‌هایی مانند دی اکسید نیتروژن باعث ایجاد بیماری‌های تنفسی از جمله آسم می‌شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟

چرا آشپز مشهور چینی دیگر برنج سرخ شده و تخم مرغ درست نمی‌کند؟

بهترین دانشگاه‌های ۲۰۲۴ جهان؛ دانشگاه‌های ایرانی چه رتبه‌هایی را کسب کردند؟