متقاضیان پناهندگی بعد از شرکت در این طرح میتوانند هر جا که دلشان بخواهد دنبال کار بگردند و مجبور نیستند در هلند بمانند. چیزهایی که اینجا یاد میگیرند، همه جا برایشان مفید خواهد بود.
متقاضیان پناهندگی و همسایگان هلندیشان در نزدیکی «اوترخت» نه تنها در کنار هم زندگی میکنند، بلکه با هم کار می کنند، با هم چیزهای جدید یاد می گیرند و آیندهشان را میسازند.
این طرح «اینیشتن» نام دارد و با حمایت مالی کمیسیون اروپا و شهرداری اوترخت برگزار میشود. بیش از ۸۰ درصد بودجه این طرح را صندوق انسجام اتحادیه اروپا تامین میکند. این طرح به اسم خیابانی که مرکز آن قرار دارد «اینیشتن» نام گرفته است.
دفتر اصلی این طرح درست مقابل محل زندگی متقاضیان پناهندگی قرار دارد.
متقاضیان پناهندگی از ملیتهای مختلف با همسایگی جوانان هلندی خود دورههای مختلف یادگیری زبان هلندی را میگذرانند با اصول بازرگانی آشنا میشوند و در کارگاههایی برای کاریابی شرکت میکنند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
پناهجویان میتوانند هر جای دیگر کار و زندگی کنند
«دیما قدری» متقاضی پناهندگی اهل سوریه بعد از گذشت ۸ ماه از ورودش به هلند از امکانات این طرح بهره میبرد. او آموزش زبان هلندی را شروع کرده است تا خودش را برای ورود به دانشگاه آماده کند؛ هدف دیما تحصیل در رشته حقوق بینالملل است.
او میگوید: «راستش را بخواهید دو روز اول در اینجا کمی احساس تنهایی می کردم . در یک اتاق زندگی میکردم، کسی را نمیشناختم. می ترسیدم و نگران بودم. اما از وقتی در «برنامه اینیشتن» شرکت میکنم با افراد جدید زیاد آشنا شدهام و الان هم با مثل اعضای یک خانواده هستیم.»
بیشتر بخوانید:
مایکه ویت، یکی از مسئولان اصلی این طرح و مسئول بررسی تاثیرات اجتماعی «برنامه انیشتن» درباره امکانات و جزئیات برنامهها میگوید: «با کسانی که در برنامه انیشتن شرکت میکنند، درباره پروژه های کاریشان صحبت میکنیم؛ برایشان کارگاه برگزار میکنیم؛آنها را با بیمارستانها یا دانشجویان پزشکی مرتبط میکنیم؛ به کارآفرینان محلی معرفیشان میکنیم تا شبکه شان را گسترش بدهند.»
مایکه در ادامه میگوید رویکرد اصلی طرح «انیشتن» این است که متقاضیان پناهندگی بتوانند در هر جامعه دیگری که می خواهند ادغام بشوند. او می افزاید: «آنها در آینده میتوانند هر جا که دلشان بخواهد کار کنند و مجبور نیستند در هلند بمانند . چیزهایی که اینجا یاد میگیرند، همه جا برایشان مفید خواهد بود.»
دیما قدری با شرکت در این طرح در دانشگاه پذیرفته شود. او میگوید که طرح اینیشتن به او کمک کرده است دوستان بیشتری از ملیتها مختلف پیدا کند. او میافزاید: «من در این مرکز هم دوستان سوری دارم و هم دوستانی از ملیتهای دیگر. دوستان هلندی هم دارم که در برنامه انیشتن با آنها آشنا شدم. اول وقتی به اینجا آمده بودم، حس می کردم گم شده ام نمیدانستم باید از کجا شروع کنم. با کمک این برنامه کمکم توانستم خودم را پیدا کنم و برای رفتن به دانشگاه آماده بشوم. درخواست ثبت نام را فرستاده و قبول شده ام. کلاسهایم از ماه سپتامبر ۲۰۱۸ شروع می شوم و بی اندازه خوشحالم.»