NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

حفاظت از حریم شخصی در فضای مجازی برای کاربران اروپایی

حفاظت از حریم شخصی در فضای مجازی برای کاربران اروپایی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

چه بر سر اطلاعاتی شخصی ای که در فضای مجازی به اشتراک می گذاریم، می آید و این اطلاعات تا چه مدت باقی می مانند؟ با توجه به افزایش خطر تروریسم، چه کسی و با چه هدفی می تواند به این اطلاعات دسترسی داشته با

چه بر سر اطلاعاتی شخصی ای که در فضای مجازی به اشتراک می گذاریم، می آید و این اطلاعات تا چه مدت باقی می مانند؟ با توجه به افزایش خطر تروریسم، چه کسی و با چه هدفی می تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد؟ شرکتهای خصوصی، هکرها یا دستگاههای دولتی؟

خیلی از اروپایی ها، ساعتهای زیادی در روز را در اینترنت، فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی می گذرانند. آیا نگران حریم شخصی تان، ضبط داده ها و هک شدن در فضای مجازی نیستید؟ یا اینکه مورد تجسس قرار بگیرید، حتی از طرف دولت خودتان؟ آیا اصلا جای نگرانی وجود دارد؟

در اروپا چارچوب قانونی برای حفاظت از حریم شخصی افراد در اینترنت وجود دارد. اصلاحاتی هم در باره این قوانین انجام شده تا از داده های شخصی افراد در اینترنت، حفاظت شود، حتی اگر سرور و پردازنده داده ها، خارج از اروپا باشد. این قوانین از ماه مه سال ۲۰۱۸ به اجرا در خواهد آمد.

قانون حق فراموشی، حذف اطلاعات نادرست از موتورهای جستجو در اینترنت

یکی دیگر از نکات برجسته قوانین جدید، حق فراموش شدن در اینترنت است. در واقع افراد می توانند خواستار حذف تمام اطلاعات شخصی نادرست و منسوخ درباره خودشان از موتورهای جستجو بشوند. پیشینه تصویب این قانون به مبارزه سرسختانه یک شهروند اسپانیایی با شرکت آمریکایی گوگل باز می گردد. او گوگل را مجبور کرد که اطلاعات نادرست مربوط به خودش را از موتور جستجویش حذف کند.

در اولین گزارش این برنامه کندوکاو به سراغ شهروند اسپانیایی شجاعی رفته ایم که گوگل را به زانو درآورد. تلاشهای او منجر به تصویب قانون موسوم به «حق فراموشی» یا حذف سوابق شخصی از اینترت در اروپا شد.

نظارت گسترده دولت بر اطلاعات شخصی در اینترنت، تامین امنیت شهروندان یا نقض حقوق بنیادین؟

البته مشکل حفاظت از حریم شخصی مجازی افراد در اروپا، کامل حل نشده است. تهدیدهای فزاینده تررویسم کشورهای اروپایی را واداشته به سمت قوانین سختگیرانه ای برای نظارت بر فضاهای مجازی بروند.

اما طبق اعلام «عفو بین الملل» سازمان مدافع حقوق بشر مستقر در لندن، در چهارده کشور از جمله فرانسه، بریتانیا، آلمان و لهستان دولت دسترسی گسترده ای به داده ها و اطلاعات اینترنتی میلیونها شهروند دارد.

“Big Brother is watching you” la #loi de #surveillance entre en vigueur au Royaume-Uni https://t.co/q9IxIJEaIwpic.twitter.com/20q2EteH9R

— Concours SESAME (@ConcoursSESAME) December 7, 2016

در نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی در بریتانیا قانونی تصویب شد که طبق آن شرکتهای ارائه کننده خدمات اینترنتی و تلفن همراه مجبورند داده های مربوط به تمامی تماس ایمیلها و پیامکهای ارسالی کاربران را به مدت یک سال، و برای مراجعه احتمالی در آینده ضبط کنند، تا در صورت لزوم این داده ها را در اختیار پلیس و سازمانهای اطلاعاتی قرار بدهند.

“Big Brother is watching you” la #loi de #surveillance entre en vigueur au Royaume-Uni https://t.co/q9IxIJEaIwpic.twitter.com/20q2EteH9R

— Concours SESAME (@ConcoursSESAME) December 7, 2016

گروههای مدافع حقوق شهروندان نسبت به این قانون هشدار داده و دیوان دادگستری اتحادیه اروپا این قانون را محکوم کرده است. دومین گزارش برنامه کندوکاو به بررسی این موضوع اختصاص دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بریتانیا، آیا نظارت وسیعتر بر فعالیتهای اینترنتی ناقض حقوق شهروندی است؟

تصویب قانون حق فراموشی در اتحادیه اروپا، شهروندی که گوگل را به زانو درآورد

کارگران نامرئی در مزارع اروپا؛ حقوق کم، استثمار و در معرض خطر سلامت