نقش صنایع فرهنگی در احیای اروپا جدید؟

در برنامه امروزه سخن شما، فردریک از بروکسل پرسش خود را در رابطه نقش صنایع فرهنگی در احیای اروپا طرح میکند و ماریا بادیاای کوشه، از پارلمان اروپا پاسخ می دهد.
فردریک: با توجه به افزایش روند انتقاد از عمکرد اتحادیه اروپا و شهروندانی که در حال حاضر از برنامههای اروپا ناامید شدهاند، از نظر شما نقش صنایع فرهنگی و امور خلاق در احیای اروپا چیست؟
ماریا بادیاای کوشه:
«فرهنگ نه یک نقش بلکه نقشهای متعددی بازی میکند. یک نقش آن مربوط به ایجاد همبستگی میان افرادی با هویتها، آموزهها و سرزمین مشترک است. اتحادیه اروپا در این مورد همچون سرزمینی مشترک تلقی میشود.
اما فرهنگ نقش دیگری هم دارد و به صنایع فرهنگی و امور خلاق بر میگردد. نقش توسعه اقتصادی اینجا بیش از پیش برجسته و مهم میشود.
در سال ۲۰۰۸، صنایع فرهنگی و خلاقیت های هنری ۳ درصد مشاغل اروپا را به خود اختصاص داد. علیرقم بحران موجود، بخش فرهنگی اتحادیه اروپا تنها بخشی بود که در این سال رشد کرد.
اتحادیه اروپا هنگامی که از استراتژی ۲۰۲۰، سخن میگوید منظورش همان پروژهای شاخص اروپا در زمینههای نوآوری است.
این به چه معنا است؟
در درجه نخست به معنای شناسایی نوآوریها و خلاقیتها و سرمایه گذاریی برای آنها است. و باید در تمام بخشهای اقتصادی جایی به این موضوع اختصاص یابد.
به این طریق، فرهنگ به مثابه عنصر انسجام بخش هویتها و به عنوان پروژهای مشترک میتواند به عنوان سرمایهای به کمک اروپای جدید بیاید که کاملا به موقع و به جا است و اروپا این بخت را دارد که از آن بخوبی استفده کند.
نظر سنجیها حاکی از آن است که در زمان بحران، مردم بیشتر برای امور فرهنگی هزینه میکنند، چون میدانند که دولت بودجه کمتری به فرهنگ اختصاص میدهد.
در زمان بحران مردم بیشتر به موزهها میروند، بیشتر به سالنهای تئاتر میروند و همینطور به کنسرتها. برای اینکه فرهنگ روح آدمی را تغذیه میکند.»
شما هم چنانچه پرسش یا نظری داردی میتوانید در تارنمای یورونیوز، صفحه سخن شما مطرح کنید.