NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

چه غذاهایی استرس را کاهش می‌دهند؟

تغذیه سالم
تغذیه سالم Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بسیاری از متخصصان تغذیه معتقدند ارتباط مستقیمی میان کیفیت غذا و شرایط روحی و روانی افراد وجود دارد. خوردن برخی از غذاها می‌تواند به کاهش استرس بینجامد.

آگهی

آیا شما هم از استرس رنج می‌برید؟ آیا شما هم دنبال این هستید که با یک خوراکی، از اضطراب‌ها و نگرانی‌های خود بکاهید؟ اگر پاسخ این پرسش‌ها بلی است باید این مطلب را بخوانید چرا که اینجا می‌خواهیم به شما هفت غذا و مواد غذایی را معرفی کنیم که نتایج تحقیقات نشان می‌دهند برای حل این مشکلات مفید هستند. غذاهایی که اثبات شده‌اند برای کاهش استرس مفید هستند. 

کیمچی

کیمچی نوعی غذای تخمیر شده کره‌ای است که معمولا با کلم درست می شود. مدت‌هاست که ثابت شده این غذا دارای خواص ضد استرس است. برای بررسی بهتر باید بدانیم که کیمچی مملو از باکتری‌های خوب و سرشار از ویتامین‌ها و مواد مدنی است که برای روده ما بسیار مفید هستند. به صورت کلی غذاهای تخمیر شده به دلیل تاثیری که بر میکروبیوم روده دارند می‌توانند سلامت روده را تضمین کنند. 

این در حالیست که این روزها و با افزایش موارد ابتلا به سرطان روده، اهمیت و توجه به این عضو کلیدی بدن بسیار افزایش یافته است. ضمن اینکه عملکرد صحیح روده ارتباط تنگاتنگی با سلامت کلی بدن دارد. 

در زمانی که روده درست کار نکند این مشکل به معده هم سرایت می‌کند و افراد دچار اضطراب و استرس می‌شوند و در غذا خوردن آنها هم مشکلاتی پیش می‌آید. 

تخم مرغ

تخم مرغ با متخصصان تغذیه رابطه عشق و نفرت دارد. چرا که هرچند چربی بسیار بالایی دارد اما در عین حال مملو از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که می‌توانند به کاهش استرس در بدن انسان کمک کند. 

یکی از عوامل کلیدی موجود در تخم مرغ، کولین است. کولین در داخل زرده بصورت ماده‌ای بنام السیتین یافت می‌شود و یک ماده مغذی است که در گروه ویتامین‌های گروه بی دسته بدنی می‌شود. 

کولین عملکردهای بدن از جمله ارتباط بین نورون‌ها و سلامت کلی مغز را تنظیم می‌کند. 

کنگر فرنگی

کنگر فرنگی هم مانند کیمچی دارای مقادیر بالایی از فیبر است و محتوای پری بیوتیک قابل توجهی دارد که از سلامت روده شما محافظت می‌کند. 

AP Photo
کنگر فرنگیAP Photo

پری بیوتیک‌های قابل توجهی که در این گیاهان وجود دارند عبارتند از فروکتولیگوساکاریدها (با تلفظ دشوار آن موفق باشید) و همچنین پتاسیم و منیزیم که برای مبارزه با خستگی شناخته می‌شوند. مجموعه این عناصر در کنگر فرنگی باعث می‌شود که شما روده سالم‌تری داشته باشید و بتوانید آرامش بیشتری را هم تجربه کنید. 

صدف

صدف‌ها دارای اسیدهای آمینه زیادی مانند تائورین هستند. تائورین علاوه بر کمک به تقویت سیستم‌ ایمنی بدن، نقشی حیاتی برای سیستم عصبی ما ایفا می‌کند و از تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی به ویژه دوپامین پشتیبانی می‌کند.

برخی از مطالعات حتی نشان داده که تائورین ممکن است اثرات ضد افسردگی داشته باشد. ضمن اینکه تائورین از و از ضعف حافظه و اضطراب نیز جلوگیری می‌کند.  

ارده

هرچند ارده ممکن است برای شهروندان اروپایی چندان شناخته شده نباشد اما این ماده در ایران و کشورهای خاورمیانه‌ای بسیار رایج است. ارده که یک خمیر خاورمیانه‌ای است از دانه‌های کنجد تهیه می‌شود. این دانه‌های ریز که اغلب روی شیرینی‌ها پاشیده می‌شوند مملو از اسید آمینه تریپتوفان هستند که می‌توانند با کاهش استرس کمک کند. 

AP Photo
اردهAP Photo

بر اساس یک مطالعه، که به بررسی اثرات رژیم غذایی با تریپتوفان بالا بر بزرگسالان جوان پرداخته، اثبات شده که این اسید آمینه پیش‌ساز سنتز سروتونین است. 

باید بدانید که سروتونین رفتارهای حیاتی ما مانند خلق و خو را تنظیم و تعدیل می‌کند. 

سیب‌زمینی‌های شیرین

احتمالا شما هم بعد از آنکه متوجه می‌شوید سیب‌زمینی که خریدید شیرین است، کمی از خرید خود ناامید می‌شوید اما باید بدانید که همین سیب‌زمینی‌های شیرین منبع غنی از مواد مغذی کربوهیداراتی است که می‌تواند به حفظ سطح کورتیزول کمک کند. 

آگهی

کورتیزول هورمون استرس انسان است و زمانی که ما تحت فشار هستیم می‌تواند افزایش یابد. 

سیب زمینی شیرین همچنین سرشار از ویتامین سی و پتاسیم است که می‌تواند به تنظیم پاسخ استرس ما نیز کمک کند.

بلوبری یا زغال اخته

بلوبری یا همان زغال اخته از جمله خوراکی‌هایی است که در میز صبحانه بسیاری از افراد دیده می‌شود. باید بدانید که زغال اخته دارای مزایای سلامتی فراوانی است که می‌توان به خاصیت‌های ضد پیری گرفته تا مبارزه با سرطان آن اشاره کرد. 

این میوه همچنین به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان فلاونوئیدی کاربردهای ضد التهابی فراوانی دارد. 

آگهی

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

در سال ۲۰۱۷ نتایج یک مطالعه که رابطه بین غذاهای سرشار از فلاونوئید و خطر ابتلا به افسردگی را تجزیه و تحلیل کرده بود به این نتیجه رسید که بین مصرف آنتی اکسیدان‌ها و بهبود خلق و خوی ارتباط وجود دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترس‌های روانی انسان‌؛ با ۱۱ هراس غیرمنطقی اما رایج آشنا شوید

نتیجه نهایی در مورد شیرین کننده مصنوعی؛ آیا نوشابه‌های «رژیمی» سرطان‌زا هستند؟

نتایج مطالعه جدید: آیا دیر غذا خوردن می‌تواند باعث چاقی شود؟