در سطح جهانی، این سومین بار است که شاهد گرمترین ماه ژوئیه ثبت شده هستیم و اروپا دومین بار است که شاهد گرمترین ماه ژوئیه خود است با دمای ۱.۴ درجه سانتیگراد بالاتر از متوسط سالهای بین ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰. تنها ژوئیه ۲۰۱۰ گرمتر از تابستان امسال بوده است.
رم پایتخت ایتالیا در روزهای گذشته با موج گرما مواجه بود و مقامات این کشور در تلاش برای مدیریت خطرات بهداشتی ناشی از موج گرما هستند که بخشی از اروپا را درنوردیده است.
فرانچسکا دنوناتو، اپیدمولوژیست از مرکز خدمات بهداشتی منطقهای لازیو می گوید: «حتی کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند مانند افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، اغلب آن را یک مشکل جدی نمی دانند.»
در سطح جهانی، این سومین بار است که شاهد گرمترین ماه ژوئیه ثبت شده هستیم و اروپا دومین بار است که شاهد گرمترین ماه ژوئیه خود است با دمای ۱.۴ درجه سانتیگراد بالاتر از متوسط سالهای بین ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰. تنها ژوئیه ۲۰۱۰ گرمتر از تابستان امسال بوده است.
اگر به نقشه ناهنجاریهای دما نگاه کنیم، شاهد یک تصویر ترکیبی از سراسر اروپا هستیم. موج گرمای شدید از بالتیک تا شرق مدیترانه با درجه حرارتی تا ۴۲ درجه وجود داشته است.
لیتوانی طولانی ترین موج گرمای خود را شاهد بود و ایرلند شمالی رکورد خود را چندین بار شکست و دما به بالای ۳۱ درجه رسید.
حال اگر شما در نوار آبی رنگی که از پرتغال تا آلمان و بخشهایی از شمال غربی روسیه کشیده شده، زندگی می کنید، شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که این صحبت ها درباره موج گرما چیست زیرا این منطقه سردتر از حد متوسط بود.
همچنین ماه ژوئیه در بیشتر نقاط اروپا مرطوب تر از حد متوسط بود. اگر نگاهی به نقشه (ارائه شده در ویدیو) بیاندازیم، سیل های ویرانگری در بخشهایی از بلژیک، المان، هلند و لوکزامبورگ رخ داده است. اما باز یک تصویر مختلف را در این منطقه شاهدیم. اگر قسمت های شرقی قاره را نگاه کنیم و همچنین اسپانیا و پرتغال، آن نواحی بطور متوسط خشک تر از حد معمول بود.
اکنون نگاهی می کنیم به آخرین تلاش ها برای مدیریت بهتر خطرات سلامتی ناشی از امواج گرما. تغییرات آب و هوایی به این معناست که دمای خطرناک بالا اکنون بیشتر از هر زمان دیگری شهرهای اروپایی را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین برای محافظت از آسیب پذیرترین افراد چه می توان کرد؟ جرمی ویلکس از رم گزارش می دهد:
اینجا در رم هوا بسیار گرم است و دما بالای ۳۰ درجه است. سطح هشدار موج گرما افزایش یافته و مردم محلی و حیوانات خانگی شان از این مشکل رنج می برند.
لورا گروسی، از ساکنان رم میگوید: «این دیگر قابل زندگی نیست. مثل قبل نیست که می توانستیم در تابستان بیرون برویم و بعد از ظهر یک پیاده روی دلپذیر داشته باشیم و خرید کنیم. فعلا غیر ممکن است.»
ماریو سیفاریلو، از ساکنان رم می گوید: «مشکل بیشتر شب هاست. من فشارخونم بالاست بنابراین احساس خستگی دارم. من سیگاری هستم. افسوس.»
مقامات بهداشت محلی برای محافظت از افراد آسیبپذیر، یک سیستم پزشکی از راه دور را برای بیماران مبتلا به کووید ایجاد کرده اند و اکنون از آن برای جلوگیری از بیماری های ناشی از گرما استفاده می کنند.
دوناتلا بیلیوتی می گوید با افراد مسنی که تنها زندگی می کنند برای تطبیق دادن داروهایشان یا توصیه ساده به نوشیدن آب، به طور منظم تماس برقرار کردهایم. او می افزاید: «خطراصلی از دست رفتن آب بدن است. این موضوع زنجیرهای از رویدادها را ایجاد می کند اما بطور عام نقطه شروع همین از دست رفتن آب بدن است و به همین دلیل است که این موضوع به تنهایی بعنوان عنصر ریسک شماره یک برای افراد مسن در نظر گرفته می شود.»
آندرهآ سیسیلیا از دانشمندانی است که بر روی یک سیستم هشدار بهداشتی جدید برای بررسی تاثیر جزایر گرمایی شهری کار می کند.
موج گرما دمای مرکز شهر را تا حد بالقوه مضری افزایش می دهد.
آندرهآ سیسیلیا، دانشجوی دکتری دانشگاه تور ورگاتا رم می گوید: «بطور متوسط در رم شدت جزیره گرمای شهر به ۳.۴ درجه سانتیگراد میرسد به این معنی که در مرکز شهر بطور متوسط در شب ۳.۴ درجه گرمتر از حومه است. اما ما همچنین قلههای ۶.۲ درجه سانتیگراد را هم ثبت کردهایم. بنابراین شبهای بسیار گرمی در شهر شاهدیم.»
در سراسر اروپا، دولت ها در حال حاضر خطرات سلامتی مرتبط با گرما را جدیتر می گیرند و سیستمهای هشدار را بر اساس دادههای آب و هوای تنظیم می کنند. هیچ راهحل ساده ای وجود ندارد،
فرانچسکا دنوناتو با اشاره به اینکه هشدارهای موج گرما باید متناسب با جمعیت محلی باشد، می گوید: «هیچ تعریف جهانیایی از موج گرما وجود ندارد. یک تعریف از سطح جهانی دما وجود ندارد که بر اساس آن بیشترین خطر برای کل جهان یا اروپا تعریف شود. بنابراین شاید ۳۲ درجه برای رم دمای طبیعی تابستان باشد. برای بریتانیا یا فنلاند، این حرارت خیلی خیلی گرم است. بنابراین شرایط باید تطبیق داده شود و سیستمها هشدار دهند باید مختص هر شهری باشد تا بتوان این موضوع را مورد توجه قرار داد.»