NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اینکلاسیکا ۲۰۲۲؛ پایان کار جشنواره موسیقی دبی با ادای احترام به الکسی شور

با همکاری
اینکلاسیکا ۲۰۲۲؛ پایان کار جشنواره موسیقی دبی با ادای احترام به الکسی شور
Copyright euronews
Copyright euronews
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلب
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

اگرچه چینش نوازندگان این جشنواره همچنان به شکل سنتی بود، اما در مدت برگزاری آن شاهکارهای مدرن بی‌نظیری اجرا شد؛ از جمله آثار الکسی شور، آهنگساز اوکراینی ساکن نیویورک، که امسال از تماشاگران میهمان در این جشنواره بود.

آگهی

جشنواره موسیقی «اینکلاسیکا ۲۰۲۲» پس از یک ماه فعالیت پرافتخار در سالن اپرای دبی، با حضور ۵۰ تک نواز و یازده رهبر ارکستر، به کار خود پایان داد. در این جشنواره نوازندگان برخی از مشهورترین کنسرتوهای تمام دوران را اجرا کردند.

گِرگِلی ماداراس، از جمله رهبران برجستۀ ارکستر در این جشنواره بود. او که در ابتدا به عنوان نوازنده فلوت آموزش دیده بود، اکنون به موج جدیدی از رهبران و آهنگسازان موسیقی مدرن پیوسته که ارکسترهای چندملیتی را به گونه‌ای تحسین برانگیز رهبری می‌کند.

گِرگِلی ماداراس می‌گوید: «اکنون برای رهبری ارکسترها استعدادهای فوق‌العاده‌ای وجود دارند. قبلا تنها مردان در این زمینه فعال بودند اما خوشبختانه این وضعیت طی ۱۰-۱۵ سال گذشته تغییر کرده است.»

ادای احترام به الکسی شور

اگرچه چینش نوازندگان این جشنواره همچنان به شکل سنتی بود، اما در مدت برگزاری آن شاهکارهای مدرن بی‌نظیری اجرا شد؛ از جمله آثار الکسی شور، آهنگساز اوکراینی ساکن نیویورک، که امسال از تماشاگران میهمان در این جشنواره بود.

الکسی شور دربارۀ اجرای اثرش توسط نوازندگان اینکلاسیکا می‌گوید :«شنیدن اجرای زندۀ موسیقی‌ که خودتان آن را نوشته و تنظیم کرده‌اید، احساسی وصف نشدنی است. بویژه زمانی که اثرتان یکی از اولین آثار برگزیده برای اجرا باشد. موسیقی تا زمانی که اجرا نشود واقعا "زنده" نیست و دیدن چنین چیزی درست مقابل چشمانتان، یک رویداد باورنکردنی است.»

الکسی شور که اجرای آثارش در این جشنواره شوری را در میان حضار بوجود آورده بود، از زمان آغاز زندگی حرفه‌ایش همواره به دو چیز علاقه وافر داشت: موسیقی و ریاضی.

نوازندگانی که قطعات ساخته شده توسط او را می‌نوازند، می‌گویند که ترکیب این دو باعث شده که اجرای آثار او علاوه بر تحسین، حس چالش را نیز در آنها بر‌انگیزد.

گیل شهام، نوازنده ویولن و برنده جایزه گرمی یکی از آنهاست که می‌گوید: «الکسی شور مرد بسیار باهوشی است. بسیار آرام و بی‌ادعا. آثار او بسیار روان نوشته شده‌اند و همین موضوع باعث می‌شود که اجرای آنها همیشه واکنش‌های شگفت انگیزی به دنبال داشته باشد.»

تبدیل دنیا به مکانی بهتر

گیل شهام علاوه بر الکسی شور، از دیدگاه‌های رئیس اینکلاسیکا یعنی کنستانتین ایشخانوف هم الهام گرفته است.

او دربارۀ کنستانتین ایشخانوف نیز می‌گوید: «او از آهنگسازان حمایت می‌کند و طرفدار برگزاری ارکسترها و جشنواره‌هاست. ما بسیار خوش شانس هستیم که افرادی مانند کنستانتین داریم که دنیای ما را به مکانی بهتر تبدیل می‌کنند.»

الساندرو تاورنا، پیانیست مشهور ایتالیایی نیز معتقد است که موسیقی دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می‌کند.

او همچنین می‌گوید که کنسرتوهای الکسی، باور عمومی درباره موسیقی مدرن را به چالش می‌کشد: «آثار الکسی پر از جنبه‌ها و ریتم‌های جالب، همچنین بسیار مخاطب پسند است. بویژه آنکه می‌دانیم که گاه مردم، موسیقی مدرن یا معاصر را به دلیل دشواری آن رد می‌کنند.»

تماشاگران در زادگاه تاورنا یعنی ایتالیا، برای تشویق‌های خودجوششان به ویژه در اپرا، شناخته شده‌اند. او دربارۀ مخاطبین اجراهایش در دبی نیز می‌گوید: «در اینجا هم مردم بسیار مشتاق هستند و من واقعاً شیوۀ دریافت موسیقی توسط آنها را دوست دارم. این بسیار مهم است و حتی به نوازندگان کمک می‌کند. من واقعاً این نگرش را دوست دارم که می‌گوید "اینجا جادو اتفاق می‌افتد".»

جادویی از نوع ملودی که احتمالا همه نوازندگان و تماشاگران به طور یکسان آن را احساس می‌کنند؛ آنهم قبل از آنکه پرده سالن اپرای دبی برای آخرین بار و تا یک سال دیگر فرود آید.

هم‌رسانی این مطلب

مطالب مرتبط

درگذشت آهنگساز «ارابه‌های آتش» و «فتح بهشت»؛ دنیای موسیقی ونجلیس را از دست داد

کارزار گروه موسیقی برنده یوروویژن ۲۰۲۲ در لویو جنگ‌زده به یاد مادران اوکراینی