NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سنت‌شکنی زنان جوان عراقی؛ پایان انحصار مردان بر دکل‌های حفاری نفت

آیت رئوتان ، مهندس عراقی فعال در صنعت پتروشیمی
آیت رئوتان ، مهندس عراقی فعال در صنعت پتروشیمی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نسل جدیدی از مهندسان زن برخلاف سنت‌های مردسالار در حال ورود به مشاغل عملیاتی صنعت نفت و پتروشیمی عراق هستند؛ مشاغلی که تا پیش در انحصار مردان بوده است. زینب امجد و آیت رئوتان دو تن از این مهندسان جوان هستند.

آگهی

نسل جدیدی از مهندسان زن برخلاف سنت‌های مردسالار در حال ورود به مشاغل عملیاتی صنعت نفت و پتروشیمی عراق هستند؛ مشاغلی که تا پیش در انحصار مردان بوده است. 

زینب امجد و آیت رئوتان دو تن از این مهندسان جوان هستند. خانم امجد مسئول نصب و بررسی کارکرد حسگرهای تشخیص نفت بر روی یک دکل حفاری فعال در جنوب عراق است و خانم رئوتان هم در استان بصره مشغول به کار است و مهندس ناظر خط مونتاژ مته‌های بزرگ حفاری نفت است. 

این دو مهندس جوان که هر دو ۲۴ ساله و از بهترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ بصره در سال ۲۰۱۸ هستند از جمله انگشت‌شمار زنانی به حساب می‌آیند که در مقابل پذیرش مشاغل اداری صنعت نفت عراق که عموما به زنان پیشنهاد می‌شود، مقاومت کرده و ترجیح داده‌اند که هر روز کلاه ایمنی بر سر بگذارند و وارد حوزه‌های عملیاتی این صنعت شوند. خانم امجد که پدر و مادرش هر دو پزشک هستند، گاهی ناگزیر می‌شود شش هفته مداوم را در کارگاه حفاری سپری کند، می‌گوید:«به من می‌گفتند که فقط مردان توان تحمل این شرایط کاری را دارند ولی برای این که خلاف اعتقاد رایج را ثابت کنم، هرگز کم نمی‌آورم.»

خانم امجد توضیح می‌دهد که اگر می‌خواست وارد شرکت نفت دولتی عراق شود، حداکثر شغلی اداری به او پیشنهاد می‌شد ولی با کسب آموزش‌های تخصصی در ماه‌های ابتدایی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، خود را برای فعالیت در شرکت‌های بین‌المللی آماده کرد.

او ابتدا مورد توجه شرکت چینی CPECC قرار گرفت و سپس به استخدام شرکت آمریکایی شلومبرگر درآمد. او تنها طی دو ماه و یک ماه کمتر از زمان معمول موفق شد کلاه ایمنی سبز خود را با کلاهی سفید رنگ عوض کند و به عنوان یک کاربلد وارد حوزه عملیاتی شود.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

خانم رئوتان نیز در حال حاضر در همین شرکت آمریکایی کار می‌کند و می‌گوید:«هر قدر که نزدیکان و دوستانم به من در مورد سختی کار در گرمای بیابان‌های بصره و خطر عقرب‌های آن هشدار می‌دهند، من با انگیزه بیشتری کار می‌کنم و با این شرایط راحت‌تر کنار می‌آیم.» البته او خطرنشان می‌کند که مادرش که یک مهندس عمران است و پدرش که کاپیتان نفتکش است، از او برای رسیدن به جایگاهی که برای بدست آوردن آن سخت تلاش کرده، بسیار حمایت کرده‌اند.

او امیدوار است که روزی بتواند اتحادیه مهندسان زنِ عراقیِ شاغل در صنعت نفت را پایه‌گذاری کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد

روز جهانی زن؛ هشدار یونیسف در مورد رشد کودک همسری زیر سایه کرونا

بن‌بست کسری بودجه دولت عراق؛ دینار پس از ۱۷ سال سقوط کرد