NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

چگونه ۲ دانشجوی ۲۱ ساله موفق به انجام «سرقت قرن» شدند؟

موزه ملی انسان‌شناسی در مکزیک (عکس از آرشیو)
موزه ملی انسان‌شناسی در مکزیک (عکس از آرشیو) Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دو دانشجوی ۲۱ ساله در سال ۱۹۸۵ در مکزیک دست به سرقتی زدند که در این کشور از آن به عنوان «سرقت قرن» یاد می‌شود.

آگهی

این دو دانشجو در اولین ساعات روز ۲۵ دسامبر آن سال موفق شدند ۱۲۴ اثر باستانی را از موزه ملی انسان‌شناسی در مکزیکوسیتی بدزدند. این سرقت نه تنها ضعف مقام‌های فرهنگی مکزیک در محافظت از موزه‌ها و آثار ارزشمند را نشان می‌داد بلکه نشان‌دهنده ضعف پلیس در رسیدگی به این پرونده نیز بود چرا که تا چهار سال بعد اثری از سارقان و آثار به سرقت رفته به دست نیامد.

سارقان جوان که کارلوس پرشه تروینیو و رامون ساردینا گارسیا نام داشتند از سهل‌انگاری مسئولان موزه در شب جشن کریسمس استفاده کردند. هر دو آنها از علاقمندان به تاریخ و آثار باستانی بودند.

آنها پیش از انجام عملیات خود به مدت شش ماه به دقت مسئولان موزه و تدابیر امنیتی آن را تحت نظر داشتند. آنها ساعت یک شب از طریق کانال کولر وارد موزه شدند و طی سه ساعت توانستند ۱۲۴ اثر باستانی را از موزه خارج کنند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این در حالی است که مسئولان امنیت موزه که باید هر دو ساعت یک بار همه سالن‌ها را کنترل می‌کردند مشغول خوش‌گذرانی به مناسبت جشن کریسمس بودند.

ارزش تنها یکی از آثار باستانی به سرقت رفته در آن زمان ۲۰ میلیون دلار بود. با این حال دو سارق جوان تا مدتها از ترس لو رفتن از فروش این ۱۲۴ اثر باستانی در بازار سیاه خودداری کردند.

بیش از ۳۰ کارآگاه مامور رسیدگی به پرونده‌ای شدند که در مکزیک «سرقت قرن» نام گرفت. آنها تا سال ۱۹۸۹ که یکی از قاچاقچیان بزرگ مکزیک دستگیر نشده بود سرنخی در این پرونده به دست نیاورده بودند. بازداشت «ال کابو»، قاچاقچی بزرگ مواد مخدر زمینه‌ساز حل معمای «سرقت قرن» شد.

کارلوس پرشه تروینیو یکی از دو سارق جوان با گروهی از قاچاقچیان مواد مخدر در ارتباط بود تا بتواند به کمک آنها آثار به سرقت رفته را در بازار سیاه به فروش برساند. «ال کابو» هم به امید اینکه بتواند مشمول تخفیف برای دوران محکومیتش شود به پلیس مکزیک اعتراف کرد که در مورد «سرقت قرن» اطلاعاتی دارد.

پلیس مکزیک در نهایت در روز ۱۰ ژوئن سال ۱۹۸۹ توانست ۱۱۱ اثر از ۱۲۴ اثر باستانی به سرقت‌رفته را کشف کند. هفت اثر در اختیار رامون ساردینا باقی ماند و تا امروز نیز کشف نشده است. از سرنوشت چهار اثر اطلاعی در دست نیست و دو اثر نیز توسط کارلوس پرشه تروینیو در بازار سیاه در ازای دریافت کوکائین به فروش رسید. او در سن ۲۴ سالگی به ۲۲ سال حبس محکوم شد اما همدستش هیچگاه بازداشت نشد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

روغن زیتون، کالای مورد علاقه سارقان در اسپانیا؛ از فروشگاه‌های این کشور چه چیزی بیشتر سرقت می‌شود؟

سرقت بیش از ۴۵۰ سکه باستانی از موزه‌ای در آلمان

تمثال ۵۰۰ ساله‌ به سرقت رفته پس از چند دهه به قبرس بازگردانده شد