NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

چین با وجود اعتراض تهران بر حمایت خود از ادعای ارضی امارات بر جزایر سه‌گانه ایران پافشاری کرد

دیدار و گفتگوی رهبران چین و امارات عربی متحده
دیدار و گفتگوی رهبران چین و امارات عربی متحده Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

چین باوجود خشم و اعتراض تهران از حمایت دوباره پکن از ادعاهای ارضی امارات عربی متحده بر جزایر سه‌گانه ایران، روز دوشنبه ۳ ژوئیه بار دیگر بر موضع خود درباره این جزایر تأکید کرد.

آگهی

پکن هفته گذشته در بیانیه مشترکی با امارات عربی متحده، از لزوم دستیابی به یک «راه حل مسالمت‌آمیز» در مورد جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرد.

درپی انتشار این بیانیه، وزارت خارجه ایران در اقدامی نادر نسبت به بزرگ‌ترین شریک تجاری خود، روز یک‌شنبه با احضار سفیر چین در تهران، مراتب اعتراض خود را به «حمایت مکرر» پکن از «ادعاهای بی‌اساس» امارات عربی متحده اعلام کرد.

وزارت خارجه ایران به سفیر چین در تهران اعلام کرد «با توجه به همکاری‌های راهبردی تهران و پکن، انتظار می‌رود که دولت چین در موضع خود در این زمینه تجدیدنظر کند.»

اما به گزارش رویترز، وزارت خارجه چین روز دوشنبه با توصیف موضع این کشور درباره جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به‌عنوان موضعی «ثابت»، بار دیگر خواستار حل اختلاف‌های ایران و امارات عربی متحده از طریق «گفتگو و مشورت» شد.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی در پاسخ به سؤالی در مورد اعتراض ایران گفت: «محتوای مربوطه در بیانیه مشترک چین و امارات عربی متحده با موضع پکن مطابقت دارد.»

با وجود این، او در ادامه گفت: «چین و ایران روابط قوی دارند و چین برای توسعه مشارکت استراتژیک خود اهمیت زیادی قائل است.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

چین در دسامبر ۲۰۲۲ نیز با انتشار بیانیه مشترکی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که خواستار تلاش برای حل‌وفصل مساله جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی شده بود، خشم ایران را برانگیخت.

امارات عربی متحده در دهه‌های گذشته همواره‌ ادعاهای حاکمیتی خود را بر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تکرار کرده است. این جزایر از سال ۱۹۷۱ و پس از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از خلیج فارس دوباره در اختیار ایران قرار گرفته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چین چگونه اولین ناو هواپیمابر خود را از اوکراین به چنگ آورد؟

نقش ایران و چین در تولید پهپاد برای روسیه؛ مسکو به کارگران ماهرِآفریقایی مونتاژ چقدر دستمزد می‌دهد؟

ایران یک تبعه اتریش را آزاد کرد