بازدید ایلان ماسک از چین ظاهرا نتایج فوری به همراه داشته است. طبق توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، تسلا از دادههای نقشه این شرکت برای فناوری کمکراننده در بزرگترین بازار خودرو جهان استفاده خواهد کرد.
ایلان ماسک در آخر هفته سفری از پیش اعلام نشده به چین داشت. این میلیاردر آمریکایی تصویری از دیدار خود با لی چیانگ، نخستوزیر چین را در شبکه ایکس یا همان توییتر منتشر کرد.
به گفته منابع خبری بلومبرگ، بایدو که بر جستجوی اینترنتی در چین تسلط دارد، با ارائه نقشه و مسیریابی به تسلا کمک میکند تا فناوری کمکراننده خود را که «رانندگی کاملاً خودکار» یا همان FSD مینامد، راهاندازی کند. خدمات نقشه که برای فناوریهای کمکراننده حیاتی است به شدت توسط دولت چین کنترل میشود.
البته FSD قابلیت رانندگی خودکار را ارائه نمیدهد و همچنان به رانندهای نیاز دارد که دستش روی فرمان و در هر لحظه آماده کنترل خودرو باشد. با این حال، راهاندازی این فناوری در چین میتواند به تسلا در رقابت شدید برای سهم بازار در این کشور کمک کند و درآمد بیشتری را برایش به ارمغان بیاورد. این فناوری ماهانه ۹۹ دلار هزینه دارد و در بسیاری از کشورها هم در دسترس نیست.
ماسک معمولا روابط خوبی با رهبران خودکامه و دست راستی در دنیا دارد و برعکس چندان با سیاستمداران کشورهایی با نظامهای دموکراتیک مناسبات خوبی ندارد.
او با بولسونارو رئيس جمهوری پیشین برزیل، دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان بسیار دوست است و حالا او تلاش دارد برای پیشبرد منافع اقتصادیاش روابط گرم و دوستانهای هم با چین و رهبران این کشور داشته باشد.
در حالیکه ایالات متحده همواره از چین به دلیل سیاستهایش انتقاد میکند، ماسک در توییتر با انتشار تصویری از خود با نخست وزیر چین نوشته است که از دیدار با لی افتخار میکند.
روابط ماسک با چین به دلیل منافع تجاری متعددش پیچیده است. شبکه «ایکس» توسط دولت چین که سانسوری سفت و سخت دارد، مسدود شده است. دولت چین همچنین در مورد برخوردهای نزدیک بین ایستگاه فضایی خود و ماهوارههای پرتابشده توسط شرکت «اسپیسایکس» به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.
با این حال، تسلا کارخانهای در شانگهای دارد و مدل Y این شرکت، پرفروشترین خودروی برقی یا هیبریدی شارژی در چین در مارس ۲۰۲۴ بوده است. دو مدل پرفروشتر متعلق به BYD، یک شرکت سازنده چینی است که با تسلا برای تبدیل شدن به بزرگترین فروشنده خودروهای الکتریکی جهان رقابت میکند.
بازدید و گزارش توافق با بایدو با هیجان سرمایهگذاران تسلا مواجه شد که بسیاری از آنها برای توجیه موقعیت تسلا به عنوان باارزشترین خودروساز جهان، روی قابلیتهای بالقوه رانندگی خودکار حساب باز کردهاند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
از اثرات مثبت این توافق برای تسلا میتوان به افزایش ۶ درصدی سهام این شرکت در بازارهای نیویورک اشاره کرد.