وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد سفرای کشورهایی که به عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد رای داده بودند را روز یکشنبه احضار کرده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه در رایگیری برای پذیرش عضویت کامل فلسطین در این سازمان، به دلیل وتوی ایالات متحده، به نتیجه نرسید.
در این رایگیری، ۱۲ کشور عضو شورای امنیت به عضویت فلسطین رای مثبت دادند، اما ایالات متحده از حق وتوی خود برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه استفاده کرد.
در میان کشورهای اروپایی رای موافق فرانسه به عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد مورد توجه رسانهها و تحلیلگران قرارگرفت؛ این در حالیست که بریتانیا و سوئیس به این درخواست رای ممتنع دادند.
سفرای شش کشور از ۱۲ کشوری که به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد رای داده بودند به گفته مسئولان وزارت امور خارجه اسرائیل برای ابلاغ مراتب اعتراض تلآویو احضار شدهاند.
به گفته یک سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل، سفرای فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، مالت، اسلواکی و اکوادور در همین راستا احضار شده و قرار است اعتراض شدید دولت به آنها ابلاغ شود.
با این حال، مشخص نیست که چرا سفرای همه کشورهایی که در شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دادند، از جمله سفرای چین و روسیه مشمول این احضارها نمیشوند.
عباس: تشکیلات فلسطینی در روابط خود با ایالات متحده تجدید نظر میکند
محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی یک روز پس از آنکه واشنگتن درخواست رسمی فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل را وتو کرد، از بازنگری در روابط ایت تشکلیات با ایالات متحده خبر داد.
وی در گفتگو با خبرگزاری رسمی فلسطین تصریح کرد: تشکیلات خودگردان در رابطه خود با ایالات متحده «بازنگری» خواهد کرد.
آقای عباس در همین راستا افزود: رهبری فلسطین در روابط دوجانبه با ایالات متحده تجدید نظر خواهد کرد تا از منافع مردم، آرمان و حقوق فلسطینیان اطمینان حاصل کند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ادامه سخنان خود، ایالات متحده را به «حمایت از اشغالگری اسرائیل» متهم کرد و گفت: «ما دیگر از دیدگاههای منطقهای آمریکا پیروی نخواهیم کرد و یک راهبرد و دستور کار جدید و مستقل برای حفاظت از منافع ملی خود در پیش خواهیم گرفت.»
وی گفت: فلسطینیها گروگان سیاستهایی نخواهند ماند که شکست آنها را ثابت شده و در معرض دید کل جهان قرار گرفته است.
اسرائیل: «حمایت سیاسی از فلسطینیها پاداشی برای تروریسم است»
بر اساس آنچه در بیانیه وزارت خارجه اسرائیل آمده: هدف از این احضارها، ابلاغ پیامی «قاطع و روشن» با تاکید بر این نکته است که «حمایت سیاسی از فلسطینیها و به رسمیت شناختن دولت فلسطین، شش ماه پس از کشتار هفتم اکتبر، پاداشی برای تروریسم است.»
این احضارها در بحبوحه تشدید تنشها در خاورمیانه صورت میگیرد، منطقهای که از نگاه اسرائيل هرگونه اقدام در جهت به رسمیت شناختن فلسطین از سوی جامعه بینالمللی نوعی تشدید تنش و دامن زدن به درگیریهای طولانیمدت تلقی میشود.
اسرائیل همواره مخالفت قاطع خود را با عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام میکند و بر خطرات آنچه «ترویج تروریسم از طریق شناسایی سیاسی شتابزده» خوانده شده، تاکید دارد.
فلسطینیها روز جمعه در تلاشی مجدد، بار دیگر خواستار به رسمیت شناختن دولت خود توسط سازمان ملل به عنوان عضوی «مشروع و قانونی» شدند.
این درخواست در حالی مطرح شد که اکثر کشورهای جهان پیش از این فلسطین را به رسمیت شناختهاند. با این حال، این درخواست در رایگیری اخیر شورای امنیت بار دیگر شاهد وتوی ایالات متحده بود.
آمریکا که از حامیان اصلی اسرائیل به شمار میرود تاکنون به طور مداوم از حق وتوی خود برای ممانعت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل استفاده کرده است.