اداره ملی فضایی چین روز جمعه اعلام کرد که ماهواره «چوئِچیائو۲» با موفقیت در مدار قرار گرفته است. این ماهواره اول فروردین از استان هانیان در چین به فضا پرتاب شد و در تاریخ ۱۴ فروردین با اصلاح مسیر خود عملیات قرارگرفتن در مدار بیضی شکلش را آغاز کرد.
قرار است «چوئِچیائو۲» به عنوان پل ارتباطی میان عملیات روی زمین و ماموریت در سمت دور ماه عمل کند و مرحله جدیدی را در برنامه بلندمدت این کشور برای اکتشاف ماه رقم بزند.
سمت نزدیک ماه همیشه رو به زمین است و در مقابل، انتقال دادهها از سمت دور یا پنهان ماه غیرممکن است، زیرا هیچ خط دید مستقیمی بین ما و آن قسمت از ماه وجود ندارد.
این ماهواره سپس با موفقیت با کاوشگر «چانگای ۴» ارتباط برقرار کرد. این کاوشگر هم اکنون در حال انجام یک ماموریت اکتشافی در ماه است.
پس از آن، آزمایش ارتباط گیری با کاوشگر «چانگای ۶» که هنوز پرتاب نشده نیز موفقیتآمیز انجام شد.
مسئولان پروژه میگویند موفقیت ماموریت «چوئِچیائو ۲» بدین معناست که میتواند خدمات ارتباطی رلهای را برای کاوشگرهای بیشتری که برای ماموریتهای اکتشاف سطح ماه پرتاب میشوند، ارائه دهد.
ماهواره «چوئچیائو ۲» با وزن حدود ۱.۲ تن ارتباطی حیاتی بین سمت دور ماه و زمین ایجاد میکند.
مدار بسیار بیضوی آن به ماهواره کمک میکند تا ارتباطات زمین و ماه را بطور موثر و در عین صرفهجویی در سوخت انجام دهد.
ژانگ کوانگ، مهندس مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن در این باره میگوید: «با توجه به ماموریت فضایی بلندمدت خود، چوئچیائو ۲ با طول عمر طولانی هشت سال طراحی شده است تا تمام ماموریتهایش را تکمیل کند.»
این ماهواره جایگزین ماهواره چوئچیائو میشود که هنوز عملیاتی است.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید.
انتظار میرود کاوشگر «چانگای ۶» در شش ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی به فضا پرتاب شود. سپس چانگای ۷ و ۸، نمونههای ابتدایی یک ایستگاه تحقیقاتی در سطح ماه را تشکیل خواهد داد.