با توجه به گذشت ماهها از زمان شروع حملات شورشیان حوثی علیه کشتیهای باری و نظامی در دریای سرخ، به نظر میرسد که ذخایر پهپادها و موشکهای بالستیک ضد کشتی این گروه ته میکشد.
بر اساس برآوردی که توسط ژنرال الکسوس گرینکوویچ، فرمانده نیروی هوایی ستاد مرکزی ایالات متحده انجام شد، سرعت حملات حوثیها علیه شناورهای عبوری از دریای سرخ اندکی کاهش یافته است.
نیروهای شبهنظامی انصارالله (حوثیها) از زمان آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه، تقریباً به طور روزانه حملاتی را علیه کشتیهای تجاری و نظامی انجام دادهاند که منجر به کشته شدن دهها نفر شده است.
ژنرال گرینکوویچ به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که حملات تلافیجویانه و پیشدستانه مداوم نیروهای آمریکایی قطعا بر رفتار این شبه نظامیان تأثیر گذاشته است چرا که «سرعت کنونی انجام عملیات توسط آنها همان چیزی نیست که قبلا بوده است.»
اگرچه که این کاهش سرعت در پیشبرد عملیات حوثیها میتواند نشانهای از کاهش دخایر تسلیحات آنها باشد، اما این فرمانده آمریکایی قادر به تعیین موجودی دقیق زرادخانه حوثیها نبود.
وی اذعان داشت که ایالات متحده اطلاعات دقیقی از قابلیتهای حوثیها قبل از شروع حملات اخیر در دریای سرخ ندارد.
میزان عرضه از سوی ایران
به گفته آقای گرینکویچ، این واقعیت که ایران برخی از تسلیحات مورد نیاز حوثیها را تامین میکند، باعث شده تا ارزیابی میزان ذخایر تسلیحاتی باقیمانده برای حوثیها دشوارتر شود.
او گفت که شبهنظامیان حوثی تا کنون بیش از ۱۲ موشک بالستیک ضد کشتی شلیک کردهاند که خود این موضوع میتواند گواهی بر صحت تخمینهای قبلی واشنگتن باشد که گفته بود که ذخایر این نوع موشکها از «چند ده فروند» فراتر نیست.
وی همچنین گفت که برای برآورد دقیقتر از میزان ذخایر حوثیها باید درک بهتری از توانایی تهران برای تزریق مجدد به این گروه داشته باشیم.
این فرمانده آمریکایی تاکید کرد که «چالش [فعلی] این است که بفهمیم مقدار داشتههای اولیه آنها چقدر بوده است. به عبارت دیگر، آنها در زمان شروع حملات چقدر ذخایر تسلیحاتی داشتند؟» وی در عین حال گفت که آنها در عوض «خیلی خوب میدانند که به تا جه حد توانستهاند به داشتههای آنها ضربه بزنند و ارزیابیهای میزان موفقیت این حملات را هم دارند.»
او افزود: «منتهی عامل پیچیدهکننده، توانایی ایران در تامین مجدد آنها است.»
فشار از سوی ایران
ژنرال گرینکوویچ معتقد است که اگر فرض کنیم که ذخایر تسلیحاتی حوثیها رو به اتمام نیست، پس احتمالا فشار ایران به گروههای شبه نظامی منطقه برای کاهش حملات خود از سوی حوثیها هم رعایت شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که دیگر گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران حملات خود به پایگاههای آمریکا در خاورمیانه را پس از افزایش حملاتتلافی جویانه توسط نیروهای آمریکایی متوقف کردهاند.
اما این فرمانده آمریکایی این را هم متذکر شد که ماهیت گروه حوثیها را درک میکند و گفت که این گروه مستقلتر از سایر گروهها است و «آنچنان پاسخگوی دستورات تهران نیست.»
گرینکوویچ گفت حتی اگر فرض کنیم ایران حوثیها را تحت فشار گذاشته باشد یا بخواهد تدارکات آنها را قطع کند، اما هنوز زمان بیشتری لازم است تا چنین اقداماتی اثرات خود را داشته باشد.