نشریه نیویورک تایمز آمریکا میگوید همزمان با عملیات شب گذشته جنگندهها و بمبافکنهای ایالات متحده بر ضد مواضع شبهنظامیان وابسته به سپاه پاسداران در خاک سوریه و عراق، این کشور عملیاتی سایبری «علیه اهداف ایرانی» را انجام داده است.
این نشریه خبر حمله سایبری را به نقل از دو مقام رسمی آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود آورده است. جزئیات بیشتری از کم و کیف این عملیات منتشر نشده است.
پیشتر ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرده بود که جمعه شب در «اولین لایه» از واکنش تلافیجویانه نسبت به کشته شدن ۳ سرباز آمریکایی در حمله پهپادی نیروهای وابسته به ایران، با ۱۲۵ موشک نقطهزن، بمبهای دقیق و هدایتشونده به به بیش از ۸۵ هدف در خاک سوریه و عراق حمله کرده است. گزارشهای اولیه از کشتهشدن دستکم ۴۰ نفر بر اثر حملات آمریکا حکایت دارند.
همزمان وزارت خزانهداری آمریکا شش هکر نظامی ایرانی را به اتهام دست داشتن در حملات سایبری علیه شرکتهای زیرساختی آب در ایالات متحده تحریم کرد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک) در بیانیه خود گفته است این حملات که بیشتر آنها در اواخر سال گذشته اتفاق افتاده، منجر به قطع هیچ یک از خدمات زیرساختی حیاتی آمریکا نشده است.
این هکرها که خود را به عنوان گروهی از فعالان آماتور ضد اسرائیلی تحت نام «انتقامگیرندگان سایبری» (CyberAv3ngers) معرفی میکنند، بعد از حمله اسرائیل به غزه حملات آنلاین خود را علیه زیرساختهای اسرائیل و بهویژه سیستمهای آبی این کشور افزایش دادهاند.
بنابر اعلام مقامات آمریکایی این افراد «حمید همایونفال، حمیدرضا لشگریان، مهدی لشگریان، میلاد منصوری، رضا محمد امین صابریان و محمدباقر شیرینکار» نام دارند.
پیشتر آژانسهای اطلاعاتی در ایالات متحده این گروه را به عنوان زیرشاخهای از سپاه پاسداران شناسایی کرده و گفته بودند آنها در واحد فرماندهی سایبر-الکترونیک این نیرو فعالیت میکنند.
بر اساس بیانیه منتشر شده، این افراد در نفوذ به یک شرکت آب اسرائیلی به اسم «یونیترونیکس» و نمایشگر کنترلرهای آنها نقش داشتهاند.
در این حادثه که در اواخر ماه نوامبر سال گذشته رخ داد، هکرها به حسابهای مشتریان این شرکت در چندین ایالت آمریکا رخنه کردند و پیامی را گذاشتند که در آن نوشته شده بود: «شما هک شدید، مرگ بر اسرائیل. هر تجهیزات ‘ساخت اسرائیل’ هدف قانونی ما محسوب میشود».
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
به گفته آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا، بسیاری از مشتریان این شرکت هرگز رمز عبور پیشفرض خود را تغییر نداده بودند و هکرها از همین حفره امنیتی استفاده کرده بودند.
یک مقام رسمی ایالات متحده گفته بود که در جریان این حمله سایبری ۱۰ مرکز شامل اداره آب شهری آلیکوئیپا در ایالت پنسیلوانیا هک شده بودند.