NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

از همه جا رانده؛ ۲۵۰ پناهجوی روهینگیایی به مقصد نرسیده به دریا عودت شدند

مردم محلی اندونزی روز پنجشنبه ۱۶ نوامبر مانع پهلوگیری قایق مهاجران شدند
مردم محلی اندونزی روز پنجشنبه ۱۶ نوامبر مانع پهلوگیری قایق مهاجران شدند Copyright خبرگزاری فرانسه
Copyright خبرگزاری فرانسه
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ساکنان محلی در استان آچه اندونزی روز جمعه خبر دادند که نزدیک به ۲۵۰ پناهجوی روهینگیایی که روی یک قایق چوبی به صورت کاملا فشرده نشسته بودند، از غرب اندونزی دور شده و به دریا بازگردانده شدند.

آگهی

این گروه از اقلیت‌های روهینگیایی که تحت تعقیب و سرکوب دولت میانمار هستند، روز پنجشنبه به سواحل استان آچه در اندونزی رسیدند؛ اما مردم محلی به آن‌ها گفتند که نباید از قایق خود پیاده شوند. 

برخی از پناهجویان با زحمت زیاد تا ساحل شنا کردند ولی آن‌ها نیز مجبور شدند دوباره به قایق پر ازدحام خود باز گردند.

پس از اینکه از پایین آمدن این پناهجویان ممانعت صورت می‌گیرد، این قایق فرسوده ده‌ها کیلومتر دورتر، به سمت شمال آچه حرکت می‌کند. اما مردم محلی بار دیگر آن‌ها را مجبور کردند که در اواخر پنجشنبه به دریا برگردند.

برخی از سرنشینان این قایق گفته بودند که حدود سه هفته پیش از بنگلادش حرکت کرده‌اند.

مردم محلی در استان آچه مهاجران را مجبور کردند به قایق‌های خود بازگردند
مردم محلی در استان آچه مهاجران را مجبور کردند به قایق‌های خود بازگردندخبرگزاری فرانسه

روستاییان دیگر میزبان مهاجران نخواهند بود

هزاران نفر از اقلیت عمدتا مسلمان روهینگیا هر ساله در سفرهای دریایی طولانی و خطرناک و اغلب در قایق‌های بی‌دوام، برای رسیدن به مالزی یا اندونزی جان خود را به خطر می‌اندازند.

سيف الافودى، یکی از رهبران محلی شمال آچه روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما از حضور آن‌ها به ستوه آمده‌ایم، چرا که به محض اینکه پای آن‌ها به خشکی می‌رسد، گاهی اوقات بسیاری از آن‌ها فرار می‌کنند. یک سری مامور هستند که آن‌ها را می‌گیرند. اما این اسمش قاچاق انسان است.»

کریس لوا، مدیر «پروژه آراکان» سازمانی که مدافع حقوق روهینگیایی‌ها است، گفت که به نظر می‌رسد اقدام روستاییان در طرد پناهجویان با کمبود منابع دولت محلی برای اسکان پناهجویان مرتبط است. مضافا این که مردم محلی در آچه احساس می‌کنند که قاچاقچیان انسان از کشور اندونزی به عنوان یک نقطه ترانزیت به مالزی سو‌ء استفاده می‌کنند.» 

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

کریس لوا می‌گوید که سعی می‌کند بفهمد که این قایق پس از دور زدن به کجا رفته است، اما  «به نظر می‌رسد هیچکس نمی‌داند.»

آژانس پناهندگان سازمان ملل روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این قایق «در نزدیکی سواحل آچه» بوده و تعداد مسافران آن کمتر از حدود ۲۰۰ نفر برآورد شده است. این سازمان از اندونزی خواست تا پهلو گرفتن این قایق را تسهیل کند و به پناهندگان کمک ارائه دهد.

در این بیانیه اشاره شده که دست‌کم یک قایق دیگر نیز هنوز در دریا است و ممکن است کشتی‌های بیشتری از میانمار یا بنگلادش به سمت اندونزی حرکت کرده باشند.

«قایق مهاجران را تعمیر کردیم تا به دریا برگردند»

طرد پناهجویان و بازگشت به قایق در سفری نامعلوم به تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۲۳
طرد پناهجویان و بازگشت به قایق در سفری نامعلوم به تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۲۳خبرگزاری فرانسه

آقای الافودی از شمال آچه گفت که مردم محلی در روستاهای همجوار، قبل از این که قایق پناهجویان را در روز پنجشنبه به دریا برگردانند به سرنشینان مواد غذایی، پوشاک و سوخت دادند.

او گفت که پس از تلاش روهینگیاهایی برای غرق کردن قایق خودشان، برای ترغیب پناهجویان به بازگشت به دریا، مردم محلی قایق آن‌ها را تعمیر کردند.

الافودی از جمله افراد محلی بود که کشتی را از ساحل دور کرد و مطمئن شد که از منطقه خارج شده است.

به گفته مقامات محلی، نزدیک به ۶۰۰ پناهجوی روهینگیایی این هفته به غرب اندونزی رسیده‌اند که ۱۹۶ نفر از آن‌ها در روز سه‌شنبه و ۱۴۷ نفر نیز در روز چهارشنبه وارد اندونزی شده‌اند.

آگهی

از میانمار تا آرزوی رسیدن به مالزی

تحقیقات خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۲۰ میلادی حکایت از آن دارد که در عملیات قاچاق انسان که چند میلیون دلار تراکنش دارد و از کمپ بزرگ پناهجویان در بنگلادش تا اندونزی و مالزی را در بر می‌گیرد، خود اعضای جامعه روهینگیا نقشی کلیدی در قاچاق هموطنان خود دارند. 

بر اساس گزارش آژانس سازمان ملل متحد، گمان می‌رود بیش از ۲ هزار روهینگیایی در سال ۲۰۲۲ سفری پرخطر به کشورهای جنوب شرقی آسیا داشته‌اند.

برآورد می‌شود که نزدیک به ۲۰۰ روهینگیایی در سال گذشته در تلاش برای عبور از دریاهای مواج جان خود را از دست داده یا مفقود شده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بیش از ۶۰ نفر در پی غرق شدن قایق حامل پناهجویان در سواحل لیبی جان باختند

مرگبارترین سال برای مهاجران روهینگیا رقم خورد؛ داستان تکان‌دهنده نجات یافتگان چیست؟

کشف فسیل‌های ۷۰۰ هزار ساله انسان‌های اولیه که از «هابیت‌ها» هم کوتاه‌تر بودند