دادگستری سوئیس روز چهارشنبه درخواست یک سازمان غیردولتی که خواستار شفافیت بیشتر در مورد واردات طلا به این کشور شده بود را رد کرد. پالایشگاههای سوئیس به تنهایی حدود دو سوم طلای جهان را پردازش میکنند.
دادگاه فدرال، عالیترین دادگاه سوئیس، درخواست تجدیدنظر مطرح شده از سوی انجمن مردمان در معرض تهدید (اسپیام) که یک سازمان غیردولتی مستقر در شهر برن است را رد کرد. این سازمان میخواست مقامات آمار تجارت خارجی و جزئیاتی در مورد منشاء طلای وارداتی به سوئیس و تامینکنندگان آن را منتشر کنند.
کریستف ویدمر، یکی از مدیران این سازمان، در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه با ابراز ناامیدی از رای صادره گفت دادگاه فدرال مانع «فرصت ایجاد شفافیت بیشتر در مورد فعالیتی نسبتاً غیرشفاف» شد. این عدم شفافیت «خطر مهمی» برای سوئیس است.
ماهها پس از حمله به اوکراین، آژانس بلومبرگ فاش کرد، سه تن طلا از بریتانیا، که مبدا اصلی آن روسیه است، به طور مرموزی وارد سوئیس شده است، در پی انتشار این خبر، فشارها درباره شفافیت واردات طلا به این کشور افزایش یافت.
اخیراً، والکامبی، بزرگترین پالایشگاه سوئیس، به دلیل اختلاف نظر بر سر واردات طلا از دبی، از ادامه عضویت در تشکل صنفی، نماینده منافع این بخش در سوئیس صرفنظر کرد.
سازمان اسپیام در سال ۲۰۱۸ نیز خواستار عمومی شدن نام شرکتهایی شده بود که طلا به سوئیس صادر میکنند. در پی این درخواست پالایشگاههای بزرگ با این امر مخالفت و به دادگاه اداری فدرال شکایت کردند. در این پرونده دادگاه به نفع پالایشگاهها رای داد و عنوان کرد که اطلاعات درخواستی تحت پوشش رازداری مالیاتی قرار گیرد.
مدیر اسپیام به خبرگزاری فرانسه گفت که این سازمان پس از آن، درخواست تجدید نظر داد که دادگاه فدرال به دلیل محرمانه بودن اطلاعات مالیاتی روز چهارشنبه آن را رد کرد.
آقای ویدمر در ادامه افزود: «ما از اینکه درخواست ما به دلیل محرمانه بودن مالیات رد شد، تعجب کردیم، چونکه ما فقط (اطلاعات) را در مورد مقادیر و نام تاجران، تولیدکنندگان و خریداران درخواست کرده بودیم.».
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سوئیس محل چهار تا از بزرگترین پالایشگاههای طلای جهان است که شمش تولید میکنند. طلای فرآوری شده در این پالایشگاهها برای جواهرات، ساعت و همچنین قطعات الکترونیکی در نظر گرفته شده است.