آخرین تحولات جنگ اسرائیل و حماس در روز جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۱۰ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل میگوید نظامیان کشورش به شکلی «استثنایی» در عملیات تهاجمی خود علیه گروه حماس در نوار غزه پیشروی کرده است.
او پنجشنبه شب در مصاحبه با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» گفت: «ما به دنبال حکمرانی بر غزه نیستیم. دنبال اینکه آنجا را اشغال کنیم هم نیستیم بلکه میخواهیم برای غزه و خودمان آینده بهتری رقم بزنیم.»
نخستوزیر اسرائیل در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که کشورش «بدون آزادی گروگانها» با برقراری آتشبس موافقت نخواهد کرد. بنیامین نتانیاهو برنامه اسرائیل برای نوار غزه را «پاکسازی نظامی، پاکسازی از عناصر رادیکال و بازسازی» عنوان کرد.
آخرین تحولات جنگ اسرائیل و حماس در روز جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۱۰ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اسرائیل آمار کشتهشدگان خود در حمله ۷ اکتبر حماس را از ۱۴۰۰ نفر به ۱۲۰۰ نفر کاهش داد
وزارت خارجه اسرائیل میگوید «تروریستهای حماس با خونسردی تمام حدود ۱۲۰۰ نفر را به قتل رساندند و ۲۴۰ نفر از جمله نوزادان، کودکان، زنان و افراد مسن را ربودند.»

۱۲ کودک مبتلا به سرطان یا اختلالات خونی از غزه تخلیه شدند
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد که ۱۲ کودک مبتلا به سرطان یا اختلالات خونی به همراه بستگانشان از نوار غزه به کشورهای مصر و اردن منتقل شدند تا به درمان خود ادامه دهند.
در بیانیه این سازمان آمده است که «انتظار میرود کودکان بیشتری برای درمان سرطان تخلیه شوند».
به نوشته این سازمان، این کار با هماهنگی مقامات مصری، اسرائیلی، اردنی، فلسطینی و آمریکایی انجام شده است.
این خبر در حالی منتشر شده که در پی جنگ اسرائیل و حماس، دو بیمارستان تخصصی غزه برای بیماران سرطانی به شدت با کمبود دارو و تجهیزات همچنین لوازم ضروری پزشکی از جمله شیمی درمانی روبرو شدند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، قبل از جنگ اسرائیل و حماس، روزانه حدود ۱۰۰ بیمار برای درمان، به خارج از غزه ارجاع داده میشدند.

رئیس شورای اتحادیه اروپا: محاصره کامل غزه مغایر با قوانین بینالملل است
شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز آمریکا گفت: «مهم بود که اسرائیل تصمیماش برای سازماندهی وقفههای روزانه را اعلام کند، اما این به تنهایی کافی نیست. دیروز در پاریس، شاهد گردهم آمدن رهبران زیادی از سرتاسر جهان بودیم و تصمیم گرفتیم به حمایت بشردوستانه خود از مردم غزه بیافزاییم.»
او همچنین بار دیگر بر موضع اتحادیه اروپا در خصوص راهحل «دو کشور» اسرائیل و فلسطین تاکید کرد و گفت: «راه حل دو کشور بهترین تضمین برای ثبات بیشتر و امنیت بیشتر برای مردم اسرائیل، فلسطین و مردم منطقه خواهد بود.»
او همچنین در انتقاد از حمله حماس به اسرائیل گفت: «آنچه حماس مرتکب شده بدون تردید جنایت جنگی است، بسیار آشکار است که این حمله تروریستی هرگز قابل توجیه نیست. اما از طرف دیگر، ما هر کاری لازم باشد در ارتباط با اسرائیل انجام میدهیم تا آنها را متقاعد کنیم به حقوق بینالملل بشردوستانه ا حترام بگذارند. این نکته نیز حائز اهمیت است که بدانیم محاصره کامل همیشه با قوانین بینالملل در تناقض است و به همین دلیل میخواهیم دولت اسرائیل را متقاعد کنیم تا به قوانین بشردوستانه احترام بگذارد، چرا که قوانین بشردوستانه
نه تنها یک وظیفه اخلاقی، بلکه همواره یک وظیفه راهبردی است.»

هلال احمر فلسطین: سربازان اسرائیلی به سمت بیمارستان «قدس» تیراندازی کردند
جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کرد در جریان تیراندازی نیروهای اسرائیل به سمت بیمارستان «قدس» شهر غزه، یک نفر کشته و ۱۹ نفر زخمی شدند.
در بیانیه این مرکز آمده است که «درگیریهای شدید» ادامه دارد.

وزیر خارجه ایران: گسترش دامنه جنگ اجتنابناپذیر شده است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران شامگاه پنجشنبه در جریان گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه قطر گفت که «به دلیل گسترش شدت جنگ علیه ساکنان غیرنظامی غزه، اکنون گسترش دامنه جنگ اجتنابناپذیر شده است».
بنا بر اعلام خبرگزاری فارس، دو مقام ارشد همچنین در جریان این گفتگو، موضوعات مختلفی از جمله راههای سیاسی برای پایان بخشیدن به حملات اسرائیل، برقراری فوری آتشبس و ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه را به بحث گذاشتند.
خبرگزاری فارس همچنین به نقل از یک منبع نزدیک به جنبش حماس «از میانجیگری قطر برای برقراری آتشبس سهروزه در ازای آزادی ۱۲ اسیر نزد مقاومت در غزه» خبر داد.

روحانیون اندونزی برای تحریم شرکتهای مرتبط با اسرائیل فتوا دادند
هیأت عالی روحانیون اسلامی اندونزی برای نشان دادن همبستگی خود با مردم فلسطین، فتوایی صادر کردند و خواستار تحریم کالاها و خدمات شرکتهای حامی اسرائیل شدند.
در فرمان مذهبی شورای علمای اندونزی آمده است که مسلمانان در این کشور باید از مبارزۀ فلسطینیها علیه «تجاوز اسرائیل» حمایت کنند و دیگر اینکه حمایت از اسرائیل یا حامیان این کشور «حرام» و خلاف شرع اسلامی است.
در خاورمیانه نیز کمپینهایی برای تحریم برندهای غربی که حامی اسرائیل در جنگ با حماس هستند، تشکیل شده است.

شمار قربانیان در نوار غزه به بیش از ۱۱ هزار نفر افزایش یافت
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، اعلام کرد که شمار قربانیان در این باریکه به ۱۱۰۷۸ نفر رسیده است.
به گفته این مرکز، از این تعداد ۴۵۰۶ نفر کودک بودند که در این پنج هفته در جریان عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس کشته شدند.
بیش از ۲۷ هزار و ۴۰۰ نفر نیز در این جنگ زخمی شدند.

تانکهای اسرائیلی یکی از بیمارستانهای غزه را محاصره کردهاند
مصطفى الكلحلوت، رئیس بیمارستان «النصر» در شمال غزه به شبکه خبری «سیانان» آمریکا گفت که تانکهای اسرائیلی این بیمارستان را محاصره کردهاند و حملات به اطراف دیگر مراکز بهداشتی در نوار غزه نیز ادامه دارد.
او افزود که این اقدامات، جان کارکنان پزشکی را در قلمرو محاصرهشده به خطر انداخته است.
مصطفى الكلحلوت گفت: «ما کاملاً محاصره شدهایم، تانکهایی در خارج از بیمارستان وجود دارند و نمیتوانیم اینجا را ترک کنیم.»
این مجتمع بیمارستانی نزدیک به محله شیخ رضوان و اردوگاه الشطی است؛ جایی که درگیریهایی زمینی میان ارتش اسرائیل و نیروهای حماس گزارش شده است.
مصطفى الكلحلوت گفت: «ما نه برق داریم، نه برای بیماران اکسیژن داریم، نه دارو و نه آب داریم. ما از سرنوشت خود اطلاعی نداریم.»
تماس با او پس از آن انجام شد که حملاتی در نزدیکی دستکم دو بیمارستان دیگر در شمال غزه گزارش شد.
جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که یکی از داوطلبان آنها در اثر حملهای در نزدیکی بیمارستان «العوده» مجروح و دو آمبولانس نیز غیرقابل استفاده شده است.
ارتش اسرائیل درباره این حوادث اظهارنظری نکرده؛ اما بارها از غیرنظامیان خواسته است تا به سمت جنوب نوار غزه حرکت کنند. ارتش اسرائیل میگوید نیروهای حماس خود را در زیرساختهای غیرنظامی پنهان میکند و آنها «هر جا لازم باشد» به حماس حمله خواهند کرد.

نظرسنجی در اسرائیل: مردم عمدتا خواستار مذاکره برای آزادی گروگانها همزمان با ادامه جنگ هستند
نتایج یک نظرسنجی جدید در اسرائیل نشان داد که تعداد فزایندهای از اسرائیلیها میگویند که کشورشان باید فوراً مذاکرات با حماس را برای آزادی گروگانهای غزه آغاز کند اما باید در حین مذاکره، به جنگ نیز ادامه دهد.
تقریباً چهار نفر از هر ۱۰ اسرائیلی، یعنی معادل ۳۷ درصد از کل شرکت کنندگان در نظرسنجی «مؤسسه دموکراسی اسرائیل» مستقر در بیتالمقدس چنین عقیدهای داشتند.
۲۲ درصد از شرکت کنندگان نیز (تقریباً از هر پنج نفر یک نفر) گفتهاند که اسرائیل اصلاً نباید بر سر تبادل گروگانها در قبال آزادی اعضای زندانی حماس، مذاکره کند.
۱۰ درصد از پاسخ دهندگان نیز معتقد بودند که اسرائیل باید تنها زمانی مذاکره کند که جنگ تمام شده باشد و حدود ۲۱ درصد نیز میگفتند که اسرائیل باید فوراً مذاکرات را آغاز کند؛ حتی اگر به معنای توقف جنگ باشد.
این نظرسنجی طی روزهای ۵ و ۶ نوامبر از ۶۰۶ مرد و زن، بصورت آنلاین و تلفنی انجام شد. از این تعداد، حدود ۵۰۲ مصاحبه به زبان عبری و ۱۰۴ مصاحبه نیز به زبان عربی بوده است.

خشم مقامات برزیل از اسرائیل همزمان با خنثی سازی طرح حمله حزبالله در این کشور
بیانیهای که از سوی موساد (سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل) مبنی بر کمک به برزیل برای خنثی کردن طرح حمله حزبالله در این کشور منتشر شده، خشم مقامات برزیل را برانگیخته است.
برزیل روز چهارشنبه اعلام کرد که در چهارچوب عملیات انهدام یک گروه مشکوک به ارتباط با حزبالله که قصد حمله در خاک برزیل را داشت، دو نفر را دستگیر کرده است.
در واکنش به این خبر، موساد نیز با انتشار بیانیهای از پلیس برزیل تشکر و اعلام کرد که «با توجه به پسزمینه جنگ در غزه»، حزبالله به حمله به اهداف اسرائیلی، یهودی و غربی ادامه میدهد.
اما بیانیه موساد خشم فلاویو دینو، وزیر دادگستری برزیل را برانگیخت. او در شبکههای اجتماعی نوشت: «برزیل یک کشور مستقل است و هیچ نیروی خارجی به پلیس فدرال برزیل دستور نمیدهد».
آقای دینو مستقیما به هیچ بخش از بیانیه اسرائیل اشارهای نکرد و به نظر میرسد که او بیشتر از زمان، لحن و پیوندی که در این بیانیه میان طرح حمله حزبالله در برزیل با جنگ فعلی در غزه ایجاد شده، عصبانی است.
فلاویو دینو نوشت: «ما از همکاریهای بینالمللی قدردانی میکنیم، اما هر اقدام خارجی که با هدف هدایت پلیس برزیل انجام شود یا به دنبال استفاده از تحقیقات ما برای تبلیغات یا منافع سیاسی باشد را رد میکنیم. تحقیقات برزیل ربطی به درگیریهای بینالمللی ندارد.»
رویترز به نقل از یک منبع در پلیس فدرال برزیل نوشت دلیل عصبانیت دینو این است که بر اساس بیانیه موساد، به نظر میرسد برزیل از اسرائیل دستور میگیرد و ممکن است تصور شود که در جنگ غزه، از این کشور طرفداری می کند.
این تنشها در حالی روی داده که همچنان حدود ۳۰ شهروند برزیل در غزه گیر افتادهاند و وزارت خارجه برزیل این هفته به اسرائیل هشدار داد که اگر آسیبی به برزیلیهای گرفتار شده برسد، روابط دیپلماتیک دو کشور به خطر خواهد افتاد.
