تحولات ایران و جهان؛ وزیر کشور آلمان: پناهجویان می‌توانند پس از ۳ تا ۶ ماه وارد بازار کار شوند

خبرهای کوتاه روز
خبرهای کوتاه روز Copyright یورونیوز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین تحولات ایران و جهان را در روز چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۱ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی در قالب خبرهای کوتاه در این صفحه دنبال کنید.

آگهی

برای مشاهده اخبار کوتاه روز سه‌شنبه (۹ آبان/۳۱ اکتبر) اینجا را کلیک کنید.

فهرست عناوین خبری برگزیده روز:

01.11.2023
17:48

وزیر کشور آلمان: پناهجویان پس از ۳ ماه یا نهایتا ۶ ماه می‌توانند وارد بازار کار شوند

نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان درباره قوانین مهاجرتی جدید در این کشور گفت: «با تصویب قانون مهاجرت کارگران ماهر زمینه‌ای فراهم کردیم تا بتوانیم بهترین استعدادها را به آلمان فرا بخوانیم. در عین حال، باید از پتانسیل و صلاحیت حرفه‌ای افرادی که پیش‌تر در آلمان زندگی می‌کردند نیز به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. برای انجام این کار، ما باید آنها را در اسرع وقت وارد بازار کار کنیم.»

به گفته او بر اساس مقررات جدید «پناهجویان دست‌کم پس از سه ماه و حداکثر پس از شش ماه مجاز به کار خواهند بود که نسبت به ۹ ماه که پیش از این طول می‌کشید کاهش چشمگیری را شاهد بودیم.»

خانم فایزر درباره قوانین مرتبط با حوزه قاچاق انسان نیز گفت: «همانطور که می‌دانید مبارزه با جرم وحشیانه، ظالمانه و فاقد اصول اخلاقی اولویت اصلی من است. قاچاق جرم است و به همین دلیل است که اکنون در قالب قانون به آن پرداخته شده است. در آینده دست‌کم یک سال مجازات برای اکثر جرایم مرتبط با قاچاق اعمال خواهد شد. و در صورت قاچاق منجر به مرگ، حبس ابد نیز امکان پذیر خواهد بود.»

او تاکید کرد: «در تمامی موارد تخلفات قاچاق، پلیس حق دارد تلفن همراه افراد مشکوک به قاچاق را شنود کند تا از این مسیر بتوان شبکه آدم‌های پشت آن را کشف و در نهایت نسبت به از بین بردن شبکه‌های ناجوانمردانه قاچاق اقدام کند» 

قوانین مهاجرتی جدید وضع شده در آلمان بیش از هر چیز مربوط به افرادی است که در حال حاضر در خاک آلمان به سر می‌برند. 

01.11.2023
17:21

ایران به‌دنبال تاسیس پایگاه تحقیقاتی در قطب جنوب با کمک سپاه و ارتش است

در حالی که یک ماه پیش شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در یک برنامه زنده تلویزیونی گفته بود که ایران یک «پایگاه دائمی» در قطب جنوب احداث خواهد کرد، این بار حسین فرجامی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی  گفت که تهران به دنبال تاسیس پایگاه تحقیقاتی در قطب جنوب است. 
وی افزود: «بر اساس معاهده جنوبگان، تنها راه حضور کشورها انجام تحقیقات قابل توجه است، این مورد در دستور کار کشور ما قرار دارد، در واقع تبدیل شدن به یک عضو مشورتی در جنوبگان و تأسیس مرکز تحقیقاتی از جمله اهداف کشور ما برای حضور در جنوبگان هستند.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده یک ماه پیش در واکنش به اظهارات دریادار شهرام ایرانی، گفته بود: «من فکر می‌کنم که بیشتر شبیه لقمه بزرگتر از دهان است.» وی اضافه کرده بود: «قطب جنوب باید به عنوان پایگاهی برای اکتشافات صلح‌آمیز و تحقیقات علمی محفوظ باقی بماند. ما به صراحت با هرگونه تلاش برای نظامی کردن قطب جنوب مخالفیم.»
با این حال مرتضی توکلی، رئیس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی می‌گوید که «نیروی دریایی سپاه و ارتش هم در این مسیر به ما کمک می‌کنند.»

01.11.2023
14:00

شبه‌نظامیان وابسته به داعش ۱۷ نفر را در نیجریه به اتهام عدم پرداخت «مالیات بر دام» کشتند

ده‌ها جنگجوی وابسته به شاخه آفریقای غربی گروه دولت اسلامی روز دوشنبه با حمله مسلحانه به یک روستای دورافتاده در شمال شرق نیجریه ۱۷ نفر را کشتند و ۵ نفر دیگر را نیز زخمی کردند.

مهاجمان اهالی منطقه را، که از طریق کشاورزی و گله‌داری زندگی می‌کنند، به خودداری از پرداخت مالیات بر احشام متهم کرده بودند.

پلیس محلی تعداد قربانیان را ۲۰ نفر اعلام کرده و گفته است تروریست‌ها پیش از فرار بخشی از روستا را با خاک یکسان کرده‌اند.

ستیزه‌جویان و گروه‌های مسلح در مناطق دورافتاده نیجریه گاهی اوقات به عنوان راهی برای اعمال کنترل و جمع‌آوری کمک‌های مالی، از جوامع محلی تقاضای «مالیات» می‌کنند.

مهمات و سلاح‌های ضبط شده از شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در نیجریه. عکس: آسوشیتد پرس
01.11.2023
13:37

رئیس‌جمهوری آلمان برای جنایات دوران استعمار در تانزانیا طلب بخشش کرد

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، روز چهارشنبه با ابراز «شرمساری» از جنایات مرتکب‌شده توسط سربازان این کشور در دوران استعمار در تانزانیا متعهد شد که آگاهی عمومی را نسبت به این اتفاق در کشورش افزایش دهد.

آقای اشتاین‌مایر که از موزه «ماجی ‌ماجی» در شهر سانگی تانزانیا دیدن می‌کرد، گفت: «من می‌خواهم برای کاری که آلمانی‌ها در اینجا با اجداد شما کردند طلب بخشش کنم.»

تانزانیا که بخشی از قلمروی آفریقای شرقی حکومت آلمان در اوایل قرن بیستم میلادی به شمار می‌رفت، شاهد یکی از خونین‌ترین قیام‌های تاریخ استعمار بین سال‌های ۱۹۰۵ تا ۱۹۰۷ بود.

کارشناسان می‌گویند بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت بومی این کشور در جریان موسوم به «شورش ماجی ماجی» به طرز وحشیانه‌ای کشته شدند. این کشتار عمدتاً با تخریب سیستماتیک مزارع و روستاها توسط سربازان آلمانی اتفاق افتاد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان. عکس: آسوشیتد پرس
01.11.2023
12:19

اعزام ۴۳ هواپیما و ۷ کشتی جنگی چین به آب‌های منطقه؛ تایوان سامانه موشکی خود را فعال کرد

تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که چین ۴۳ جنگنده و هفت کشتی جنگی را به آب‌های نزدیکِ این جزیره خودگردان فرستاده است.

وزارت دفاع تایوان گفت که این تعداد هواپیما و کشتی در ۲۴ ساعت گذشته اعزام شده و ۳۷ فروند از این جنگنده‌ها از خط میانه در تنگه تایوان عبور کرده‌اند که چین دیگر آن را به عنوان یک مرز غیررسمی بین طرفین نمی‌شناسد.

در این بیانیه آمده است که تایوان سامانه‌های موشکی خود را فعال کرده و آماده پاسخ‌گویی به هرگونه تجاوز احتمالی ارتش چین است.

پرچم تایوان؛ عکس از آسوشیتدپرس
01.11.2023
11:42

تحصن دو روزه در زندان اوین برای اعزام نرگس محمدی به بیمارستان

خانواده نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، روز چهارشنبه با انتشار پیامی در صفحه رسمی او در اینستاگرام خبر داد: «روزهای هشتم و نهم آبان تعدادی از هم بندی‌های نرگس محمدی به همراه او در حیاط زندان اوین تحصن کردند. این تحصن در اعتراض به ممانعت از اعزام نرگس به بیمارستان قلب به دلیل سر نکردن روسری بوده است.»

در ادامه این پیام آمده است: «روز نهم آبان رئیس بهداشت و درمان سازمان زندان‌ها، رئیس بهداری اوین، معاون سلامت اوین و پزشک‌متخصص قلب از بیمارستان رجایی برای معاینه نرگس و انجام اکو به داخل بند زنان زندان اوین آمدند . به دلیل سر نکردن روسری، زندان حتی حاضر نشد نرگس را به بهداری زندان منتقل کند و پزشک بیمارستان رجایی، ناچار دستگاه اکو را از بیمارستان با خودش به داخل بند زنان آورد.» 
مطابق اعلام خانواده خانم محمدی، «پس از انجام اکو پزشک متخصص قلب کتبا اعلام کرد: بر اساس  آنژیوگرافی سال ۱۴۰۰ در بیمارستان ایرانمهر دو رگ با گرفتگی ۵۰ در صد و یک رگ با گرفتگی ۷۵ درصد وجود داشته است. در رگ با گرفتگی ۷۵ در صد استنت کار گذاشته شده بود. ولی اکو روز ۹ ابان ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که فشار ریه بالا است و دو رگ دیگر در وضعیت مناسبی نیستند و به طور اورژانسی می‌بایست ۱- سی تی انژیو از قلب و ۲- سی تی اسکن از ریه انجام شود.»

خانواده خانم محمدی در این پیام یادآور شد: «روز هشتم‌ آبان رییس زندان اعلام کرد حسب دستور مقامات مافوق اعزام به بیمارستان قلب بدون روسری ممنوع است و اعزام برای دومین بار لغو شد.»

نرگس محمدی؛ عکس از خبرگزاری فرانسه

01.11.2023
08:35

طرح تازه دولت اردوغان برای خارج کردن ترکیه از فهرست خاکستری اف‌ای‌تی‌اف

ترکیه در حال آماده‌سازی قوانین جدیدی در خصوص دارایی‌های رمزنگاری شده (رمز ارزها) است تا یک سازمان بین‌المللی دیده‌بان جرایم سازمان یافته و پولشویی را برای خروج این کشور از «فهرست خاکستری» خود متقاعد کند.

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در سال ۲۰۲۱ ترکیه را به فهرستی خاکستری خود افزود. مهمت شیمشک، وزیر دارایی دولت رجب طیب اردوغان، سه‌شنبه شب در سخنرانی خود در کمیسیون پارلمانی ترکیه گفت که گزارش تازه اف‌ای‌تی‌اف نشان می‌دهد که قوانین پولی و مالی ترکیه تنها با یکی از ۴۰ استاندارد این سازمان کاملا مطابقت ندارد.

او گفت: «تنها موضوع باقی مانده در محدوده انطباق فنی، مربوط به دارایی‌های رمزنگاری شده است. ما در اسرع وقت یک لایحه در مورد دارایی‌های رمزنگاری شده به مجلس ارائه خواهیم کرد و پس از تصویب آن دیگر دلیل فنی برای حضور ترکیه در فهرست خاکستری وجود نخواهد داشت.»

مهمت شیمشک؛ عکس از آسوشیتدپرس

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحولات ایران و جهان: نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد؛ «متهم امنیتی» در جریان محاکمه در دادگاه جان باخت

تحولات ایران و جهان؛ بیست و شش بهایی در ایران به ۱۲۶ سال زندان محکوم شدند

تحولات ایران و جهان؛ مسکو: روابط با تهران در فضایی متکی بر اعتماد تقویت می‌شود