آخرین تحولات ایران و جهان را در روز سهشنبه ۹ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی در قالب خبرهای کوتاه در این صفحه دنبال کنید.
برای مشاهده اخبار کوتاه روز دوشنبه (۸ آبان/۳۰ اکتبر) اینجا را کلیک کنید.
فهرست عناوین خبری برگزیده روز:
موزه باستانشناسی کاتالونیا میزبان بازدیدکنندگان برهنه بود
موزه باستانشناسی کاتالونیا در بارسلون درهای خود را به مدت ۹۰ دقیقه بر روی بازدیدکنندگان برهنه گشود.
این اقدام در پی همکاری مشترک این موزه اسپانیایی با باشگاه برهنهگرایی کاتالونیا صورت گرفت. بازدیدکنندگان در طول این بازدید ۹۰ دقیقهای از عکسهایی از مجسمههای برهنه دیدن کردند.
تنها پوشش بازدیدکنندگان کفشهایی بود که به پا داشتند.
رابرت دنیرو ادعای دستیار سابقش مبنی بر «تبعیض جنسیتی» را در دادگاه رد کرد
رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس آمریکایی روز دوشنبه در پی شکایت دستیار سابقش در دادگاه حضور یافت.
دستیار سابق برنده دو جایزه اسکار مدعی است که رابرت دنیرو به عنوان رئیسش فردی «سوءاستفادهگر» بود و «تبعیض جنسیتی» اعمال میکرد.
شاکی پرونده درخواست ۱۲ میلیون دلار خسارت کرده است. رابرت دنیرو، ۸۰ ساله، ادعای دستیار سابقش را رد کرده است.

نخستوزیر مونتهنگرو کشورش را در میان نامزدهای عضویت در اتحادیه اروپا پیشتاز دانست
میلویکو اسپایچ، نخستوزیر جدید مونتهنگرو میگوید پیشرفت کشورش از دیگر نامزدها برای عضویت در اتحادیه اروپا بیشتر بوده است.
نخستوزیر مونتهنگرو این سخنان را در جریان بازدید اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا از کشورش بیان کرد. وی افزود که مونتهنگرو سیاست خارجی و امنیتی خود را با اتحادیه اروپا تطبیق داده است و سیاستی «اصلاحگرا» را دنبال میکند.
سفر رئیس کمیسیون اروپا به مونتهنگرو در چهارچوب بازدید چهار روزه او از هفت کشور غرب منطقه بالکان انجام شد.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل: روسیه مسئول حمله موشکی مرگبار روز پنج اکتبر در اوکراین بود
دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز سهشنبه گفت به «دلایلی معقول» دست یافته است که روسیه مسئول حمله موشکی به روستای هروژا در اوکراین بود.
این نهاد مدافع حقوق بشر براساس دو ماموریت حقیقتیابی در هروژا به یافتههای منتشرشده در گزارش خود رسیده است. در حمله روز پنج اکتبر به کافهای در هروژا در اوکراین ۵۹ نفر کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه هنوز به گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد واکنش نشان نداده است.

مقامهای زندان در ایران از اعزام بدون روسری نرگس محمدی به بیمارستان ممانعت کردند
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، روز سهشنبه با انتشار پیامی در صفحه رسمی خانم محمدی در اینستاگرام نوشت: «تا کنون دو بار از اعزام نرگس محمدی ممانعت شده است او باید در تحت مراقبت توسط پزشک معالج قرار بگیرد. این تاخیر عواقبی برای سلامت نرگس دارد، که مسولیت آن با حکومت است.»
صفحه رسمی نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، روز دوشنبه اعلام کرد: «امروز ۸ آبان ماه ۱۴۰۲ نرگس محمدی برای دومین بار از ۱۳ شهریور برای اعزام به بیمارستان و انجام سی تی اسکن ریه و اکو قلب به دفتر بند زنان فراخوانده شده و به دلیل سر نکردن روسری، اجازۀ خروج از زندان به او داده نشده است.»
در ادامه این پیام آمده بود: «نرگس و تعدادی از هم بندی هایش از ساعت ۹ صبح در حیاط زندان ایستاده اند تا اعزام انجام شود. طبق اظهار نظر رئیس بند زنان، دادستان دستور داده تحت هیچ شرایطی او بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود. نرگس و هم بندی هایش هنوز در حیاط زندان ایستادهاند.»
بر پایه پیام منتشر شده در صفحه رسمی خانم محمدی در اینستاگرام، «نرگس اعلام کرده، جمهوری اسلامی در مورد مهسا ژینا امینی و آرمیتا گراوند نشان داد که به دلیل مخالفت زنان با سر کردن حجاب اجباری، جانشان را میگیرد و من علیرغم نیاز و ضرورت اعزام به بیمارستان قلب ، حاضر به سر کردن روسری نیستم و مسئولیت جان من با حکومت زن ستیز دینی استبدادی است.»
روزنامه کیهان: عملکرد جریان اصلاحات در ایران با اسرائیل درهمتنیدگی و پیوستگی داشته و دارد
روزنامه کیهان که مدیر مسئول آن نماینده علی خامنهای، رهبر ایران، در موسسه کیهان است، در سرمقاله شماره روز سهشنبه خود به قلم «محمد عماد اعرابی» نوشت: «یک نگاه اجمالی به حوادث دهههای اخیر ایران کافی است تا ببینیم جریان اصلاحات غالبا با رژیم صهیونیستی [اسرائیل] به یک نقطه مشترک رسیده است. ما دسترسی به اسناد پنهان نداریم و البته احتیاجی به آن هم نیست، چون تشخیص درهمتنیدگی و پیوستگی عملکرد این جریان بدسابقه داخلی با اسرائیل نیازی به اسناد پنهان ندارد.»
نویسنده این سرمقاله با مرور اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۱۳۸۸ و جنبش زن، زندگی، آزادی، همچنین برخی اظهارنظرهای چهرههای منتسب به اصلاحطلبان و نیز مطلبی در روزنامه خرداد، چاپ ۲۰ دی ماه ۱۳۷۷، نتیجه گرفته که این جریان سیاسی همواره از بدو شکلگیری در آستانه انتخابات سال ۱۳۷۶ و انتخاب محمد خاتمی به عنوان رئیس جمهوری ایران همراستا با ایدهها و منافع اسرائیل موضعگیری و اقدام کرده است.
در نتیجهگیری سرمقاله روزنامه کیهان هم آمده است: «پاک کردن سابقه خیانتبار یک جریان سیاسی داخلی به آرمان فلسطین با خون شهدای امروز غزه بدترین انتخابی است که مسئولان سیاسی و رسانهای کشور میتوانند انجام دهند.»

دیوان عالی دادگستری ونزوئلا نتایج انتخابات مقدماتی اپوزیسیون را به رسمیت نشناخت
دیوان عالی دادگستری ونزوئلا اعلام کرد که با وجود توافق انتخاباتی بین دولت و اپوزیسیون که به هر طرف اجازه میدهد نامزد اصلی و نهایی خود را انتخاب کند، نتایج انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری مخالفان را که در ماه جاری برگزار شد، به حالت تعلیق درآورده است.
این حکم میتواند خشم ایالات متحده را برانگیزد، وزارت خارجه ایالات متحده پیشتر گفته است که اگر دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، ممنوعیت فعالیت سیاسی برخی از نامزدهای مخالف را لغو و زندانیان سیاسی و آمریکاییهای «به اشتباه بازداشت شده» را تا پایان نوامبر آزاد نکند، تحریمهای اقتصادی خود علیه این کشور را بازگرداند.
این تصمیم دیوان عالی که اپوزیسیون آن را بازوی دولت میداند، پس از آن صادر شد که دادستان کل هفته گذشته اعلام کرد که دفتر او در حال تحقیق درباره تخلفات انتخاباتی و جرایم مالی است. اپوزیسیون و برنده انتخابات مقدماتی، ماریا کورینا ماچادو، بارها تاکید کردهاند که انتخابات ۲۲ اکتبر شفاف و منصفانه بوده است.
انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد.

حمله پهپادی به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق
یک منبع امنیتی و یک منبع دولتی روز سهشنبه به رویترز گفتند که دو پهپاد مسلح پایگاه هوایی عین الاسد در عراق را که میزبان نیروهای آمریکایی و سایر نیروهای بینالمللی در غرب این کشور است، هدف قرار دادند.
این منابع گفتند که این حمله در ساعات اولیه روز سهشنبه رخ داده، تلفات یا خسارتی در پی نداشته است. گروهی به نام «مقاومت اسلامی عراق» مسئولیت حمله روز سهشنبه را برعهده گرفته است.
روز دوشنبه نیز چهار گلوله کاتیوشا به سمت پایگاه عینالاسد شلیک شده بود.

درگیریهای مسلحانه در نزدیکی مرز چین هزاران نفر را آواره کرد
رسانههای دولتی چین روز سهشنبه پس از درگیری بین گروههای مسلح قومی و ارتش در میانمار اعلام کردند که وزیر امنیت عمومی چین با حکومت نظامی میانمار درباره برقراری صلح در امتداد مرز مشترکشان گفتگو کرده است.
بنا بر گزارشها، هزاران نفر آواره شدهاند و برخی از آنها به چین رفتهاند. سه گروه مسلحِ ارتش آزادیبخش ملی تاانگ (TNLA)، ارتش آراکان (AA) و ارتش اتحاد ملی دموکراتیک میانمار (MNDAA)که برای خودمختاری میجنگند، حملات هماهنگ شده ای را علیه حکومت نظامی میانمار انجام دادند و به دنبال به دستگیری کنترل شهرها بودند.
این سه گروه اعلام کردند که تا کنون موفق به تصرف چندین پست نظامی و جاده کلیدی شدهاند.
