جنگ اسرائيل و حماس در حالی وارد بیستمین روز خود میشود که ارتش اسرائیل «عملیات زمینی هدفمندی» را با تانک و پیادهنظام در بخشی از شمال غزه انجام داد. به گفته حماس شمار قربانیان حملات اسرائيل به غزه از ۷ هزار نفر فراتر رفته و نزدیک به ۵ هزار تن از قربانیان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
وزیر خارجه ایران وارد نیویورک شد. بریتانیا و آمریکا قطعنامه پیشنهادی روسیه را رد کردند و روسیه و چین هم قطعنامه آمریکا را وتو کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد «برداشت جانبدارانه» از سخنانش در باره حماس را شوکه کننده توصیف کرد. وزیر امور خارجه اسرائیل گفته بود «شرم بر او [گوترش] باد».
اسرائیل میگوید حصول به اجماع برای حمله زمینی به غزه قریبالوقوع است، حملهای که فرانسه آن را اشتباه خواند.
آخرین آمار تلفات جانی در غزه ۷ هزار و ۲۸ نفر و در اسرائیل ۱۴۰۰ نفر و شمار گروگانهای حماس ۲۲۴ نفر اعلام شده است.
سازمان ملل اعلام کرد که دیگر هیچ مکانی در غزه امن نیست؛ این در حالیست که صدها هزار نفر به رغم هشدارهای اسرائیل هنوز شمال غزه را ترک نکرده و در پناهگاهها زیر حملات سنگین هوایی و موشکی به سر میبرند.
ایالات متحده و کشورهای بزرگ اروپایی همچنان به حمایت از اسرائیل و تاکید بر حق این کشور در دفاع از خود اصرار دارند، حال آنکه بسیاری نسبت به فراگیر شدن دامنه این جنگ در منطقه و حتی فراتر از آن هشدار دادهاند.
ولادیمیر پوتین نسبت به گسترش جنگ هشدار داد و رئیس جمهوری ترکیه اتحادیه اروپا و شورای امنیت را به دلیل چشمپوشی بر «جنایات اسرائيل» به چالش کشید.
سفر نمایندگانی از حماس و ایران به روسیه که برای نخسین بار پس از حمله هفت اکتبر به اسرائیل صورت میگیرد توجه رسانههای غربی را به خود جلب کرده است.
**
برای اطلاع از اخبار دیروز چهارشنبه اینجا را کلیک کنید و آخرین تحولات جنگ غزه در روز پنجشنبه ۲۶ اکتبر برابر با ۴ آبان را در صفحه زیر دنبال کنید.
پیشنهاد تلویحی امیرعبداللهیان برای معاوضه گروگانهای غیرنظامی اسرائيلی با ۶ هزار فلسطینی زندانی
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران میگوید جمهوری اسلامی در کنار ترکیه و قطر آمادگی دارد برای آزادی زندانیان غیرنظامی که حماس در اختیار دارد، اقدامات لازم را انجام دهد.
وزیر امور خارجه ایران که برای حضور در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل مربوط به جنگ حماس و اسرائيل به نیویورک رفته البته در ادامه اضافه کرد که جامعه جهانی نیز باید برای آزادی ۶ هزار زندانی فلسطینی که در زندانهای اسرائيل در حبس هستند، تلاش کند.
به عبارت دیگر امیرعبداللهیان پیشنهاد داده گروگانهای اسرائيلی در دست حماس با ۶ هزار فلسطینی که در اسرائيل در حبس هستند معاوضه شوند.
وزیر خارجه ایران در همین حال ضمن انتقاد از هر گونه تلاش برای عادی سازی روابط کشورها با اسرائیل تصریح کرد که «آمریکا مدیریت جنگ را در دست دارد».

سفیر فلسطین در سازمان ملل: چرا برای اسرائيلیها اینقدر دل میسوزانند؟ مشکل ما چیست؟
ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد طی سخنانی در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار توجه بیشتر جهان و اقدام فوری برای توقف کشتار فلسطینیان در غزه شد.
وی حملات اسرائيل به غیرنظامیان در غزه را «جنایت جنگی» خواند و تاکید کرد که هیچ چیز توجیه کننده چنین «جنایاتی» نیست.
سفیر فلسطین در بخش دیگری از سخنان خود به طرح این سوال پرداخت که «چرا اینقدر برای اسرائیل دل میسوزانند اما برای ما (فلسطینیان) نه؟ مشکل چیست؟ آیا ایمان ما، رنگ پوست و یا ملیت ما اشتباهی است؟»
وی سپس افزود: برای میلیون ها فلسطینی دیگر خانهای برای بازگشت وجود ندارد. برای هزاران نفر، هیچ خانوادهای باقی نمانده است که اعضای آن در آغوش بگیرند.»
ریاض منصور تاکید کرد: اسرائيل گمان میکند اگر به اندازه کافی از حماس سخن بگوید، جهان به راحتی با محو کردن (کل خانوادههای فلسطینی) از روی زمین کنار میآید.

حماس: حدود ۵۰ گروگان اسرائیلی از زمان آغاز حملات به غزه کشته شدهاند
شاخه نظامی جنبش حماس روز پنجشنبه اعلام کرد که به نظر میآید نزدیک به ۵۰ گروگان اسرائیلی از زمان آغاز حملات اسرائيل به غزه تاکنون کشته شده باشند.
گروه اسلامگرای فلسطینی در پیامی تلگرامی نوشت: «برآورد گردانهای قسام حکایت از آن دارد که شمار گروگانهای صهیونیستی که بر اثر بمباران و کشتار صهیونیستها در نوار غزه کشته شدهاند نزدیک به پنجاه نفر رسیده است.»
حماس که از واژه «صهیونیست» برای نام بردن از اسرائیلیها استفاده می کند، پیشتر حدود ۱۰ روز پیش نیز از کشته شدن ۲۲ گروگان در جریان بمبارانهای غزه خبر داده بود.
سخنگوی ارتش اسرائیل روز پنجشنبه تعداد گروگانهای شناسایی شده را که به دست حماس اسیر شدهاند ۲۲۴ نفر اعلام کرد؛ در حالی که آمار قبلی ارائه شده در این خصوص از اسارت ۲۲۲ نفر حکایت داشت.
آمار رسمی؛ ۳۵ فرانسوی در حمله حماس به اسرائيل کشته و ۹ نفر مفقود شدند
بر اساس گزارش رسمی تازهای که روز پنجشنبه از سوی دولت فرانسه در اختیار رسانههای قرار گرفت ۳۵ شهروند این کشور در حمله هفت اکتبر حماس به اسرائیل کشته و ۹ نفر نیز مفقود شدهاند.
در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است: «از مرگ غمانگیز شمار دیگری از اتباع فرانسوی که تعداد قربانیان فرانسوی حملات تروریستی حماس به اسرائيل را به ۳۵ نفر افزایش داده است، ابراز تاسف میکنیم.»
نمایندگان حماس و ایران عازم مسکو شدند
خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای روس از سفر نمایندگان حماس و ایران به مسکو برای گفتگو با مقامات روسیه خبر دادند.
وزارت خارجه روسیه نیز دقایقی پیش تایید کرد که نمایندگان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در حال حاضر بازدید از مسکو هستند.
این برای نخستین بار پس از حمله غافلگیرکننده و مرگبار هفتم اکتبر به اسرائيل است که نماندگان حماس به روسیه سفر میکنند.
از سوی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی دیپلماسی روسیه نیز سفر علی باقری کن، معاون وزیر امور خارجه ایران به کشورش را مورد تایید قرار داد.
وی که پیشتر از حضور نمایندگان جنبش فلسطینی حماس در مسکو خبر داده بود نسبت به دستور کار این سفر و محور گفتگوهای در نظرگرفته شده اطلاعاتی ارائه نداد.
گروگانهای حماس؛ کالسکههای خالی مقابل برج ایفل برای درخواست آزادی کودکان
در اقدامی از سوی جامعه یهودیان فرانسه برای درخواست آزادی کودکان به گروگان گرفته شده توسط حماس در حمله روز هفتم اکتبر، ۳۰ کالسکه خالی که روی هر یک تصویر یک کودک قرار داشت مقابل برج ایفل پاریس به نمایش گذاشته شد.
یوناتان آرفی، رئیس شورای نمایندگی مؤسسات یهودی فرانسه در خصوص این ابتکار به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما میخواهیم با یادآوری نام و چهره این ۳۰ کودک و نوجوان، قلب و وجدان افراد را تحت تاثیر قرار دهیم. این اقدام با هدف «آزادی این کودکان» صورت گرفته است.
وی خواستار اقدام «سریع و قهری» فرانسه در فعال کردن اهرم دیپلماتیک برای آزادی گروگانها شد و تأکید کرد: «فرانسه ابزارهای مختلفی برای مداخله دارد، اما به ویژه روابط ممتاز پاریس با قطر، مصر و ترکیه میتواند اهرم فشاری بر حماس (برای آزاد کردن گروگانها) باشد.
تصاویر ماهوارهای شمال غزه پیش و پس از بمبارانهای اسرائیل میزان تخریب شهر را نشان میدهد
حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه، که در روزهای گذشته افزایش داشته، عملیات امدادرسانی را مختل و محلههای کامل را با خاک یکسان کرده است.
شرکت فناوری ماکسار -Maxar Technologiesـ تصاویر ماهوارهای نوار غزه پیش و پس از حملات اسرائیل در شمال نوار غزه را منتشر کرده است.
جنگی که پنجشنبه وارد بیستمین روز خود شد برای طرفین به خونینترین درگیری در میان درگیریهای این دو منطقه تبدیل شده است.
وزارت بهداشت غزه که توسط گروه حماس اداره میشود اعلام کرده است که تا کنون بیش از ۷ هزار فلسطینی کشته و بیش از ۱۸ هزار نفر زخمی شدهاند.
در کرانه باختری نیز، اسرائیلیها تا کنون ۱۰۰ فلسطینی را کشته و هزار و ۶۵۰ نفر را زخمی کردهاند.
اسرائیل نیز روز چهارشنبه با بازشماری تعداد گروگانهای در دست حماس، این رقم را به ۲۲۲ نفر افزایش داد، چرا که به نظر میرسد چندین شهروند کشورهای ثالث از شمارش جا مانده بودند.
شبهنظامیان حماس تا کنون ۴ گروگان را آزاد کردهاند.
تل آویو روز پنجشنبه شاهد تظاهرات بستگان گروگانها و درخواست برای آزادی آنها بود.
تصاویر ماهوارهای شمال غزه پیش و پس از بمبارانهای اسرائیل میزان تخریب شهر را نشان میدهد
— euronews فارسی (@euronews_pe) October 26, 2023
🔗جزئیات بیشتر در صفحه پوشش زنده آخرین تحولات مربوط به جنگ اسرائیل و حماس در وبسایت یورونیوز: https://t.co/RwTRtibEDxpic.twitter.com/xl7txhQkWT
اردوغان: حملات اسرائيل از آستانه «دفاع از خود» خارج و به «بربریت» تبدیل شده است
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه با انتقاد شدید نسبت به آنچه در غزه میگذرد، حملات اسرائیل به این بخش محاصره شده از سرزمینهای فلسطینی را «وحشیانه» خواند.
آقای اردوغان معتقد است که حملات اسرائیل به غزه مدتهاست از آستانه «دفاع از خود» عبور کرده و به «ظلم، وحشیگری، کشتار و بربریت» آشکار تبدیل شده است.
به گزارش الجزیره، رئیس جمهوری ترکیه در بخشی از سخنان خود مدعی شد که کشورهای غربی به قوانین بینالمللی پایبند نیستند زیرا خون ریخته شده در غزه «خون مسلمانان» است.
وی در همین راستا تاکید کرد که کشورهای غربی به جای دعوت به خویشتن داری، از اسرائیل حمایت بی قید و شرط می کنند.
رجب طیب اردوغان سپس با اشاره به آمار سازمان ملل متحد مبنی بر آواره شدن دست کم ۶۰۰ هزار فلسطینی در غزه و نیز کشته شدن بیش از ۷ هفت زن و مرد و کودک در پی حملات اسرائيل به بخش از سرزمینهای فلسطینی خواستار مداخله کمیسیون اروپا برای دعوت از طرفین جنگ به آتش بس شد.
آقای اردوغان سپس به طرح این سوالها پرداخت که «برای انجام اقدامی از سوی شورای امنیت سازمان ملل، لازم است چند تن بمب دیگر بر غزه فرود آید؟ مرگ چند کودک دیگر لازم است تا کمیسیون اتحادیه اروپا درخواست آتش بس (در غزه) کند؟
وی با اشاره به تاکید غرب بر حق اسرائيل به دفاع از خود پس از حمله هفت اکتبر حماس گفت: هیچ اقدامی، هر چهقدر هم که تکاندهنده باشد، چنین وحشیگری را توجیه نمیکند.
اعضای خانواده خبرنگار الجزیره در حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان النصیرات کشته شدند
وائل الدحدوح، خبرنگار محلی الجزیره روز چهارشنبه ۳ آبان (۲۵ اکتبر) در حال پوشش خبر بمبارانهای غزه توسط اسرائیل بود که خبر کشتهشدن همسر، دختر و پسرش را شنید.
نوه او نیز شدیدا در این بمباران زخمی شد؛ تعدادی دیگر از اعضای خانواده وی همچنان زیرآوار ماندهاند و از وضعیت سلامت آنها اطلاعی در دست نیست.
شبکه الجزیره روز چهارشنبه خبر کشتهشدن اعضای این خانواده را همراه با تسلیت به همکار غزهای خود اعلام کرد. این شبکه همچنین نسبت به امنیت خبرنگاران در نوار غزه به شدت ابراز نگرانی کرد.
بر اساس آخرین گزارشهای تایید شده، تا کنون حداقل ۲۲ خبرنگار در جریان بمبارانهای اسرائیل در باریکه غزه کشته شدهاند.
محل اصابت بمبهای اسرائیلی از جمله «مکانهای امن» اعلام شده بود و وائل الدحوح به همراه خانواده با توجه به اخطارهای اسرائيل، مکان اسکان قبلی خود را تخلیه کرده و به این مکان پناه برده بودند.
مقامهای نظامی اسرائیلی هنوز درباره این بمباران اظهارنظری نکردهاند.
اعضای خانواده خبرنگار الجزیره در حمله هوایی اسرائیلی به اردوگاه آوارگان النصیره کشته شدند
— euronews فارسی (@euronews_pe) October 26, 2023
🔗جزئیات بیشتر در صفحه پوشش زنده آخرین تحولات مربوط به جنگ اسرائیل و حماس در وبسایت یورونیوز: https://t.co/hCZrePweXppic.twitter.com/vXg28lGf6e
حماس: بیش از ۷ هزار نفر در حملات اسرائیل به غزه کشته شدند
به گفته مقامهای حماس، شمار کشتهشدگان حملات اخیر اسرائیل به غزه از ۷ هزار نفر فراتر رفته است.
وزارت بهداشت دولت حماس روز پنجشنبه اعلام کرد که از هفت اکتبر، زمان حملات گسترده اسرائیل به غزه تاکنون ۷ هزار و ۲۷ نفر از ساکنان این منطقه تحت محاصره کشته شدهاند.
بنا به این گزارش، ۲ هزار و نهصد و سیزده تن از کشتهشدگان را کودکان و ۱ هزار و هفتصد و نه نفر را زنان تشکیل میدهند.
شمار مجروحان حملات اخیر اسرائيل به غزه نیز از سوی مقامهای دولت حماس ۱۸ هزار و ۴۸۴ نفر اعلام شده است.
جنگ جاری بین اسرائیل و جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس،مرگبارترین جنگ از زمان عقب نشینی یکجانبه اسرائیل از این بخش از سرزمینهای فلسطینی در سال ۲۰۰۵ محسوب میشود.
حماس دو سال پس از آن عملا قدرت را در غزه در دست گرفت و هم اکنون مسئولیت اداره امور در این منطقه تحت محاصره را بر عهده دارد.