NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

جشن‌ تاریخ‌سازی فضایی هندی‌ها؛ کاوشگر «چاندرایان-۳» بر روی ماه به حرکت در آمد

تماشای پخش زنده فرود کاوشگر هند بر روی کره ماه
تماشای پخش زنده فرود کاوشگر هند بر روی کره ماه Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در حالی که کاوشگر«چاندرایان-۳» پس از فرود موفقیت‌آمیز بر سطح کره ماه به حرکت درآمده است، مردم هند این دستاورد فضایی را جشن گرفته‌اند.

آگهی

فرود تاریخی کاوشگر «چاندرایان-۳» بر روی سطح کره ماه به عنوان بزرگترین دستاورد علمی هند مورد استقبال گسترده جامعه این کشور قرار گرفته است. 

این کاوشگر روز چهارشنبه و تنها چند روز پس از شکست ماموریت مشابه روسیه (لونا-۲۵) توانست با موفقیت بر روی قطب جنوبی ماه فرود بیاید. 

این بخش از کره ماه به دلیل یخ موجود در آن قادر به تامین سوخت، اکسیژن و آب آشامیدنی برای ماموریت‌های آینده فضانوردان است و از همین نظر به هدفی برای آژانس‌های فضایی کشورها بدل شده است. با این حال زمین ناهموار این منطقه فرود بر آن را چالش‌برانگیز کرده است.

حالا اما فرود نرم و راحت کاوشگر هندی، پس از تلاش ناموفق قبلی در سال ۲۰۱۹، باعث برگزاری جشن‌های سراسری در پرجمعیت ترین کشور جهان شده است. بسیاری از مردم در این کشور ماموریت فرود را در روز چهارشنبه به طور مستقیم از رسانه‌ها دنبال کردند.

نزدیک به ۷ میلیون نفر تنها از پخش زنده یوتیوب این ماموریت را می‌دیدند و عملیات فرود کاوشگر برای دانش‌آموزان در مدارس نیز به صورت زنده به نمایش درآمد. شماری از شهروندان هند به پاس این موفقیت در عبادتگاه‌ها به نیایش جمعی پرداختند.

از سوی دیگر روزنامه‌های هندی با تیترهایی نظیر «ماه هندی است»، «هند به جایی می‌رود که هیچ کشوری قبلاً نرفته است»، و «هند سمت تاریک ماه را روشن می‌کند» به استقبال این خبر رفتند. سازمان پژوهش‌های فضایی هند نیز در پستی در شبکه اجتماعی اکس گفت: «چاندرایان-۳ از سفینه پایین آمد و بر روی ماه قدم گذاشت!»

این کاوشگر که مجهز به دو ابزار برای انجام آزمایشاتی در خصوص ترکیب‌ها و عناصر شیمیایی است قرار است دستورالعمل‌های ویژه‌ای را در آینده انجام دهد. اسریدهارا پانیکر سوماناث، رئیس سازمان پژوهش‌های فضایی هند، در این خصوص گفت: «علاوه بر حرکت بر روی سطح ماه، ما در حال برنامه‌ریزی برای تعیین مسیر حرکت روباتیک در این کره هستم که برای اکتشافات آینده ما بسیار مهم است.»

عکس: آسوشیتد پرس
دانش‌آموزان در مدارس شاهد پخش زنده فرود کاوشگر بر روی سطح ماه بودندعکس: آسوشیتد پرس

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند پیشتر و دقایقی پس از فرود این کاوشگر بر روی سطح کره ماه آن را «روزی تاریخی» برای کشورش دانسته و گفته بود: «هند اکنون روی ماه است. هند به قطب جنوبی ماه رسیده است. هیچ کشور دیگری در این مکان فرود نیامده است. ما شاهد تاریخ‌سازی هستیم.»

آقای مودی روز پنجشنبه نیز در حاشیه نشست سران بریکس در ژوهانسبورگ گفت که از عصر چهارشنبه همه به او تبریک می‌گویند و جهان فرود موفقیت‌آمیز کاوشگر را نه به عنوان دستاورد یک کشور، بلکه «دستاوردی برای کل بشریت» قلمداد کرده است. وی اضافه کرد: «این دستاورد مایه غرور و پشتگرمی برای دانشمندان هندی است.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این دومین تلاش هند برای فرود آمدن بر ماه بود که با بودجه‌ای در حدود ۶.۱۵ میلیارد روپیه (۷۵ میلیون دلار) انجام شد. تلاش قبلی دانشمندان هندی برای نشاندن کاوشگر متعلق به این کشور بر روی کره ماه چهار سال پیش شکست خورده بود. آن کاوشگر با موفقیت در مدار ماه مستقر شد، اما به هنگام فرود روی سطح آن سقوط کرد.

ناظران می‌گویند این فرود علاوه بر تقویت جایگاه هند به عنوان یک قدرت فضایی و اعتبار آن برای مهندسی فضایی این کشور، به عنوان لحظه‌ای بزرگ در غرور ملی هندی‌ها دیده می‌شود.

انتظار می‌رود چاندرایان-۳، که در زبان هندی و سانسکریت به معنای «ماه‌نورد» است، با تجهیزات خورشیدی خود به مدت دو هفته فعال بماند و در سطح ماه به کاوش بپردازد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پروژه‌ای جدید پس از فرود موفق بر ماه؛ هند موشکی را برای مطالعه خورشید به فضا فرستاد

آخرین یافته‌های کاوشگر هند در کره ماه؛ چاندرایان-۳ گوگرد یافت اما بدنبال یخ است

هند همزمان ۳۱ ماهواره را به فضا فرستاد