همزمان با فعالیتهای نظامی فزاینده چین در منطقه شرق آسیا، فرانسه و ژاپن یک رزمایش هوایی مشترک برگزار میکنند.
نخستین گروه از ناوگان جتهای جنگنده فرانسه عصر چهارشنبه ۲۶ ژوئیه (۴ مرداد) به منظور انجام رزمایش مشترک هوایی با ژاپن وارد این کشور شد.
این رزمایش هوایی که به منظور تعمیق همکاریهای دفاعی و امنیتی فرانسه و ژاپن و با هدف «بهبود مهارتهای تاکتیکی و گسترش درک متقابل» انجام میگیرد، قرار است از روز چهارشنبه تا شنبه آینده در حریم هوایی اطراف منطقه کانتو و پایگاه هوایی نیوتابارو در استان میازاکی برگزار شود.
این برای اولین بار است که دو کشور با هواپیماهای جنگی خود رزمایشی مشترک را برگزار میکنند.
دو جنگنده چندمنظوره رافال، یک هواپیمای سوخترسان و یک هواپیمای ترابری از نیروی هوایی فرانسه به همراه سه جنگنده چند منظوره اف-۱۵ و دو جنگنده اف-۲ همچنین یک هواپیمای سوخترسان و یک هواپیمای ترابری از ارتش ژاپن در این رزمایش شرکت خواهند داشت.
یاسوکازو هامادا، وزیر دفاع ژاپن هفته گذشته در یک کنفرانس خبری گفت که آموزش تاکتیکی مشترک نه تنها «مشارکت فرانسه در مناطق اطراف ژاپن را تقویت میکند» بلکه «ابتکار عمل مهمی در جهت تحقق یک اقیانوس هند و آرام آزاد و باز» محسوب میشود.
رزمایش مشترک اخیر بخشی از ماموریت نیروی هوایی فرانسه در سال ۲۰۲۳ به شمار میرود. در این ماموریت که از روز سهشنبه آغاز شده و تا ماه اوت ادامه خواهد داشت، حدود ۲۰ هواپیما از فرانسه برای انجام رزمایشهای مشترک با ۱۴ نیروی هوایی متحد در حداقل ۱۰ کشور شامل ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی و اندونزی شرکت خواهند کرد.
هدف از این ماموریت «افزایش قابلیت همکاری و مشارکت امنیتی بینالمللی» همچنین آزمایش توانایی نیروی هوایی فرانسه برای «بسیج نیرو در کوتاهمدت جهت حمایت از سرزمینهای فرادریایی فرانسه و شرکای منطقهای آن در صورت بروز بحران یا بیثباتی منطقهای» عنوان شده است.
پاریس مدتهاست که بر اهمیت اقیانوس هند-آرام تاکید میکند، زیرا ۷ منطقه از ۱۳ منطقه متعلق به این کشور در خارج از مرزهایش در اقیانوس هند و اقیانوس آرام جنوبی واقع شدهاند.
سرزمینهای متعلق به فرانسه در این دو اقیانوس، حدود ۱.۶۵ میلیون شهروند فرانسوی را در خود جای دادهاند و حدود ۹۳ درصد از منطقه اقتصادی انحصاری فرانسه محسوب میشوند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
فرانسه که یکی از اعضای سازمان ناتو به شمار میرود، تنها کشور اروپایی است که با بیش از ۶ هزار و ۳۵۰ سرباز، حضور نظامی دائمی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام دارد.
پاریس پیشتر نسبت به فعالیتهای نظامی فزاینده چین، از جمله نوسازی سریع ارتش آزادیبخش خلق، ابراز نگرانی کرده بود. با این حال مقامات فرانسوی میگویند هدف آنها مقابله با استراتژی منطقهای هیچ کشوری نیست و «ژئوپلیتیک بلوکی»، که میتواند تنشهای منطقهای را تشدید کند، رد میکنند.
قرار است ژاپن رزمایشهای هوایی مشابهی را در ماههای آینده برگزار کند. مطابق برنامه اعلام شده، اولین این رزمایشها با نیروی هوایی ایتالیا در ماه اوت خواهد بود.