آخرین تحولات و رویدادهای ایران و جهان در روز سهشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۲۰ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
مهمترین عناوین خبری امروز:
خبرگزاری نزدیک به سپاه: جواد نکونام با عفو رهبری به فوتبال برگشت و روی نیمکت استقلال نشست
مظنونان راست افراطی تدارک حمله به اهداف مسلمانان و یهودیان در پاریس محاکمه شدند
فرانسه برای کمک به مهار مهاجرت غیرقانونی ۲۵ میلیون یورو کمک مالی به تونس پیشنهاد کرد
بریتانیا: امسال بیش از ۱۰ هزار مهاجر با قایقهای کوچک وارد کشور شدهاند
«پارتیگیت»؛ با تایید نمایندگان بریتانیایی بوریس جانسون از ورود به پارلمان منع شد
فرانسه با استناد به «تهدید حمله»، گردهمایی مجاهدین خلق در پاریس را ممنوع کرد
قوه قضاییه نخستین اظهارات خواهر علی کریمی درباره «سوءاستفاده ۷۷۰ میلیاردی» برادرش را منتشر کرد
سیم کارت برای توریستها؛ ضرغامی: یکی از دلایلی که گردشگر خارجی به ایران نمیآید اینترنت است
شمار مسمومان ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی در استان البرز به ۱۷۱ نفر رسید
جستجو و تلاش برای یافتن زیردریایی گمشده بازدیدکنندگان تایتانیک از هوا و در دریا
جان باختن «صدها» مهاجر در آبهای یونان؛ مظنونان به قاچاق انسان در پاکستان و مصر بازداشت شدند
ایران با غلبه بر ازبکستان قهرمان تورنمنت کافا شد
تیم ملی ایران در دیدار نهایی تورنمنت کافا با نتیجه یک بر صفر از سد ازبکستان گذشت و قهرمان این مسابقات شد. تنها گل این دیدار را سردار آزمون در دقیقه ۴۸ برای ایران به ثمر رساند.
تیم ملی عمان در این تورنمنت با غلبه بر قرقیزستان عنوان سومی را از آن خود کرد.
مهدی طارمی با به ثمر رساندن ۶ گل عناوین آقای گلی و بهترین بازیکن تورنمنت را از آن خود کرد.

خبرگزاری نزدیک به سپاه: جواد نکونام با عفو رهبری به فوتبال برگشت و روی نیمکت استقلال نشست
خبرگزاری فارس پس از اعلام خبر رسمی باشگاه استقلال تهران مبنی بر حصول توافق برای حضور جواد نکونام روی نیمکت سرمربیگری آبیهای پایتخت، نوشت: «جواد نکونام با پذیرفتن اشتباهاتی که در گذشته داشت و با مساعدت نهادهای ذیربط، عفو رهبری شامل حالش شد تا بتواند به فوتبال بازگردد.» خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسدارن در ادامه افزود: «این عفو، در چارچوب عفو عمومی است که پیش تر با پیشنهاد قوه قضائیه با موافقت مقام معظم رهبری صورت گرفته بود.»
پیشتر برخی رسانههای ایران گزارش داده بودند که صلاحیت کاپیتان سابق تیم ملی ایران و استقلال تهران برای بازگشت به فوتبال و پذیرفتن سرمربیگری استقلال در فصل آینده لیگ برتر ایران از سوی «برخی نهادها» تایید نشده بود؛ رخدادی که موجب به تعویق افتادن موعد اعلام رسمی سرمربی جدید این باشگاه شده بود.

آقای نکونام که به هنگام برگزاری اعتراضهای خیابانی در ایران، همزمان راه افتادن جنبش زن، زندگی، آزادی، سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان بود، با انتشار پیامهایی در فضای مجازی و اظهارنظرهایی در گفتگوهای خود با خبرنگاران از برخوردهای صورت گرفته با معترضان و نیز برخی ورزشکاران از جمله علی دایی انتقاد کرده بود. او چهار ماه پیش از سرمربیگری فولاد خوزستان استعفا کرد و از حضور در عرصه فوتبال کنار رفت.
مظنونان راست افراطی تدارک حمله به اهداف مسلمانان و یهودیان در پاریس محاکمه شدند
چهار فرد مظنون به عضویت در جریان راست افراطی که به برنامه ریزی برای تدارک حمله به مساجد و اهداف یهودی متهم هستند روز دوشنبه در پاریس محاکمه شدند.
به گزارش فرانس۲۴، قاضی دادگاه رسیدگی کننده به این پرونده در موضعی غیر قابل انتظار خواستار برپایی جلسه محاکمه به صورت علنی شد.
یکی از این متهمان، زمانی که پلیس مظنونان را طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ دستگیر کرد، نوجوان بود و طبق قوانین فرانسه باید برای هر چهار متهم جلسه محاکمه غیرعلنی برگزار میشد.
اما قاضی کریستوف پتیتو که ریاست دادگاه را برعهده داشت با توجه به اهمیت اتهامات مطرح در این پرونده ترجیح داد تا رسیدگی قضایی به صورت علنی صورت گیرد.
دادستانها می گویند که این چهار مظنون که اکنون بین ۲۲ تا ۲۸ سال سن دارند در یک گروه گفتگوی اینترنتی خصوصی با رویکرد ترویج ایدههای راست افراطی عضویت داشتند که در آن گفتگوها به سرعت تبدیل به طرحهای عملیاتی و تدارکاتی برای انجام «اقدامات تروریستی» میشد.
فرانسه در سالهای اخیر چندین توطئه منتسب به جریان راست افراطی برای انجام اقدامات خشونت آمیز را که یکی از آنها در سال ۲۰۱۸ با هدف سوءقصد به جان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور طراحی شده بود کشف و خنثی کرده است.

فرانسه برای کمک به مهار مهاجرت غیرقانونی ۲۵ میلیون یورو کمک مالی به تونس پیشنهاد کرد
ژرار دارمنن، وزیر کشور فرانسه روز دوشنبه در جریان بازدید از تونس پیشنهاد کمکی ۲۵.۸ میلیون یورویی برای تلاش در جهت مهار مهاجرت غیر قانونی به این کشور پیشنهاد کرد.
این کمک مالی که برای تهیه تجهیزات لازم و برپایی دورههای آموزشی هزینه خواهد شد قرار است در اختیار مقامات تونسی قرار گیرد تا بواسطه آن تلاشهایی برای توقف قایقهای حامل مهاجران در دریای مدیترانه صورت گیرد.
اتحادیه اروپا نیز پیشتر وعده یک بسته مالی ۱۰۵ میلیون یورویی را برای کمک به مقابله با افزایش موج مهاجرتهای غیرقانونی به سوی اروپا به مقامات تونسی داده بود.
مدیترانه به عنوان یک گذرگاه دریایی بسیار خطرناک برای عزیمت پناهجویان به سوی اروپا با قایقهای کوچک، پرازدحام و ناامن محسوب میشود که جدا از تلفات بزرگ انسانی به نوعی بحران مهاجرتی در اروپا دامن زده است.
غرق شدن قایق حامل صدها مهاجر در آبهای ساحلی یونان و جن باختن دهها پناهجویی که از لیبی با هدف رسیدن به قاره اروپا این مسیر خطرناک را طی کرده بودند افکار عمومی و رسانههای اروپایی را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

بریتانیا: امسال بیش از ۱۰ هزار مهاجر با قایقهای کوچک وارد کشور شدهاند
آمار منتشره توسط دولت بریتانیا نشان میدهد تعداد افرادی که از ابتدای سال جاری با قایقهای کوچک وارد این کشور شدهاند، به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است.
رقم دقیق ۱۰ هزار و ۱۳۹ نفر اعلامشده در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، که بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر بود، حدود هزار نفر کاهش نشان میدهد.
مقامات بریتانیایی میگویند تنها در روز یکشنبه ۵۴۹ نفر در سفری پرخطر خود را به بریتانیا رساندهاند که این رقم بیشترین تعداد عبور در یک روز را در سال جاری تشکیل میدهد.
ریشی سوناک، نخست وزیر محافظهکار بریتانیا، بارها متعهد شده است که «قایق ها را متوقف کند» و این موضوع را به یکی از مهمترین اولویتهای خود تبدیل کرده است. وی ماه گذشته اقداماتی را برای محدود کردن سطح مهاجرت قانونی که به گفته او «بسیار بالا» بوده است، اعلام کرد.
در سال گذشته میلادی شمار مهاجران به بریتانیا به عدد ۶۰۶ هزار رسیده بود.

«پارتیگیت»؛ با تایید نمایندگان بریتانیایی بوریس جانسون از ورود به پارلمان منع شد
نمایندگان پارلمان بریتانیا گزارشی به شدت انتقادی علیه بوریس جانسون، نخست وزیر سابق این کشور را تایید و ورود وی را به پارلمان ممنوع کردند.
این گزارش در پی تحقیقات پرونده موسوم به «پارتیگیت» که به برپایی ضیافتهایی از سوی بوریس جانسون در دوره محدودیتهای کرونایی مربوط میشود، تهیه و به تایید نمایندگان پارلمان بریتانیا رسیده است.
نمایندگان بریتانیایی طی نشستی در عصر روز دوشنبه ۱۹ ژوئن تایید کردند که طبق آنچه در گزارش آمده نخست وزیر سابق این کشور در ماجرای «پارتی گیت» پارلمان را فریبت داده و آینده سیاسی او را به مخاطره انداخته است.
اعضای منتخب مجلس عوام نتیجهگیری گزارش کمیته پارلمانی را مبنی اینکه آقای جانسون با اظهارات دروغ «پارلمان را در مورد موضوعی بسیار مهم برای عموم گمراه کرده» مورد تایید قرار دادند.
از مجموع ۶۵۰ نماینده مجلس عوام ۳۴۵ نفر به این گزارش رای موافق دادند و تنها ۷ نماینده با آن مخالفت کرد تا محکومیت بوریس جانسون به تایید نزدیک به نیمی از اعضای پارلمان برسد.
رای نمایندگان پارلمان اما به جز نوعی تحقیر و سرشکستگی، تاثیر چندانی در نوع رابطه بوریس جانسون با این نهاد قانونگذاری ندارد زیرا وی پیشتر از سمت خود به عنوان نماینده استعفا کرده است.
نخست وزیر پیشین بریتانیا گزارش کمیته پارلمانی در باره پرونده «پارتیگیت» را نوعی «ساحرهگیری» دانسته و هنگام انتشار این گزارش آنرا «ترور سیاسی» خوانده بود.

استونی به قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان رای داد
پارلمان استونی با ۵۵ رای موافق در مقابل ۳۴ رای مخالف به قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان رای داد.
این اقدام تنها دو ماه پس از روی کار آمدن دولت ائتلافی لیبرال جدید استونی و ۹ سال پس از رای این کشور به ایجاد اتحادیههای مدنی همجنسگرایان صورت میگیرد.
پیشتر در ماه آوریل کایا کالاس، نخست وزیر، وعده داده بود که قانون ازدواج همجنسگرایان را «در سریع ترین زمان ممکن» به تصویب خواهد رساند. او روز سهشنبه گفت: «من به کشورم افتخار میکنم. ما در حال ساختن جامعهای هستیم که در آن حقوق همه رعایت میشود و مردم میتوانند آزادانه عشق بورزند.»
مارگوس ساهنا، وزیر امور خارجه استونی، نیز گفت: «ما مفتخریم اولین کشور بالتیک هستیم که ازدواج همجنسگرایان را قانونی میکند.»
نظرسنجیها نشان میدهد ۵۳ درصد از مردم استونی در حال حاضر از برابری ازدواج حمایت میکنند. این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ فقط ۳۴ درصد استونیاییها از آن حمایت میکردند.

فرانسه با استناد به «تهدید حمله»، گردهمایی مجاهدین خلق در پاریس را ممنوع کرد
رویترز در گزارشی نوشت که فرانسه با گردهمایی سالانه مجاهدین خلق، گروهی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران به دلیل «احتمال حمله» مخالفت کرده است. براساس نامهای که به سازمان دهندگان این گردهمایی ارسال شده، گفته میشود پس از آزادی یک دیپلمات ایرانی که متهم به طراحی بمبگذاری در گردهمایی این گروه در سال ۲۰۱۸ بوده، فرانسه تجمع آتی مجاهدین را به دلیل خطر حمله ممنوع کرده است.
این ممنوعیت در حالی صورت میگیرد که قدرتهای غربی به دنبال کاهش تنش با ایران هستند و چند هفته گذشته تهران چندین اروپایی از جمله دو تبعه فرانسوی را از زندان آزاد کرد. همچنین امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه دهم ژوئن، ۹۰ دقیقه تلفنی با ابراهیم رییسی، رییس جمهوری ایران صحبت کرد.
شورای ملی مقاومت ایران، بازوی سیاسی سازمان مجاهدین خلق طی سالیان متمادی تظاهرات زیادی در پاریس، پایتخت فرانسه برگزار کرده است که اغلب افراد برجسته و مقامات بلند مرتبه سابق آمریکایی، اروپایی و عربی منتقد جمهوری اسلامی در آن حضور داشتهاند.
براساس برنامه ریزی شورای ملی مقاومت ایران، گردهمایی سالانه برای روز اول ژوئیه تعیین شده بود. اما در نامهای از طرف رییس پلیس پاریس نوشته شده که با توجه به موج اعتراضات گسترده ضدحکومتی اخیر ایران «زمینه تشنج» ایجاد شده که «خطرات امنیتی بسیار مهم» را برای تجمعات مجاهدین ایجاد کرده است. از این روز گفته شده برگزاری این نشست که از سال ۲۰۰۸ هرساله برگزار میشود، امکان پذیر نیست.

قوه قضاییه ایران نخستین اظهارات خواهر علی کریمی درباره «سوءاستفاده ۷۷۰ میلیاردی» برادرش را منتشر کرد
چند روز گذشته خبری با تیتر «کلاهبرداری علی کریمی از خواهرش» در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شد. حالا خبرگزاری اصولگرای تسنیم در توضیح این خبر نوشته است «دادستان تهران در بازدید هفتم اردیبهشت بههمراه جمع زیادی از قضات از ندامتگاه مرکزی زنان با حضور در بند محکومان مالی با خواهر یکی از فوتبالیستهای معروف مواجه شد که در بند محکومان مالی زندان زنان تهران زندانی است و درخواست داده بود تا با دادستان تهران ملاقات کند.» طبق گزارش این خبرگزاری، نام این زندانی، لیلا کریمی، خواهر علی کریمی بود که در ملاقات با دادستان تهران درباره علتهای زندانی شدنش توضیح داده است.
در ادامه این خبر، ویدئوی خانم کریمی منتشر شده که گفته میشود مرکز رسانه قوه قضاییه برای اولین بار در اختیار رسانهها قرار داده است.
در این ویدئو ابتدا چند صحنه از علی کریمی نمایش داده میشود و بعد خانم کریمی میگوید: «اولین باری که دسته چک گرفتم به توصیه برادرم، آقای کریمی برای خرید تیم سپیدرود بود. به من گفتند که برو بانک و درخواست دسته چک بده. من هم چون برادرم بود و فکر نمی کردم دسته چک گرفتن برای من دردسر بشه، رفتم. چون علاقه خیلی شدیدی بهش داشتم هیچ وقت رو حرفش حرف نمیزدم. الان فهمیدم روزی که میخواسته دسته چک بگیره، از قصد میدانسته که میخواهد این بلا را سر من بیاورد. وگرنه میتوانست دسته چک خودش را خرج کند.» بعد از صبتهای خانم کریمی باز هم صحنههایی از علی کریمی در ویدئو وجود دارد و در انتهای ویدئو هم نوشته شده است «تاوان اعتماد به برادر ... ادامه دارد...»
در همین زمینه هم کریمی روز گذشته در اکانت خود در شبکههای اجتماعی نوشت: «همیشه و در همه حال هدفم مبارزه با فساد بوده و هست و خواهد بود، از همین تریبون اعلام میکنم هر کدام از اقوام درجه یک و دوستان نزدیکانم باعث گزند و آسیب به فرد دیگری در جامعه شد، اشد مجازات را براى آن فرد خاطی خواستارم.» البته او اشارهای به پرونده خواهرش نکرد.
سیم کارت برای توریستها؛ ضرغامی: یکی از دلایلی که گردشگر خارجی به ایران نمیآید اینترنت است
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اوایل اردیبهشت ماه، در حاشیه جلسه هیئت دولت خبر از تصویب شدن سیمکارت بدون فیلتر برای گردشگران خارجی داده بود و حالا به گفته او، گردشگران خارجی باید حداقل خدمات را دریافت کنند و بعضی دوستان تحلیل میکنند که چرا گردشگر خارجی به ایران نمیآید که دلایلی دارد که یکی از مهمترین نیازهای آنها اینترنت و سکوهای بین المللی و خارجی است.
او تاکید کرد: «فقط هم بحث سیمکارت بدون فیلتر نیست و به نظر بنده، این موضوع جاافتاده و کارشناسان هم پذیرفتند. ما در کمیسیونهای مسئول رسیدگی به این موضوعات شرکت کردیم و توضیح دادیم و فکر میکنم یک اقناع عمومی صورت گرفته است.»
به گفته او کسانی که این خدمات را در داخل کشور به گردشگران خارجی میدهند، تا زمانی که سکوهای داخلی ما عمومیت پیدا میکند باید بتوانند این خدمات را ادامه دهند؛ چون نباید گردشگری ما دچار مخاطره شود.
براساس صحبتهای وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، باید سیم کارت مناسب برای رفع نیاز گردشگران تامین شود و این کار استدلال دارد نه تنها برای آنها (گردشگران خارجی) بلکه برای مجموعههای اصلی در کشور که خدمات مسافری می دهند باید این ظرفیت برای آنها فراهم شود.
