واکنش پکن به اظهارات رئیس اف‌‌بی‌‌آی در خصوص احتمال شیوع «اتفاقی» کرونا از آزمایشگاهی در چین

چین
چین Copyright Ng Han Guan/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
Copyright Ng Han Guan/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
نگارش از یورونیوز
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس اف بی آی سه شنبه در گفتگو با شبکه فاکس نیوز اعلام کرد که اغلب تحقیقات نشان می دهند که ویروس کووید-۱۹ در آزمایشگاه خلق شده است.

آگهی

پکن می گوید که «اف‌ بی‌ آی»، اداره تحقیقات پلیس فدرال ایالات متحده، اعتبارش را با سخنان رئیس این نهاد درباره منشا پیدایش ویروس کووید-۱۹ از دست داده است. 

کریستوفر رِی، سه شنبه در گفتگو با شبکه فاکس نیوز، احتمال اینکه ویروس کرونا منشاء آزمایشگاهی داشته باشد را رد نکرد و گفت برخی تحقیقات نشان می دهد که این ویروس در آزمایشگاهی در ووهان چین خلق شده است. ووهان چین،  اولین شهر در جهان بود که ویروس کرونا در آن جان ده ها هزار نفر را گرفت. 

رئیس اف‌ بی‌ آی می‌گوید سازمان تحت نظارت وی به این ارزیابی رسیده که منشاء شیوع کووید-۱۹ «به احتمال زیاد» از یک «آزمایشگاه تحت کنترل دولت چین» و بر اثر «حادثه‌» بوده است. 

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در واکنش به ادعای رئیس «اف بی آی» که منشاء ویروس کرونا را «نشت آزمایشگاهی» خوانده بود، گفت: «این ادعا بجای این که چین را در جهان بدنام کند، اعتبار اف بی آی را زیر سوال می برد.»  

وی در یک نشست خبری با رسانه های چینی گفت: «با توجه به دروغ‌، فریب‌کاری‌ها و تخلفات بی‌شمار سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، نتایج آنها مطلقاً اعتباری ندارد.»

اوائل هفته وزیر انرژی ایالات متحده نیز ادعاهای مشابه رئیس اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده را مطرح کرد. 

برخی از رسانه های بزرگ آمریکا از جمله سی ان ان و وال استریت ژورنال می گویند در حال حاضر دو جبهه در ایالات متحده در مقابل هم قرارگرفته اند، جبهه سیاستمدار و کارشناسانی که معتقدند ویروس کرونا منشا آزمایشگاهی دارد و آنهایی که بر این باورند که این ویروس در یک روند طبیعی بوجود آمده است. 

سازمان بهداشت جهانی پبشتر فرضیه «عامل انسانی» در پدیدآوردن ویروس کرونا را «رد کرده است». 

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در بخش دیگری از سخنانش با متهم کردن ایالات متحده بواسطه تولید و استفاده از «تسلیحات بیولوژیکی» از سازمان بهداشت جهانی خواست تا درباره فعالیت آزمایشگاه «فورت دتریک» که به ادعای سیاستمدار چینی بزرگترین تولیدکننده «تسلیحات بیولوژیکی» در دنیاست، تحقیق کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نگرانی کاخ سفید از شباهت رفتارهای ضدآمریکایی چین و روسیه

ظرف یک ماه ۶۰ هزار بیمار کووید در چین جان باختند

چین حساب کاربری منتقدان سیاست‌های کووید را در رسانه‌های اجتماعی تعلیق کرد