NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پرنس هری فاش کرد که ۲۵ جنگجو را در افغانستان کشته است؛ طالبان: «جنایت جنگی» است

شاهزاده هری هنگام سپری کردن دوره خدمت در ارتش بریتانیا در افغانستان
شاهزاده هری هنگام سپری کردن دوره خدمت در ارتش بریتانیا در افغانستان Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک رهبر ارشد طالبان : «آقای هری! آنهایی که شما کشتید مهره‌های شطرنج نبودند، بلکه انسان‌هایی بودند که خانواده داشتند.»

آگهی

شاهزاده هری، دوک ساسکس که با جدایی از خانواده سلطنتی در ایالات متحده آمریکا اقامت گزیده است در کتاب خاطرات خود دست به افشاگری‌هایی زده که بی شک برای کاخ باکینگنهام خوشایند نخواهد بود.

از جمله موضوعاتی که وی در این کتاب به آن پرداخته دوران ماموریتش به عنوان سرباز و خلبان بالگرد‌ نظامی در افغانستان است.

این عضو خانواده سلطنتی بریتانیا فاش کرده که در دومین سفر خود به افغانستان حین خدمت به عنوان خلبان بالگرد آپاچی ۲۵ نفر را کشته است.

او در این خصوص یادآور شده که در شش ماموریت پروازی شرکت کرده که منجر به مرگ «انسان‌ها» شده، اما از این بابت نه شرم‌سار است و نه به آن افتخار می کند.

برادر ولیعهد بریتانیا در کتاب خاطراتش(Spare) می‌نویسد که در گرماگرم نبرد، آن ۲۵ نفر را بخشی از آدم‌ها نمی‌دانسته بلکه به آنها به عنوان «مهره‌های شطرنج» نگاه می‌کرده که از روی صفحه برداشته شده بودند.

این نخستین بار است که شاهزاده ۳۸ ساله خاندان سلطنتی بریتانیا در خصوص تعداد جنگجویان طالبان که وی شخصا آنها در طول خدمت سربازی کشته، سخن می‌گوید؛ موضوعی که احتمالا نگرانی‌ها نسبت به امنیت شخصی او را تقویت خواهد داد.

دوک ساسکس نه تنها به دلیل نسبت خانوادگی با خاندان سلطنتی بریتانیا بلکه به دلیل دو بار استقرار در افغانستان و انجام خدمت به عنوان سرباز در جمع نیروهای بریتانیایی که او را در تیررس سازمان‌های تروریستی اسلام‌گرا قرار داد، مدت‌هاست به عنوان یک هدف تروریستی در نظر گرفته می‌شود.

شاهزاده هری در اولین سفر خود به افغانستان سال ۲۰۰۷ در ولایت هلمند مستقر شد و به عنوان یک مامور کنترل هوایی خدمت کرد؛ ماموریت او زمانی کوتاه شد که بنگاه‌های خبری خارجی توافق انجام شده با رسانه‌های بریتانیایی را در خصوص «خاموشی خبری» نقض کردند.

وی سال ۲۰۱۲ در دومین ماموریت پس از گذراندن دوره آموزش پرواز با بالگردهای آپاچی به همراه نیروی هوایی ارتش به کمپی در جنوب افغانستان اعزام شد و ۲۰ هفته در آنجا ماند.

طالبان در آن زمان از فرماندهان خود در هلمند خواسته بود که «هر کاری برای از بین بردن او لازم است را انجام دهند.»

AFP
شاهزاده هری حین تنظیم سیستم پرواز با بالگرد نظامی آپاچی در افغانستانAFP

طالبان پرنس هری را به «جنایت جنگی» متهم کرد

طالبان روز جمعه به بخشی از کتاب شاهزاده هری که در آن به کشتن ۲۵ طالب همانند برداشتن مهره‌هایی از صفحه شطرنج اشاره داشت، به شدت انتقاد کرد.

انس حقانی، یکی از رهبران ارشد طالبان ضمن متهم کردن شاهزاده هری به «جنایت جنگی» خطاب به وی گفت: «آقای هری! آنهایی که شما کشتید مهره‌های شطرنج نبودند، بلکه انسانهایی بودند که خانواده داشتند.»

این فرمانده طالبان سپس یادآور شد: «اما حقیقت همان است که شما می گویید: مردم بی گناه ما برای سربازان شما و برای رهبران نظامی و سیاسی شما مانند مهره‌های شطرنج بودند.»

وی در پایان خطاب به شاهزاده هری افزود: «اما با همه این‌ها، شما در این بازی شکست خوردید.»

AFP
کتاب خاطرات شاهزاده هری که از اولین ساعات بامداد روز سه‌شنبه نهم ژانویه در دسترس خواهد بودAFP

شاهزاده هری در بریتانیا احساس امنیت نمی‌کند

شاهزاده هری سال گذشته به دلیل تصمیم وزارت کشور بریتانیا مبنی بر برداشتن تضمین حفاظت امنیتی از او و خانواده اش در هنگام بازدید از کشور دست به یک شکایت قانونی زد.

آگهی

وکیل او می‌گوید که وقتی شاهزاده در بریتانیا است «احساس امنیت نمی‌کند»، زیرا پس از آنکه وی و همسرش از وظایف سلطنتی دست کشیدند، بودجه تامین امنیت وی که توسط مالیات‌دهندگان بریتانیایی تامین می‌شد قطع شده است.

کتاب خاطرات شاهزاده هری پیش‌تر به زبان اسپانیولی ترجمه شده و در اسپانیا به فروش رسیده است؛ نشریه تلگراف نسخه‌ای از این کتاب را تهیه و قبل از انتشار در بریتانیا به انعکس بخش‌هایی از آن پرداخته است.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

شاهزاده هری در این کتاب که قرار است طی روزهای آینده در بریتانیا منتشر شود همچنین به تنش‌ها در روابط با برادر بزرگ خود ویلیام نیز پرداخته و گفته است که سال ۲۰۱۹ یکبار به دلیل نزاع بر سر همسرش مگان مرکل، توسط او مورد حمله فیزیکی قرار گرفته است.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اتهام جنایت جنگی در افغانستان؛ کهنه‌سرباز استرالیایی با حکم قاضی مجبور به استعفا شد

طالبان: اشتغال زنان قابل مذاکره نیست؛ آیا بازگشت دیپلمات‌های غربی مشکلی را حل خواهد کرد؟

مصاحبه جنجالی هری و مگان؛ یک چهره رسانه‌ای دیگر در بریتانیا کنار رفت