پیش از این، اعلام محدودیتها در قبال مسافران چینی پکن را خشمگین کرده و این کشور تهدید کرده بود که اقدامات متقابلی را در دستور کار خود قرار میدهد.
طبق توافقی که روز چهارشنبه بین ۲۷ کشور به دست آمد، کشورهای عضو اتحادیه اروپا از مسافران با مبدا چین میخواهند که ۴۸ ساعت قبل از عزیمت خود آزمایش منفی کووید را ارائه دهند. این توافق در این مرحله توصیه و تشویق کشورهای اروپایی به انجام این اقدام مشترک است.
در طی جلسهای از کارشناسان که برای یک واکنش هماهنگ شکل گرفته گرفته بود اروپایی با «توصیههای» دیگر نیز موافقت کردند که اقدامهای نهایی در این موارد بر عهده کشورهای عضو خواهد بود. اتحادیه اروپا خواستار انجام آزمایشهای تصادفی در بدو ورود و استفاده از ماسک شده است.
پیش از این، اعلام محدودیتها در قبال مسافران چینی پکن را خشمگین کرده و این کشور تهدید کرده بود که اقدامات متقابلی را در دستور کار خود قرار میدهد.
با این حال روز چهارشنبه تیم مک فی، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که اکثریت قاطع کشورها موافق گرفتن تست پیسیآر از مسافران با مبدا چین پیش از حرکت به سمت اروپا هستند.
دولت چین و کارشناسان بهداشت اروپایی گفتهاند از آنجایی که انواع ویروس کرونا که در چین مشاهده میشود در اروپا نیز شیوع دارد نیازی مبرم به ایجاد محدودیتهای کلی در سفر وجود ندارد.
روز چهارشنبه انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی که نماینده حدود ۳۰۰ شرکت هواپیمایی در سراسر جهان است اعتراض خود را نسبت به اعمال محدودیتهای احتمالی اعلام کرد. ویلی والش مدیر کل یاتا در این رابطه گفت: «بسیار ناامیدکننده است که شاهد بازگرداندن اقدامات تندی هستیم که در سه سال گذشته ناکارآمدی آن اثبات شده است.» اظهارات این مقام یاتا در حالی مطرح میشود که محدود کردن پروازها واعمال قرنطینههای گسترده اصلیترین عامل کنترل ویروس کرونا به شمار میرود و در غیر این صورت مشخص نبود که رشد سریع و نگرانکننده کووید-۱۹ تا چه زمان در دنیا ادامه داشت.
مائو نینگ، سخنگوی دولت چین روز چهارشنبه در خصوص اتفاقات رخ داد گفت: «ما صمیمانه امیدواریم که همه طرفها بر مبارزه با خود همهگیری تمرکز کنند و از سیاسی شدن کووید جلوگیری کنند.»
با این حال، به نظر میرسد اتحادیه اروپا برای اطمینان از اینکه مسافران ورودی از چین هیچ گونه بالقوه جدیدی را به این قاره منتقل نمیکنند، تمایل دارد اقدام مشترکی انجام دهد. سوئد، که ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، در بیانیهای گفت: «مسافران چینی باید برای تصمیمگیری در کوتاهمدت آماده باشند.»
علاوه بر آزمایشهای قبل از پرواز، کشورهای اتحادیه اروپا در مورد آزمایش ویژه فاضلاب در هواپیماهایی که از چین میآیند به توافق رسیدند تا بررسی شود آیا این فاضلاب دارای آلودگیهای خطرناکی است که هنوز در این قاره رایج نیست.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
طی هفته گذشته، کشورهای اتحادیه اروپا با مجموعهای از اقدامات ملی نه چندان هماهنگ به بحران چین واکنش نشان دادهاند. ایتالیا نخستین عضو اتحادیه اروپا بود که از همه مسافران خطوط هوایی که از چین میآمدند خواست پیش از پرواز تست پیسیآر بدهند. پس از آن فرانسه و اسپانیا هم اقدامات مشابهی را دنبال کردند اما برنامه هماهنگی از سوی کشورهای اروپایی در این خصوص در نظر گرفته نشده بود.